Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Bogdzia 20:05, 01 paź 2013

Sporo pięknych zdjęc pokazałas . Mnóstwo jeszcze kwiatów i kolorów , ale najbardziej spodobały mi się motylki na werbenie. Pozdrawiam serdecznie.
Mala_Mi 21:18, 01 paź 2013

Irenko.. ty nie masz ogrodu.. u Ciebie jest park..... po rewolucjach zrobił się bardziej przejrzysty i widać dalszą perspektywę... zmiany na plus.... fotki ładne..
Acha i hohla u Ciebie szaleje
Madzenka 06:36, 02 paź 2013

Irenko ciesze się, źe wracasz do sił, energia już standardowa . Plany, marzenia i pomysł na kolejne zmiany
Po winogrona wpadnę w przyszlym tygodniu jesli ci pasuje, weekend mam zajęty, potem wyjeżdżam, a po pracy mam ostatnio lenia.....

Jak kiedyś rozrosnie ci sie hakone (piękna rabata trawiasta) to się na nią piszę a w zamian dam Ci i moje carexy morowi variegata
Mala_Mi 09:16, 02 paź 2013

Czytam, że łapka swędzi... na razie tylko prawa
jotka 09:25, 02 paź 2013

Irenko, Prawa ręka swędzi do pracy, a jak lewa zacznie swędzić to znaczy, że się goi I tego życzę jak najszybciej
Na razie bądź inspektorem, konsultantem, kierownikiem, planującym, zwiedzającym, ...

miłego dnia
AgnieszkaW 09:30, 02 paź 2013

Irenko, ogród nabiera iście parkowego charakteru (jak Ania zauważyła). Czytałam o twoich nowych planach w sprawie b. d. Nie boisz się zniszczeń w ogrodzie? Czy jakoś to oddzielisz od placu budowy?
Milka 10:23, 02 paź 2013

Irenko super ze juz czujesz sie lepiej,zakatki masz romantyczne
___
Krysiu, jakoś tak wyszło z zakątkami, może i dobrze, zmienna oś widokowa jest

pociachałam Irenko swoje bukszpany zaraz po posadzeniu ..... nie sądzę aby im coś stało .... ale ... ryzyko jest zawsze !!! jak ze wszystkim

to prawda wczoraj takie drobiazgi przycięłam, które mi się coś nie podobały, ale generalnie zostawiam

do przyszłego roku; i tak nie wiem czy te nowe przyrosty zdążą się przed zimą zahartować

i przy okazji do podzielonych traw kosodrzewiny doszły czyśćce, bo korespondują z kolorem cedrów,

które są błękitne i tu też są tulipany, białe lilokształtne i fioletowe

Milka 10:34, 02 paź 2013

Debra napisał(a)
WOW! Pięknie jest. Nie narzekaj, jest inaczej, ale właśnie dobrze. Twój ogród ma całe piętno (pozytywnie ) Twojej osobowości.
Trawiasta sliczna, nowe gadżety na fałszywym tympanonie na murze wyglądaja jakby tam ptaki się rozsiadły, te szpalery pni, wszystko jest piękne.
Siedź i się zachwycaj. Porządki będziesz robić po zimie na wiosnę. Liści nie widzę

Krysiu dziękuję,jakie to miłe dla ucha
jednak nie usiedziałam rozsadziłam czyśćce, na zewnętrzną stronę i przy okazji tyle tego było, że dałam do kosodrzewiny, za rok będzie gęsto i srebrzyście, podkreśli to cedry, które rosną w kulach bukszpanowych; dosadziłam tam tulipany, ciemny fiolet i biel; tam mi bardzo zarastało chwastami, więc jest nadzieja, że czyściec je zdusi...i oczywiście wiosną tu będzie przeróbka, bo cośik mi nie gra

a to powiększyłam i posadziłam turzyce Bunny Blue i gratisek a ten gratis to chyba carex morowi variegata
i wycięłam kwiatostany trzcinnika, wiosną zmienia miejsce

ciekawa jestem tej trawy Blue za rok, mam nadzieję, że mnie nie rozczaruje

a tu czyściec po zewnętrznej, za rok będzie lepiej, może nawet w tym, bo po podziale zawsze roślinki biedniejsze

Milka 10:45, 02 paź 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Jkie cudne widoczki. Mój ulubiony ze stolikiem i ptaszkami wiklinowymi no i z domkiem oczywiście. Cudnie

cieszę się Gosiu, tez lubie te ptaki nie mam jak do faceta zajrzeć, bo u niego zawsze jakieś cuda
można znaleźć

to teraz inna część ogrodu
na tej rabacie cały rok coś innego, nawet mi chyba wyszła, tylko jeszcze gazony zarosna i będzie ok;

tam też będzie alejka wkoło metasekwoi, kiedys......i powtórzenie takiej alejki niżej, koło kulek
bukszpanowych; trochę zmienię układ, te spod judaszowca zabiore i nadam inną linię, musze to przemyśleć, bo nie chciałabym zmieniac po raz 3!!
w programie Mai znalazłam fajna podpowiedź, a program dotyczył miejsca Pod Grzybkiem

Milka 10:56, 02 paź 2013

eliza3 napisał(a)
Irenko, bardzo ładnie u Ciebie i kolorowo... hortki ślicznie przebarwione i cynie tak pięknie jeszcze kwitną..
Lubię te Twoje parkowe klimaty Pozdrawiam cieplutko.

Eliza, pogoda super, chyba dla roslin idealna, oby jak najdłużej, to cos sie jeszcze zrobi nawet w listopadzie limki w tym roku sa wyjatkowe, ani razu po deszczach sie nie wykładały, tylko inaczej je cięłam, tak jakby coś jak linia wachlarza; za rok zrobie tak z pozostałymi

a anabeli utnę 30 cm nad ziemią i od razu podpory, bo zasłaniają prześliczne hosty, o bordowych łodyżkach i takich że żyłkach na liściach