Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 11:11, 22 lut 2014

Marzena2007 napisał(a)

Dubluj , bedzie pieknie!

Tak zrobię w kwietniu je przytnę i może ucięte gałązki w ukorzeniacz i do ziemi, tak dla próby, a nuż
Juz kupiłam ci wszystko
Milka 11:13, 22 lut 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Ładne cisy kupiłaś i w super cenie. Doczytałam, że chcesz wsadzić je przed gazonami - ciekawy pomysł A nie będziesz likwidować w przyszłości tych gazonów?

Nie będę, one trzymają gruz, celowo były tam zrobione, mąż nie rozwali tego, co zrobił, rośliny niedługo je zakryją i wsadzę tu cisy i będzie zamaskowane, bo też nie zachwycam się gazonami, dobrze, że chociaż szare..
AgnieszkaW 11:16, 22 lut 2014

Zazdroszczę Wam (Wrocławiankom) tej dzisiejszej pięknej pogody. U mnie dzisiaj szaro-buro i chłodno, musiałam rękawiczki ubrać, bo ręce marzły. W ogrodzie nic nie robię, idę do kuchni piec rogaliki z serem, ot co...
Madzenka 11:33, 22 lut 2014

irena_milek napisał(a)

Tak zrobię w kwietniu je przytnę i może ucięte gałązki w ukorzeniacz i do ziemi, tak dla próby, a nuż
Juz kupiłam ci wszystko

Superowo, to daj znać kiedy bedę mogła podjechać
Milka 11:34, 22 lut 2014

Kasik napisał(a)

Irenko - czytam, że ze zdrówkiem lepiej, To tylko się cieszyć.
Mam pytanie - czy takie patyczki hortek wkładasz do ukorzeniacza? mam trochę i może sama tez zrobię sadzonki.

Zajrzałabyś do mnie, wstawiłam dwie NN- może je rozpoznasz?

Zakupy piękne , a te ciemierniki? prześliczne - nie znałam do tej pory.

pzdrawiam

Kasiu, wsadzam bez ukorzeniacza od razu do ziemi, rok temu tak robiłam i wszystkie się przyjęły, ale może w tym roku część zrobię z ukorzeniaczem, a część nie i potem zrobię porównanie
Zaraz biegnę do ciebie ciemierniki tak z 3 miesiące przed członkostwem na forum poznałam
Madzenka 11:34, 22 lut 2014

Irenko dzisiaj świętuj, jeszcze zdązysz poszaleć w pgrodzie Ja muszę poszaleć bo potem będę wypoczywać, w marcu niewiele zrobię...
Milka 11:45, 22 lut 2014

Marzenko, tak będzie, świętuję dobrze, że w końcu i ty odsapniesz
Milka 11:48, 22 lut 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Zazdroszczę Wam (Wrocławiankom) tej dzisiejszej pięknej pogody. U mnie dzisiaj szaro-buro i chłodno, musiałam rękawiczki ubrać, bo ręce marzły. W ogrodzie nic nie robię, idę do kuchni piec rogaliki z serem, ot co...

Agnieszko, takiej zimy, to i moja mama nie pamięta, a w tym roku skończy 80 lat, ja chciałabym takie zimy na stałe, jak się lekko żyje wtedy
mnie w nóżki zimno na ogrodzie, zakładam kalosze z ciepłą wkładką
Twoje rogaliki z przyjemnością bym schrupała, ale jak potem z tą nadwagą sobie poradzić
Milka 11:49, 22 lut 2014

Mala_Mi napisał(a)
Irenka - czytam o tych cisach.... "Krzewy mogą być intensywnie cięte i formowane, nadają się więc na niskie, strzyżone żywopłoty". Rosną nisko, ale rozłożyście.. może aż tak dużo nie trzeba kupić aby stworzyć zasłonę dla gazonów..
Ja bym zasłoniła nimi gazony

Aniu, tak zrobię może faktycznie aż tak blisko siebie nie dam i wtedy tylko 10 dokupię
Milka 11:52, 22 lut 2014

Anabell napisał(a)
O Matuchno! i na ziemi krzywdę sobie robisz i nosi Cię po wysokościach.
Irenko - my obie źle skończyłyśmy rok i źle zaczęłyśmy nowy Życzę, nigdy więcej takich przypadłości

Pilnuj ciśnienia, zawsze jest ten pierwszy raz kiedy się zaczyna. Jest to prawda trzeba już regularnie brać prochy, mogą być w mniejszych dawkach ale ciągle. Już na mnie się nakrzyczeli lekarze jak przerywałam.
biorę i ciś. jest w normie. a jak? pracuję z wysiłkiem.

widziałam zakupy, mam cis baccata aurea i baccata Złoty Brzeg, to aurea szybciej rośnie.
proszę Cię odpoczywaj Buziaki.

Haniu, do wesela u mnie się zagoi, a syn w sierpniu ślub bierze
Na razie biorę, ale jak się unormuje, odstawiam, ja nie cierpię prochów, rzadko kiedy coś zażywam..
To mnie pocieszyłaś, zatem szybko będzie żywopłot trzymaj się Haniu, zdrowiej, bez sprawnej ręki trudno się działa!