Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Mirka 11:34, 21 mar 2014

irena_milek napisał(a)

Wszystko, co trzeba było zrobić, zrobione; psiaki już ok, ale takie przestraszone, nie miały jak się bronić, bo tak on miałby kiepsko, choć moje psy są grzeczne, dobrze ułożone, Konstancja i Danusia mogą to potwierdzić
Już jesteś spokojniejsza jak się wydało kto to był teraz musisz być czujna.Na focenie czekam a i u nas dziś iście wiosenny dzionek.Buziak wielki zostawiam.
malgorzata_s... 11:34, 21 mar 2014

irena_milek napisał(a)

Na pewno płazem mu to nie ujdzie, ale zawsze jest obawa o tę cienką granicę, co może dalej wymyślić, a najlepszy numer, ze to mąż dyrektorki naszej podstawówki, raczej człowiek czego innego by się spodziewał po takim człowieku..

Irenko teraz nie wiadomo kto inteligentniejszy i mądrzejszy niestety. Czasem prosty człowiek bez wykształcenia i pozycji Buziam
Milka 11:39, 21 mar 2014

Bea napisał(a)
Niestety takie przypadki się zdarzają i to coraz częściej.

Mam nadzieję, że psiaki mają się bardzo dobrze mimo tego co się stało.

Pozdrawiam

Tak, w tv na okrągło o czymś słyszymy, szkoda, że dobrych wieści tak dużo nie ma..
pozdrawiam Beatko
Milka 11:42, 21 mar 2014

zbigniew_gazda napisał(a)

Irenko jesteś wielka! Dziękuję i tak zrobię. Rozumiem że "za rok zakwitną" tzn. jak przytnę w kwietniu i w jesieni drugi raz (aby uzyskać lepsze zagęszczenie) to zakwitną zaraz na następną wiosnę. Dobrze kumam? Przepraszam że Cię tak męczę ale kto pyta nie błądzi.

Zbysiu, dobrze, że dopytujesz
Dokładnie tak, bo w tej chwili skoro nie kwitną, tniesz w celu zagęszczenia, potem zostawiasz, za rok kwitną i po przekwitnięciu jest pierwsze cięcie, po tym cięciu tak szybko urosną, wiesz, ze potrafią do metra?, jeszcze raz delikatnie formujące cięcie robisz i tak, co rok
forsycja nie cięta, robi się brzydka i słabiej kwitnie, dlatego tę moją, co poszła w niebo ścinam bardzo nisko dałam jej poszaleć, ale koniec z tym
Milka 11:47, 21 mar 2014

agata19762 napisał(a)
Irenko marzą mi się już drugi rok białe szafirki....
na razie nie spotkałam nigdzie, nadal szukam

drobiazgi do domku śliczne kupiłaś

W końcu trafisz, bo coraz częściej je widuję, a raz nawet różowe widziałam

z tymi drobiazgami to tak mimochodem, najczęściej tak właśnie kupuję
u mnie 1 tulipek kwitnie i cebulice, myślałam, ze ich nie ma, bo jak przerabiałam w tym miejscu, to większość uszkodziłam..

jutro rozdzielam naparstnice

i jak ktoś będzie potrzebował, mam 4 jałowce Wiltoni do oddania
Milka 11:54, 21 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)

Nie leży mi ta rabata po lewej... te wcięcia na 3 półkola.. nie wiem dlaczego, ale mi nie pasi..

Do sąsiada też nic, tylko strzelać..

We Wrocławiu drzewa kwitną.. szok..

Ania, te wcięcia już zlikwidowane i w te miejsca pójdą kulki bukszpanowe, widać je na pierwszej fotce, a tam gdzie widoczna czarna ziemia, dam trawy i żurawki, które zabieram z placka przy tulipanowcu, a na jesień nawciskam krokusów ile się da....to miejsce najprostsze do wykonania, choć darni się eMuś nazrywał

Milka 12:06, 21 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)
Aby przejść od linii prostych do kółek to może tak zrób rabatę.. z dwóch jedną..

koła giną, tylko w prostej linii wszystko pójdzie, zerwaną darnią, będę łatać te trzy placki w zakątku koło tulipanowca
jutro tu zrywanie i na nowo komponowanie, widac jak będzie biegł szlak
, potem dalej w lewo pociągniemy, na rabacie bukszpanowej jest 36 kulek, dojdzie jeszcze 6

tu gdzie widać wgłębienie, będą wzdłuż cisy
trawy do podziału i przesadzenia, lawendy też, naparstnice też, w tym roku będą kwitnąć, z tulipanami i cebulicami nie będę się bawić, zostaną, a co tam będzie, nie wiem...
Milka 12:07, 21 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)
Wwiat jest pełen sąsiadów wariatów......

Marzenko, jednego twojego znam, też z niego numer
Milka 12:08, 21 mar 2014

Zielona napisał(a)
Matko... Irena... przeczytałam o Sąsiedzie i... jestem w szoku Dostał chociaż jakiś solidny mandat?

Mandat, to mało, w końcu mamy ustawę odnośnie praw zwierząt, całe szczęście
Na razie wszystko zrobione, oczywiście czekamy na finał.
Milka 12:10, 21 mar 2014

Kasik napisał(a)
Ten świat zwariował.
Ludzie żyją sami dla siebie, życzliwość widać tylko wtedy jak się opłaca, przyjaźnie zawiązujemy najlepiej w "dobrych"kręgach. Zwierzęta kochamy swoje, bo sąsiada to już za głośne, nie takie, głupie.
Jakieś szaleństwo.

Pozdrawiam Irenko.

Jakie mądre słowa Kasiu, szkoda, ze tak się dzieje..