Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 12:41, 21 lut 2014

Pola napisał(a)
Irenko cudne ciski kupiłaś , i fajowa cena ciekawe gdzie będą posadzone.... Ja mogę tylko w ten weekendzik pooglądać sobie ogród przez szybkę bog pracuję.... no ale za coś trza te roślinki kupić, tymbardziej że ja duże cisy potrzebuję

Sama prawda, jak mówią, bez pracy brak kołaczy ale za to widok masz fajny na ogród
Milka 12:42, 21 lut 2014

monteverde napisał(a)

O to będą śliczne a kiedy się sadzonkuje cisy w czerwcu? bo chcę sobie troszeczkę sadzonek porobić

Szczerze powiem, że nie wiem; psy połamały mi cisy na rabacie, te ułamane gałązki wetknęłam w ziemię, zobaczymy co będzie; myślę, ze jak w ukorzeniacz i do odpowiedniej ziemi, to już w kwietniu można, bo o tej porze też przycina się cisy
Milka 12:43, 21 lut 2014

paniprzyroda napisał(a)
Wiosna cieszy u Ciebie Irenko, ciemierniki cudne, a moje kwitły jesienią i teraz bure kwiatki mają Pozdrawiam.

To szybko kwitły! ale zaraz inne będą cię cieszyć, a jakby co, jednoroczne juz do kupienia
Milka 12:46, 21 lut 2014

bleebla napisał(a)
Irenko pierwsze co pomyślałam to to,że te cisy idealnie pasują w tym miejscu gdzie je postawiłaś, tak jak Madżenka. A te duże cisy to gdzie widziałaś w takiej cenie? Pamietasz jaki to był gatunek?
Ja szukam na żywopłot. cis hicksii chyba najlepszy jest o ile czegoś nie pomyliłam.

Cieszę się że z Tobą wszytko ok ale proszę uważaj na siebie. Zrób to dla nas i dla siebie

No Marzenka dobrą podpowiedź dała, ale musiałabym jeszcze z 20 kupic, aby murek wokół gazonów zrobic; te hicksi też były i do tego spore, ale na spotkaniu słuchałam Wieloszki i ona na podstawie obserwacji stwierdziła, że cisy Baccata najszybciej przyrasta i możesz strzyc, są zielone i złociste, jak moje...uważam
Milka 12:47, 21 lut 2014

Urszulla napisał(a)
Irenko, oglądam Twoje pączkujące hortki i myślę że jednak czas na cięcie hortensji. Przeczekam tylko sobotni nocny przymrozek
Zakupy pokaźne jak na luty

Ja może w niedzielę posadzę rośliny i zrobię cięcie hortek, od razu powtykam ucięte gałązki do ziemi, co się przyjmie, to moje, a jak nie, to trudno u nas z rana też lekki szron, ale potem juz tylko na plusie
Milka 12:47, 21 lut 2014

Marzena2007 napisał(a)
Irenko to daj cynk gdzie te duże cisy są

Juz wiesz
Milka 12:49, 21 lut 2014

mira napisał(a)
wypatruję wiosny u Ciebie a tu już o krok dalej zakupy
te ciemeirniki w tych donicach z tymi bluszczami wyglądają świetnie - znaczy te bluszcze mi wpadły w oko - one zimowały w tych donicach ? fajne zdobią donice i każdą roslinę

Zimowały, choć nie powinny, ale dały radę; w innym miejscu mam takie, co też właściwie domowe, a przetrwały ostatnią zimę i do tego w ziemi, zdziwiłam się pozytywnie
Milka 12:49, 21 lut 2014

ana_art napisał(a)
czyżbyś zamierzała gazony zakryć cisami?

Aniu, chyba podświadomie ciebie dubluję, ale mus dokupić, bo te 10 to mało, no i kto te doły wykopie?
eda 16:47, 21 lut 2014

Wiosna już i jakie zakupy będzie co robić Irenko ;D Pozdrawiam
Madzenka 18:49, 21 lut 2014

irena_milek napisał(a)

Aniu, chyba podświadomie ciebie dubluję, ale mus dokupić, bo te 10 to mało, no i kto te doły wykopie?

Dubluj , bedzie pieknie!