Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

malgorzata_s... 21:06, 06 sie 2014

Kochana u Ciebie każda sadzonka przyjmuje się błyskawicznie i przetrwa na 100%. Hosta śliczna
Bujność Waszego ogrodu zachwycamnie niezmiennie Buziol
EPODLAS 22:07, 06 sie 2014

Irenko, pochodziłam po twoim ogrodzie i wyjść mi się nie chciało. Bujność roślin i jaka różnorodność!!! U mnie ślimaki nie wsuwają host, bo u dla nich za sucho. Lubię hosty i mam zamiar ich mieć więcej. Pozdrówka.
bociek 12:49, 07 sie 2014

Ciski pieknie rosna, moje po cieciu jeszcze nie wypuscily nowych pedow. Natomiast ketmia jest sliczna, musze sie nad nia zastanowic I nad piwonia. Wciaz sie waham, a miejsca juz nie mam, zeby wszystkie chciejstwa sadzic. Dla cynii miejsce jednak sie znajdzie, posieje w przyszlym roku jak nie zapomne
Irenko sciskam Promyczku
Milka 15:05, 07 sie 2014

alinak napisał(a)
Irenka pięknie i kolorowo ...ani śladu zniszczeń nie widzę
ja zakupiłam nasiona rozplenicy purple majesty i wysiewam w lutym do inspektu . to warunek żeby zdążyła do jesieni z produkcją następnych . i tak w kółko . nie bawię się w wykopywanie ...

Bo już popracowałam nad nimi, a to co się nie udało, na razie nie pokazuję
O rany, czyli z kłosków zbierać nasiona i w lutym siać, zobaczę, może i ja się pobawię
wykopywać też nie będę, Vertigo 2 razy podmarzłą, ale jednak od korzeni wypuściła nowe, więc pobawię się z nią doświadczalnie
Nostalgia
Milka 15:07, 07 sie 2014

malgocha1960 napisał(a)
Irenko,piękne kolorki u ciebie,trawy miodzio.Mam jedną taką trawę ciemną,nie znam nazwy,ale ją co roku w domu już zimą wysiewam,bo jest jednoroczna i żeby koćki zawiązała trzeba już w lutym ją wysiać.

Małgosiu, to pewnie rozplenica rubrum; mnie Vertigo też kwitło, ale nie pomyślałam, o zbieraniu nasion
w razie co, co rok zakupy
za to ta, ma kolejne pąki, kwitnie i cudnie pachnie, w pierwszym kwitnieniu był jeden pąk....nazwę gdzieś mam
Milka 15:16, 07 sie 2014

weronika77 napisał(a)
Bujnie wszystko u Ciebie kwitnie, hortensje, cisy, bukszpany tak szybko rosną.
U mnie nie tak bujne, ale wszystko wysoko rośnie i szybko w tym roku przekwita. Wisteria chyba ta sama co u Ciebie i też kwitnie znów.

Weroniko, u ciebie bardzo bujnie, masz bajkowy ogród u mnie różnie jest, ale jakoś dają radę
będę robić nasadzenia z tyłu domu, zmieniłam koncepcję, będą 3 róże pnące, cisy, hortensje i trawytak, wydaje mi się, że wisteria, ta sama
moja już tak daleko po drucie poszła, 2 razy już cięliśmy

i od ciebie marcinki już zaczynają

a jasnota tak wygląda, sprawdza się w cienistych zakątkach, tam jest najładniejsza, bo jak słońce, to ciut przypala, w zupełnym cieniu u mnie jest piękna i mam mniej plewienia
weźmiesz, jak wpadniecie....tu w towarzystwie hakone

Milka 15:40, 07 sie 2014

Bogdzia napisał(a)
Pięknie i kolorowo u Ciebie . Pozdrówka.

Dziękuję Bożenko patrz na rudbekie od ciebie, tu się ciągną do nieba i pokładają, na suchym stoją na baczność, bardzo je lubię i w połączeniu z drobną aksamitką i innymi wygląda super

te hosty i aksamitki fajnie do nich pasują

kosmos siarkowy i aksamitka od Bożenki/Epodlas, fajny duet i do tego trawy

a tu sypałam nasiona i są też, tu strasznie sucho
pozdrawiam
Milka 15:46, 07 sie 2014

polinka napisał(a)
Irenko pięknie, kolorowo u Ciebie. Tyle kwiatuchów kwitnie Ślimaki fuj, u mnie ropuszka zamieszkała w ogrodzie i chyba wszystkie ślimaki pożera bo nie widać żadnego
Ściskam uśmiechniętą dziewczynę

Też mam ropuszki, ale się chyba lenią, bo ślimaki wszędzie
mam nadzieję, że limki się podniosły
Skoro po urlopie, planujcie wypad z Agą
znalazłam dorodną siewkę irgi, wielkaściskam
powojniki w tym roku u mnie słabe, same liście, kwitły fioletowe i jeden nadal, ten późny

zakupiłam sobie nowy, ma jeden pąk, widziałam go u Justyny, jest boski i ponoć bezproblemowy
a tu moje siewki, były tej wielkości, co dla ciebie, jedne szybciej rosną, inne wolniej....jak się uda zanurkować i wyciągnąć, wtykam w wygodniejsze miejsca...

a to wilczomlecz, jest bardzo fajny, gdybyś chciała

Milka 15:52, 07 sie 2014

JulkAd napisał(a)
Irenko u mnie Grandiflora jest trzeci sezon, ale jakoś do kwitnienia ciężko się zbiera

O, to już powinna pokazać, co potrafi, może miejsce jej nie pasuje, albo ktoś jej dokucza, masz miejsce do ewentualnej zmiany? może warto?
albo daj nawóz do hortensji, jest taki płynny florovit do hortensji i raz na tydzień chluśnij

u mnie w końcu odżyły bardzo płożące jałowce koło domu, tu ciągle Sonia się wyleguje na nich i strasznie marniały, a lubię je akurat, fajny kolor

do donic dałam rozchodniki, nie będę się bawić z jednorocznymi...i po takim czasie od siania, kwitnie mi lobelia
i widać bluszcz od Gabrieli, daje radę
Sebek 15:54, 07 sie 2014

Jasnotę miałem, wyciepałem i teraz zaanektowała sobie kompostownik Strasznie szybko rośnie, ale rzeczywiście plewienia przy niej nie ma dużo I nawet po ostrej zimie wyglądała nieźle

Te rozplenice masz przepiękne - nie mogę się doczekać ich kłosów