Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 11:33, 27 kwi 2015

danuta_szwajcer napisał(a)

Oj to wielka radość z tych pąków, myślę, że te roślinki u Ciebie wiedzą, że bardzo Ci potrzebna taka radość więc Ci okazują to takim pięknym kwieciem A z tulipanowcem to bardzo Cię rozumie bo sama co roku z utęsknieniem wypatruję pączków i też mi się wydaje, ze i u mój pierwszy raz w tym roku mam pąki. Dałam u siebie zdjęcie. Pozdrawiam Irenko

Odwdzięcza się ogród
Przyjrzyj sie dokładnie, przez lornetkę patrzyłam, wśród liści trudno je wypatrzyć
Milka 11:37, 27 kwi 2015

Gardener27 napisał(a)
Ech ... Irenko jak tu u Ciebie pięknie i kolorowo Lubię tak Ogród ma niepowtarzalny klimat, otula z każdej strony Można w nim siedzieć całymi godzinami i zapomnieć o całym świecie

Pozdrawiam

Przemku dziękuję bardzotak właśnie czuję swój ogród, miło słyszeć, że inni też takie lubiąpozdrawiam
Milka 11:38, 27 kwi 2015

popcorn napisał(a)
jejku jaka wiosna! ze 2 tyg szybciej niz u nas! Cuda pokazujesz! piekny klon palmowy, susan i gwiazdzista, i te ilosci cebulowych! i tulipanowiec zakwitnie! wypas

Karola, obejrzałam twoją wiosnę, nie widzę tej różnicy, tak buja u ciebie wszystko
tak, wypas jest
Pamajo 11:39, 27 kwi 2015

Moje będą takie same Jeden nieśmiało już się otwiera Są wysokie ale sam kwiat jest mniejszy niż w innych tulipanach. Albo taka odmiana albo młodość

U mnie od wczoraj pada. Wszystko ruszyło z kopyta. Zielsko też. Z plewieniem muszę poczekać aż będę pewna co jest czym żeby nie wyciepać wyczekiwanych kwiatków
Mysza 12:08, 27 kwi 2015

Milka napisał(a)

Będzie Kasiu, po 2 latach już busz rośliny szybko rosną ciekawa jestem nowej rabatybajzlownik się powiększa
buziak
zaczynają tulipany bukietowe, mam dwie odmiany, jedna jak wino, druga fuksja

Jak ja lubię te Twoje zdjęcia.
Tulipanki śliczne
Irenko a te białe bomby wyglądające jak czosnki to, to pierwiosnki??Takie wysokie??
Milka 12:19, 27 kwi 2015

agata19762 napisał(a)

Irenko czy te pierwiosnki są jednoroczne ???
miałam dwa kolory i po zimie nie mam

Agatko, wieloletnie, ale wrażliwe na zimno, trzeba okrywaću mnie pierwszy sezon, liczę na dywan, będę nasiona zostawiać na przekwitłych kwiatostanach, po przemrożeniu ruszą
Milka 12:20, 27 kwi 2015

agata19762 napisał(a)
Irenko wiosnę masz cudownie kolorową i pachnącą
miło było pospacerować po Miłkowie
Misia to słodki psotnik ...

Cieszę się wykopała wszystkie sałaty i selery, nic tylko zlać, bluszcze w donicach poszarpane,,,łobuz straszny, dobrze, że mikry
Milka 12:21, 27 kwi 2015

Pola napisał(a)
Te ciemne tulipany są cudne....muszę jesienią sobie coś dla siebie sprawić.....oczywiście jak czas pozwoli , bo minionej jesieni to tylko w robocie siedziałam....wiosnę macie cudną....mam nadzieję, że majówka będzie ładna bo mam zamiar odwiedzić wasze strony....

Koniecznie musisz, chętnie doradzę, a skoro w moich okolicach, czekam na telefon, okazja aby się spotkaćmajówkę zaliczamy w domku
Milka 12:23, 27 kwi 2015

Zielona napisał(a)
Irenko - jak poznajesz, że tulipanowiec ma pąki kwiatowe? Możesz pstryknąć ich fotkę z bliska?

Zrobiłam foto, powiększałam i zobaczyłam, na tablecie fajne zbliżenie jest, potem zawołałam męża i przez lornetkę oglądaliśmy u mnie on już tak długo rośnie, a jak go dostałam, też juz miał chyba z 3 lata
Milka 12:31, 27 kwi 2015

Zielona Ania....już ma sporo lat, byłby olbrzymi, cały plac by zajął, gdzie rośnie, ale jest systematycznie cięty od dołu, w tym roku kolejne cięcie, dopiero jak będzie 10-12m ponad, przestaniemy ciąćogród dziękuje

rozajerycha...Martuś, jak miło, że wpadaszpogoda ok, ale nadal susza straszna, deszczu tyle, co kot napłakał było, ale za to znajomi mówili, że w Warszawie istne ulewy i burze

kitek81...Kasiu, teraz mniszek rządzi i nie tylko

Mala_Mi...dzięki Aniu

trochę fot i lecę na kominki
Miśka wyleguje się na żagwinach, chyba długo się nie nacieszę mury powoli zarastają winobluszczem, będzie ładniej, mniej bieli...
dołem widać jak wydeptała