Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 13:50, 11 mar 2014

laurowisnia napisał(a)

2 metry to już spore okazy, a duże mogą wyrosnąć, czy będziesz je jakoś przycinać?
A remont plus prace w ogrodzie mogą zmęczyć, lepiej jak nie zahaczają o siebie, widać już koniec remontu?

Będę ciąć, to lubię, ale muszę uważać podwójnie, nic tylko to lekarze mi zalecają
Wewnątrz zejdzie jeszcze do końca marca, a potem już będzie lepiej, bo zewnętrzne prace ekipy będą robić, ja tylko jakieś upiększenia i ogród

wózek ruszył do pracy, wyciągnął M. donice z głogowniakmi szczepionymi na pniu; przetrwały rewelacyjnie, piękne przyrosty, dosypane mają ziemię i w nogach bluszcze, które u mnie o dziwo przezimowały i moje trawki
białe donice poszły w róg
Milka 13:57, 11 mar 2014

laurowisnia napisał(a)

Piękna i jedna i druga, pisałam u siebie, że powinnam mieć białą u siebie, możesz napisać czy jest wysoka, czy z tych niższych?
A cedry może w stożki?

Ta piwonia rośnie tak do 80 cm, ma fajny bonus, łodygi z kwiatami nie wykładają się
Stożki fajny pomysł...ciekawe czy możliwe jest takie cięcie, doszkolić sie mus

i głogownik w zbliżeniu

a tu te, co zostały na zewnątrz, cięte w murek, też super w tę zimę dały radę...uwielbiam ich fuksjowe przyrosty

Milka 14:01, 11 mar 2014

agata19762 napisał(a)
Irenko cudne fotki z tą lawendą
ja tez zaprosiłam ja do swojego ogrodu ...
bałam się, że zmarznie , ale trzyma się dobrze

moja dwuletnia po zimie

Agatko, jest piękna, takiej roślince tylko po 2-3 cm czubki się ścina, intensywniej tniemy stare okazy, bo łysieją od dołu i brzydną
tak wygląda miejsce, gdzie cięłam lawendy, ale dziś rano już widziałam, że idą nowe przyrosty, ostatnio M. je podlewał, bo sucho u mnie strasznie..

łyso, a wiem, ze będzie pięknie, jak co roku

Milka 14:08, 11 mar 2014

ewsyg napisał(a)
Ale piwonie,aż mi dech zaparło i wstrzymałam oddech bo poczułam ich zapach. ?Ja poluję na którąś Coral.,...

Coral nie znam, obejrzę w necie, ale chyba większość piwonii cudna, najwięcej wg mnie ma Hania, to nasza królowa piwonii

a u mnie ciemierniki już w donicach, co rano przez okno widzę jak się od mrozu pochylają, a potem znowu głowa do góry

ewsyg 14:13, 11 mar 2014

irena_milek napisał(a)

Coral nie znam, obejrzę w necie, ale chyba większość piwonii cudna, najwięcej wg mnie ma Hania, to nasza królowa piwonii

a u mnie ciemierniki już w donicach, co rano przez okno widzę jak się od mrozu pochylają, a potem znowu głowa do góry

Ciemierniki też ładne

Sporo mam piwoni, ale nie wszystkie kwitną, może jak je przesadzę w lepszą glebę to przestaną kaprysić
Irenko, jeżeli interesują Cię ceny pieska to daj mi namiary na prywatną pocztę, prześlę Ci cennik. Ja póki co zrezygnowałam, wolałabym większego pieska
Milka 14:19, 11 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)
Irenko czy dzisiaj rano był u ciebie przymrozek? Bo w TV mówiłi, źe jest -1 u nas a u mnie było +4 o 6 rano....

Marzenko, codziennie u mnie przymrozki, chyba raz nie było, ale za to mgła taka była, ze nic nie było widać...
bukszpany, które z Tobą kupiłam na giełdzie zostały posadzone właściwie, na dół kamienie, kompost z ziemią i w nóżki bluszcze, rozrosły się niesamowicie, a takie letnie te bluszcze

Milka 14:23, 11 mar 2014

ewsyg napisał(a)

Ciemierniki też ładne

Sporo mam piwoni, ale nie wszystkie kwitną, może jak je przesadzę w lepszą glebę to przestaną kaprysić
Irenko, jeżeli interesują Cię ceny pieska to daj mi namiary na prywatną pocztę, prześlę Ci cennik. Ja póki co zrezygnowałam, wolałabym większego pieska

Z piwoniami trzeba uważać, aby nie posadzić za głęboko, to raz, a po drugie nie można coś blisko nich sadzić czy grzebac, bo też potrafią zastrajkowac, kapryśne arystokratki
Ewa, juz podaję, zobczę co można wybrać
Milka 14:33, 11 mar 2014

weronika77 napisał(a)
Piwonie piękne, i jakie olbrzymy. Pamiętam jak Cię ucieszyły pierwsze jej kwiaty. Pozdrawiamy.

Tak było Weroniko w ubiegłym roku była oszałamiająco piękna i kwitła chyba więcej, jak miesiąc, zaskoczyła mnie serdecznie odwzajemniam pozdrowienia

i przy okazji donice z głogownikami z bluszczami i trawami, ale trawki dopiero kiełki pokazują

a tak moje psiaki wydeptały tę roślinę, ciągle nazwa mai umyka, tam w drzewach pełno gołębi, a dołem moje żerują potem odpuszczają i na nowo cały dywan
Ewa 14:37, 11 mar 2014

Irenko pięknie u Ciebie, pozdrawiam wiosennie
hanka_andrus 14:37, 11 mar 2014

Irenko, to jasnota plamista