Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

anna_g 12:27, 21 mar 2014

Irenko pozdrawiam cieplutko. Poczytałam o złym człowieku. To naprawdę jest smutne, że tak się dzieje... ale i tacy ludzie na świecie są.... Wszystkiego dobrego w piękny dzień Ci życzę
Milka 13:28, 21 mar 2014

Kindzia napisał(a)
A ja myślałam, że jedna z moich sąsiadek szurnięta...pedagog szkolna, swoje dziecko 5-letnie od jakich tylko wyzywa...drze mordę jak opętana...chyba lepiej jak mordę drze niż strzela...niesamowite...i z trutką...nie mogę...

O rany, straszne Kasiu, to co piszesz, ale wszędzie coś
no u mnie było rok temu ciężko, teraz już wiem i czujna jestem
Milka 13:29, 21 mar 2014

anna_g napisał(a)
Irenko pozdrawiam cieplutko. Poczytałam o złym człowieku. To naprawdę jest smutne, że tak się dzieje... ale i tacy ludzie na świecie są.... Wszystkiego dobrego w piękny dzień Ci życzę

Taki świat jest, dobro i zło miesza się
Aniu też życzę udanego dnia, inaczej być nie może, pogoda boska!
Anita1978 13:49, 21 mar 2014

O matko! Cofnęłam sie wiele stron, żeby dowiedzieć sie o co chodzi...to jakiś koszmar! Ludzie to najokrutniejsze zwierzęta na ziemi! Tez rożnych spotykam....niestety...ostatnio podrzucili nam szczeniaka , który nieznaleziony, pewnie by umarł....teraz jest w schronisku...ale żyje chociaż...może znajdzie jakiegoś dobrego właściciela!
Ale na pocieszenie, że nie wszyscy ludzie są źli dla zwierząt napiszę ci o moim młodszym synu - Miśku . Lat 10
Jak miał 3 lata to zapytał w sklepie mięsnym: mamo co to jest? A to? A to?
I odbtamtej pory nie jada mięsa....raz w miesiącu musimy jeździć do zoo w Łodzi do " jego" zwierząt...miał nawet taka fazę, ze nie pozwolił muchy zabić-bo ona tez ma prawo żyć (!). Jak zabiłam świerszcza w domu ( bo grał strasznie, nie mogłam go znaleźć , spać nie mogliśmy, a jak go znalazłam, to kapciem bo uciekał), to nie odzywał się do mnie z tydzień....królika tak oswoił, że tylko chce być głaskany...on chyba w greenpeace będzie
Także widzisz!? Są ludzie i ludzie
P.S. Zapomniałam dodać, że marzeniem Miśka są ....kurki...niby dla jajeczek wiejskich! Jest nimi zafascynowany a mi jeszcze kurek do szczęścia potrzeba.... I konika też chciałby...i taką małą świnkę- na smyczy by ją prowadzał
Kasik 13:55, 21 mar 2014

Irenko, a powojniki od razu nawozisz?
Miałam zamiar im ziemi kompostu dać i tyle.

Wskoczyłam tylko na chwilkę- też w ferworze walki jesteśmy.
Eve 13:58, 21 mar 2014

irena_milek napisał(a)

Ania, te wcięcia już zlikwidowane i w te miejsca pójdą kulki bukszpanowe, widać je na pierwszej fotce, a tam gdzie widoczna czarna ziemia, dam trawy i żurawki, które zabieram z placka przy tulipanowcu, a na jesień nawciskam krokusów ile się da....to miejsce najprostsze do wykonania, choć darni się eMuś nazrywał

Ojej,ale fajnie to zaczyna wyglądać
Praca wre Widzę tam łapkę Waligóry, uściskaj go ode mnie serdecznie, a co tam buziaka mu daj ode mnie za to, że tak dzielnie Ci pomaga!!!!!
Mirka 14:18, 21 mar 2014

irena_milek napisał(a)

Ania, te wcięcia już zlikwidowane i w te miejsca pójdą kulki bukszpanowe, widać je na pierwszej fotce, a tam gdzie widoczna czarna ziemia, dam trawy i żurawki, które zabieram z placka przy tulipanowcu, a na jesień nawciskam krokusów ile się da....to miejsce najprostsze do wykonania, choć darni się eMuś nazrywał

O rzesz ty jak to będzie się super prezentować,wygląda jako ogród angielski .Irenko rewelka i rewolucja totalna ale warto,Pozdrawiam upalenie.
Kondzio 14:37, 21 mar 2014

Zmiany super o sąsiedzkie szkoda mowić ja bym go za ja.....gada powiesił
Kondzio 14:37, 21 mar 2014

Buziaczki wysyłam i hi hi hi
Milka 14:39, 21 mar 2014

Anita1978 napisał(a)
O matko! Cofnęłam sie wiele stron, żeby dowiedzieć sie o co chodzi...to jakiś koszmar! Ludzie to najokrutniejsze zwierzęta na ziemi! Tez rożnych spotykam....niestety...ostatnio podrzucili nam szczeniaka , który nieznaleziony, pewnie by umarł....teraz jest w schronisku...ale żyje chociaż...może znajdzie jakiegoś dobrego właściciela!
Ale na pocieszenie, że nie wszyscy ludzie są źli dla zwierząt napiszę ci o moim młodszym synu - Miśku . Lat 10
Jak miał 3 lata to zapytał w sklepie mięsnym: mamo co to jest? A to? A to?
I odbtamtej pory nie jada mięsa....raz w miesiącu musimy jeździć do zoo w Łodzi do " jego" zwierząt...miał nawet taka fazę, ze nie pozwolił muchy zabić-bo ona tez ma prawo żyć (!). Jak zabiłam świerszcza w domu ( bo grał strasznie, nie mogłam go znaleźć , spać nie mogliśmy, a jak go znalazłam, to kapciem bo uciekał), to nie odzywał się do mnie z tydzień....królika tak oswoił, że tylko chce być głaskany...on chyba w greenpeace będzie
Także widzisz!? Są ludzie i ludzie
P.S. Zapomniałam dodać, że marzeniem Miśka są ....kurki...niby dla jajeczek wiejskich! Jest nimi zafascynowany a mi jeszcze kurek do szczęścia potrzeba.... I konika też chciałby...i taką małą świnkę- na smyczy by ją prowadzał

Anitko, masz cudowne dziecko jakie to szczęście, że tacy też się rodzą, jest nadzieja dla nas i dla braci mniejszych
a kurki bym synusiowi kupiła, te małe, co w Anglii trzymają
świnkę też i ja kiedyś chciałam, więc nie dziwię się synkowi pielęgnuj te jego zamiłowania