Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Debra 11:52, 02 paź 2013

No i wzięłaś się do roboty
ja to rozumiem, oby tylko ręka była w porządku.

Te trawy Bunny Blue wyglądają wspaniale. Takie mocne, no raczej nie powinny rozczarować.
Zestawienie czyśccem bardzo mi sie podoba, a na obwódki on jest chyba bardzo dobry. Tak szybko i gęsto się rozrasta. Mam go od Basi Kraj... od takiej malusiej sadzoneczki teraz jest juz całkiem spory. uwielbiam jego liście
Twoje rozplenice są zachwycające - jak długo one u Ciebie rosną?
Cudny tamaryszek, a berberys w kwiatach clematisów ...
I pierisek śliczny.
Coś gdzieś czytałam o usunięciu psich budek? czy pokręciłam?
Milka 11:54, 02 paź 2013

jotka napisał(a)
Irenko, Prawa ręka swędzi do pracy, a jak lewa zacznie swędzić to znaczy, że się goi I tego życzę jak najszybciej
Na razie bądź inspektorem, konsultantem, kierownikiem, planującym, zwiedzającym, ...

miłego dnia

Jolu, no nie potrafię, nosi mnie i do tego pogoda; goi sie, ale cos tam jeszcze szarpie, chyba druty mi rwą palucha
twoje roslinki rosną, choc skubane slimaki ciut je podgryzły, liczę na wielki dywan, nie będę mieć plewienia, bo ciągle wzbraniam sie przed korą;(
ściskam i też dbaj o siebie
mam juz w domu szybki net i zamęczam was fotami, tak to jest, jak baba w domu

Milka 11:59, 02 paź 2013

Debra napisał(a)
No i wzięłaś się do roboty
ja to rozumiem, oby tylko ręka była w porządku.

Te trawy Bunny Blue wyglądają wspaniale. Takie mocne, no raczej nie powinny rozczarować.
Zestawienie czyśccem bardzo mi sie podoba, a na obwódki on jest chyba bardzo dobry. Tak szybko i gęsto się rozrasta. Mam go od Basi Kraj... od takiej malusiej sadzoneczki teraz jest juz całkiem spory. uwielbiam jego liście
Twoje rozplenice są zachwycające - jak długo one u Ciebie rosną?
Cudny tamaryszek, a berberys w kwiatach clematisów ...
I pierisek śliczny.
Coś gdzieś czytałam o usunięciu psich budek? czy pokręciłam?

Krysia, ty chyba byś jak ja zaraz do robótki się brała
wybrałam te Blue, bo jakby w tamtym sektorze dominować będzie błekit 3 cedrów, zieleń i dolne tło z szarości czyśca i takich traw, wiadomo, ze na efekt trzeba poczekać
moje rozplenice sadziłam dokładnie rok temu, chyba w lipcu, tak samo miskant ML, bardzo szybko urosły, może słuzy im gruzowisko i przerobione odpadki, to poszło do środka tej rabaty
faktycznie czyściec rośnie szybko, też lubie te liście, ale kwiatostan ucinam;
kojec będzie usuniety, tam kiedys była olbrzymia buda poprzednich rottków, nowi rezydenci nie chcieli tam być; na czas gości tam je zamykamy, maja tam cień, rosliny i plac do wybiegania, teraz to idzie do likwidacji, tylko jak kojca nie ma, beda zamykane w domku letnim, będzie im nieźle
malgorzata_s... 11:59, 02 paź 2013

Teraz widać tego miłorzęba. Super zmiany. Pozdrawiam i dobrze że uważasz na Siebie.
Milka 12:06, 02 paź 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Irenko, ogród nabiera iście parkowego charakteru (jak Ania zauważyła). Czytałam o twoich nowych planach w sprawie b. d. Nie boisz się zniszczeń w ogrodzie? Czy jakoś to oddzielisz od placu budowy?

Agnieszko, zniszczeń nie będzie, akurat to mnie cieszy tylko część roślin przesadzę, albo zrobię cięcie formujące, no dąb musi zmienic miejsce, jestesmy na etapie szukania, gdzie?
no ale bajzel będzie
i bratek dla ciebie, kwitnie sobie taki jeden a wkoło bluszcz, azalie japońskie i tawuła Gold Carpet
Milka 12:09, 02 paź 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Teraz widać tego miłorzęba. Super zmiany. Pozdrawiam i dobrze że uważasz na Siebie.

no mus to robic Gosiu zaraz pozagladam do was i idę robic na rabacie rózanej; róże są żółte, rosna tam przetaczniki, szałwie i lawendy, brązowe trawy, więc tam wcisnę te ogniste żółto brązowe tulipany, chyba żółć z fioletm pasuje i potem te brzydkie liście zakryja trawy i szałwie
pozdrawiam
i tawuła, chyba za moco ciachnełam, pzrebarwiaja się w całym ogrodzie
Milka 12:11, 02 paź 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Irenko, też mi się program "pod grzybkiem" podobał, mnóstwo inspiracji, a szczególnie ten taras nad skarpą - myślę nad nim, ale to nie takie proste, jak się wydaje. Pozdrawiam i zmykam

ten taras był świetny, zapewne bardzo kosztowny, ale materiały uzyte również mnie sie spodobały, chyba będę od nich cos zamawiać
Anabell 12:45, 02 paź 2013

Irenko !
- śniłaś mi się dziś. Ubrane byłyśmy w jednakowe żakiety białe Ty z czerwoną lamówką ja z czarną. Nosiłam Twoją torebkę bo miałaś tyle dupereli włożone w nią i była ciężka, za ciężka na chorą rękę.
Szybkiego Zdrówka życzę.
mira 12:47, 02 paź 2013

klomby i te szpalery roślin to robi jednak dobry klimat i wizerunkowo mega na plusie
ale Ty sobie uważaj - to reprymenda - wiem że Cię nosi ale nie przeginaj i się nie przeziębij bo jest bardzo zimno

pozdrawiam
Milka 12:52, 02 paź 2013

Anabell napisał(a)
Irenko !
- śniłaś mi się dziś. Ubrane byłyśmy w jednakowe żakiety białe Ty z czerwoną lamówką ja z czarną. Nosiłam Twoją torebkę bo miałaś tyle dupereli włożone w nią i była ciężka, za ciężka na chorą rękę.
Szybkiego Zdrówka życzę.

o ja cię!
no to elegantki byłysmy a do tego mi pomogłaś na reke uważam, czekam na takie porzadne roboty do listopada, bo mnie oddrutuja, więc pogoda będzie na bank, a my całe musnięte szminka i z usmiechem na twarzy