Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 16:48, 07 sie 2014

EPODLAS napisał(a)
Irenko, pochodziłam po twoim ogrodzie i wyjść mi się nie chciało. Bujność roślin i jaka różnorodność!!! U mnie ślimaki nie wsuwają host, bo u dla nich za sucho. Lubię hosty i mam zamiar ich mieć więcej. Pozdrówka.

Ja też je lubię, ale te młode i nowe okazy najbardziej wsuwają, starsze, jakoś mniej im smakują
późno mi aksamitka w tym roku ruszyła, ale jest i się cieszę, lubię ja..pasuje i do szałwii i do rudbekii i innych
pozdrówka
Milka 16:52, 07 sie 2014

bociek napisał(a)
Ciski pieknie rosna, moje po cieciu jeszcze nie wypuscily nowych pedow. Natomiast ketmia jest sliczna, musze sie nad nia zastanowic I nad piwonia. Wciaz sie waham, a miejsca juz nie mam, zeby wszystkie chciejstwa sadzic. Dla cynii miejsce jednak sie znajdzie, posieje w przyszlym roku jak nie zapomne
Irenko sciskam Promyczku

Może później cięłaś, ja tak je stale ciachałam, jeszcze górą wyrównam, żeby nadać kształt, jakoś z tymi złotymi idzie mi lepiej; planuję kupić 3 wsadzić do jednej dziury i wyciąć w kulkę, może się uda...w pobliżu mam cisowy stożek i 3 różnej wielkości kulki bukszpanowe
na twoim miejscu posadziłabym białą ketmię i białą piwonię z czerwonymi lub różowymi plamkami, bo ta ketmia też ma w środku takie bordowe oczko, rośliny bezproblemowe, ja jestem na etapie takiej selekcji
moja ulubiona żurawka Electra chyba
ściskam, muszę iść do ciebie i szukać miejsca
Milka 16:58, 07 sie 2014

Sebek napisał(a)
Jasnotę miałem, wyciepałem i teraz zaanektowała sobie kompostownik Strasznie szybko rośnie, ale rzeczywiście plewienia przy niej nie ma dużo I nawet po ostrej zimie wyglądała nieźle

Te rozplenice masz przepiękne - nie mogę się doczekać ich kłosów

Sebciu, do małych ogrodów ona zbędna, ale u mnie w cieniste miejsca, gdzie chcę ograniczyć chwasty idealna i naprawdę ją lubię
ja też ale stwierdzam, ze nie jest tak prosta w obsłudze, jak te duże rozplenice
tiu mi jeżówki wyłożyły się w rozplenicach, niech leżą, jak im dobrze

zobacz na bukszpan, chory...już mam też topsin, może dziś się uda oprysk zrobić, bo mi inne zaraża, albo sama zaraziłam, nie odkaziłam narzędzie

Milka 17:03, 07 sie 2014

anna_g napisał(a)

Piękne te Limki i te foty. I jakie eleganckie kosteczki buksikowe. Pospaceruję sobie trochę tą ścieżką Buziolki Irenko

Aniu dzięki
dziś chyba nie dam radę dłużej na forum, jutro sobie u was ja pospaceruję, Ula z urlopu już wróciła, luknęłam na jej cudne roślinki, na twoje fotki, wodę pokazałaś, ale pisac będę jutro...u Ani Maja była, wszędzie tyle nowości
i moja aktualna miłość,,,,albizja...w duecie z budlejami białymi
Milka 17:07, 07 sie 2014

Kondzio napisał(a)
Piekne widoczki pokazujesz u nas wlasnie pada na szczęście zdążyłem skosić hi hi hi

Takie u mnie poplątanie, ale chyba jaka natura taki ogród
dzięki
u nas już sucho, tak około 25-27, więc idealnie...robota się posuwa, tylko ja mam lenia do prac ogrodowych, no niebywałe
AgnieszkaW 17:09, 07 sie 2014

Irenko, u mnie bukszpan też chory, ale najciekawsze jest to, że przy różach jest chory (róże też mają plamistość), a tam, gdzie rośnie sam, przy kamieniach, jest zdrowy...

Ps U mnie właśnie była solidna ulewa, dookoła slychać syreny i chyba karetki pogotowia (albo straży, nie wiem), pewnie wieś obok zalało. U mnie jest Ok, choć ulewa była duża. Cmokam
malgorzata_s... 17:30, 07 sie 2014

Irenko tegoroczna pogoda idealna na choroby grzybowe. U mnie buksy łysieją. Popryskałam ale deszcz był i znów trza pryskać. Róże na pniach łysiutkie całkiem bo plamistość miały, inne mączniaka. Na trawniku grzybska a w lesie nie ma. Ot i ironia losu Buziaczki
Kondzio 17:34, 07 sie 2014

Milka napisał(a)

Takie u mnie poplątanie, ale chyba jaka natura taki ogród
dzięki
u nas już sucho, tak około 25-27, więc idealnie...robota się posuwa, tylko ja mam lenia do prac ogrodowych, no niebywałe
hi hi hi ja tez mam lenia od dwóch tygodni hi hi hi
weronika77 17:49, 07 sie 2014

Milka napisał(a)

To teraz takie fryzury w modzie?
Jak się znudzą, zawsze można przyciąć, nawet na jeżyka, cha, cha.Buziaki.
iwonaal 18:26, 07 sie 2014

Irenko, pismo obrazkowe obejrzane, piknie.