Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Gabriela 10:03, 30 wrz 2013

Irena, dobrze że już dobrze. Ja tu teraz rzadziej na ogrodowisku, właśnie nadrabiam informacje.
Na bukiety z dalii ostatnie momenty, są teraz wyjątkowo piękne, zwłaszcza takie płomienne, niech Ci małżonek ścina kwiaty a ty wiesz, zdrową ręką do wazonu....
Milka 10:24, 30 wrz 2013

Gabrysiu, zawsze mi było żal je ścinać, ale w tym roku nie, zatem pakuje do wazonu, no bo juz ciut szron był, a to może oznaczać przymrozki i koniec kwiatów; koniecznie muszę wyciagnąc moje kordyliny z Anglii, żal byłoby je stracic, skoro dotransportowałam je do Polski
ana_art 10:41, 30 wrz 2013

Irenko, radość bije z Twoich postoów i dobrze Wyczytałam o Waligórowych planach i pytam gdzie ten piękny dom stanie?
beta 10:43, 30 wrz 2013

hej Irenko

ja też jestem ciekawa tego domu...poważna decyzja....prawdziwe rewolucje...
popcorn 11:07, 30 wrz 2013

Irenko, dobrze ze juz lepiej z reka! Jak pikenie kwitnaco u Ciebie!!
Marcinki wszystkie wywaliam, kolejny rok z ryedu maja maczniaka i byly paskudne

pozdrawiam!!
malgorzata_s... 11:11, 30 wrz 2013

Cudowne kolorki. Moje dalie dziś kaput. Mróz byl i je zezarł .
Kondzio 11:13, 30 wrz 2013

Irenko widzę jak cię już nosi hi hi hi oszczędzaj się oj jak tęskniłem za zdjęciami twojego ogrodu i za tąbą pędzącą ze stronami hi hi hi
Debra 11:18, 30 wrz 2013

irena_milek napisał(a)
złocień ogrodowy Clara Curtis, najpiękniejszy jest po pierwszych przymrozkach, bo każda część rosliny jest w kolorze wrzosu
przyszła pora na zabranie kordylin do donic, dzis u nas rano był lekki szron

Śliczny rzeczywiście. Trza go posadzić , tymbardziej, że zimuje.
Jeszcze będzie ciepło, ja swoją kordylinę zostawiam na razie. fakt, noce sa z przymrozkami, ale Danusia pisała, że ona nawet pierwszy śnieg wytrzymuje.
Milka 11:18, 30 wrz 2013

Irenko, radość bije z Twoich postoów i dobrze Wyczytałam o Waligórowych planach i pytam gdzie ten piękny dom stanie?

na garażu chyba dlatego nie udawało sie zmienic dachu; na razie M. wszystko rozrysował, resztą zajmie się architekt, potem pozwolenia i zacznie się bajzelmusimy miec coś mniejszego, bo aktualny dom jest dla nas za duży, no i koszty utrzymania, czy kiedyś damy radę? dlatego taki pomysł, będzie fajny, bo z góry na ogród będę patrzeć
będziemy tworzyć na spokojnie, bo nie ma pośpiechu, w końcu ten co mam jest bardzo wygodny, tylko po co mi 246m
i dodatkowo mam miejsce na kolejny dom, dla potomnych, gdyby chcieli budować

hej Irenko

ja też jestem ciekawa tego domu...poważna decyzja....prawdziwe rewolucje...

I poważana i konieczna, chcę mieć wygodną starosc, no i mam okazję zrobić już coś nowego, nowe rozwiązania i styl, myślę...
a takie pomysły ma mój M., też ma chyba ADHD, no bo ja to nigdy żadnego domu nie chciałam, ale on budowniczy i ciągle coś wymyśla, ale fajnie

Irenko, dobrze ze juz lepiej z reka! Jak pikenie kwitnaco u Ciebie!!
Marcinki wszystkie wywaliam, kolejny rok z ryedu maja maczniaka i byly paskudne

pozdrawiam!!

A u mnie jakoś nie dokucza im mączniak, może to kwestia miejsca? najbardziej kolorowo jest teraz z liścmi winobluszczu i drzew, a tych pełno na trawniku z reka lepiej, od razu to czuć

Milka 11:19, 30 wrz 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Cudowne kolorki. Moje dalie dziś kaput. Mróz byl i je zezarł .

Ojej, szkoda, czyli już możesz wykopać i schować; zatem idę jeszcze naciąć do wazonu