Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

polinka 15:22, 20 sie 2014

Bramę wjazdową też mam w Sadolinie Extra

Wrzosy mam również wykopane przez psiaka, coś tam czuje ale nie może upolować. A mnie nerw bierze bo codziennie rano mam dziury w ogrodzie i szkoda mi tych wrzosów co już się ładnie zregenerowały
U sąsiadów jest nornica i podejrzewam, że na spacery się do mnie wybiera a psiak nerwowy na takie szkodniki. Muszę chyba poczekać na udane polowanie i dopiero sadzić nowe wrzosy
Milka 15:25, 20 sie 2014

Pewnie tak jest, jak piszesz, moje stale tam siedzi, pilnuje, godzinami, jak zaczarowana i jest sukces, no choc trochę się zrehabilitowała po tych swoich ekscesach
nornice chyba gorsze, jak krety, niszczą korzenie..
Zielona 15:43, 20 sie 2014

Irenko - wiem, że pisałaś, ale chcę się upewnić - Twoje patyki wtykałaś bezpośrednio w grunt, bez ukorzeniacza?
Milka 15:48, 20 sie 2014

Dokładnie takale z obserwacji wiem, że jak ziemia ma ciut piachu, lepiej się ukorzeniają, taki zwykły, każdy gdzieś ma
to w donicach, a w innych tylko do ziemi, dość głęboko i tyle
JulkAd 16:01, 20 sie 2014

Milka napisał(a)
Jula.....ma żyzną i wystarczająco wilgotną ziemię, nic tam nie rosło, ustawiam ją do poziomu zapinkami, a ta i tak w górę...może podleję jeszcze Florovitem? słońca pod dostatkiem, a sadziłam ją w czerwcu chyba w tym roku, będę czekać, może za rok mnie zaskoczy

a tu mój nabytek, szukałam długo, po przetestowaniu u fryzjera, rewelka, zamiata wszystkie psie włosy, nic się nie czepia do niej, idealnie zbiera w kupki, szczotka z gumekto też ważne narzędzie ogrodniczki

NO to jeżeli sadziłaś w tym roku to może faktycznie musi się zaaklimatyzować, nie ma co się na nią denerwować...podlać możesz, nie zaszkodzi
...miotła fajna, mam taką samą, piesa w domu więc w domu używam
Zielona 16:01, 20 sie 2014

Dzięki - mi ukorzeniły się w doniczkach, ale nie kwitną i liści mało - ledwie po kilka na 10cm gałązkach. Musze wysadzić do gruntu, to pewnie ruszą. W przyszłym roku wsadzam prosto w grunt. Dziękuję, Irenko
Milka 16:07, 20 sie 2014

JulkAd napisał(a)

NO to jeżeli sadziłaś w tym roku to może faktycznie musi się zaaklimatyzować, nie ma co się na nią denerwować...podlać możesz, nie zaszkodzi
...miotła fajna, mam taką samą, piesa w domu więc w domu używam

to czekam na nią i na powojniki, rosną jak szalone, ale nie kwitną
nie mogłaś wcześniej szepnąć, o szczotce..bomba ja na zewnątrz nią zamiatam
Milka 16:08, 20 sie 2014

Zielona napisał(a)
Dzięki - mi ukorzeniły się w doniczkach, ale nie kwitną i liści mało - ledwie po kilka na 10cm gałązkach. Musze wysadzić do gruntu, to pewnie ruszą. W przyszłym roku wsadzam prosto w grunt. Dziękuję, Irenko

W donicy trzeba sadzić patyki, jak najbliżej brzegu, nie wiem czemu, ale to pomaga; za rok to i z 200 sobie zrobisz, masz już ich tyle
to, co do zobaczenia w Wojsławicach
AgnieszkaW 16:12, 20 sie 2014

Poranek piękny (też pijemy kawusię przy kompie?)
JulkAd 16:16, 20 sie 2014

Milka napisał(a)

to czekam na nią i na powojniki, rosną jak szalone, ale nie kwitną
nie mogłaś wcześniej szepnąć, o szczotce..bomba ja na zewnątrz nią zamiatam

O miotle?...taka ogrodowiskowa ona?...nie wiedziałam.....powojniki dzisiaj kupiłam w hipermarkecie, bo chciałam filet ....i kupiłam, ale dwa różowy też