Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 22:36, 16 lip 2015

aga_pe napisał(a)

Ale szalejesz....gdzie Ty to mieścisz

Wylecialy naparstnice, to mam dziury, roszady na trawiastej i znowu wolne miejsce i pod pergola nowa sie tworzy i w lasku, gdzie posadzilam magnolie Yelow river, popatrz ile wykroiłam
Milka 22:38, 16 lip 2015

Gabrysia_ napisał(a)

Boski widok!

Ja nadal nie kupiłam elaty,dasz wiarę,że u mnie nie ma?...pytałam w szkółkach i nic!
Buziaki Irenko

Na tym widoczku, jezowki z siewu
Ostatnie 2 elaty kupilam Alinak, gdybys wczesniej mowila, wzielabym ci Gabrysiu, teraz i u nas nie ma, buziaki
Milka 22:41, 16 lip 2015

Kasik napisał(a)
Irenko- to zdjęcie jeżóweczki, którą CI wiozę. Nie moja niestety, ale moja też niczego

Cudne, pamietam, ze rok temu w waszych ogrodach sie nad nia -śliniłam, buziaki i juz dzieki
Milka 22:44, 16 lip 2015

Peppermint napisał(a)
Irenko czytam że masz problem ze ślimakami. Próbowałaś zwalczyć je octem? Czytałam niedawno że to skuteczna metoda, a ocet tani. Należy zmieszać litr wody z litrem octu i popryskać roślinki. Ocet także jest nielubiany przez mrówki, już sprawdziłam. Może jego specyficzny zapach sprawi, że także Twój piesek zrezygnuje z podgryzania roślinek? pozdrawiam serdecznie

Tak, slimakow mimo ubijania nadal sporo, ale w stosunku do tego, co bylo, to nic. Mrowki u mnie tez inwazyjne, kilka rodzajow, potestuje sposob, bo tani i eko, dzieki Agnieszko
Milka 22:46, 16 lip 2015

Karol99 napisał(a)

Bardzo ładna, niespotykana.

To samo mysle i ciesze sie, ze bede miec
Milka 22:46, 16 lip 2015

Ensata napisał(a)
u mnie tez nie ma

Za rok wam kupie, ile chcecie
Milka 22:48, 16 lip 2015

Ensata napisał(a)
Przy okazji piwonii, widzialas gdzies moze miss ameryka? oprocz Pszczólki Musze nabyc droga kupna 4, a tu nic. zero, zeraste

Nie spotkalam, jak cos mi wpadnie, dam znac Gosiu i musze ja w necie oblukac
Milka 22:52, 16 lip 2015

JulkAd napisał(a)

Widziałam i te pod murem i te na rodkowej....są dla mnie oszałamiające...żal tylko, że krótko kwitną....
A kiedy będziesz przycinała rodki? o porę roku mi chodzi?....u siebie za jakiś czas też będę musiała, bo dwa rosną jak szalone tylko ten najstarszy trzyma się w ryzach...pisałaś u mnie o kawie pod jeżówkami....pytam tutaj bo pewno szybciej przeczytasz....dawałaś fusy czy świeżą kawę? idę zaraz rozsypać...

To prawda, za krotko, ale sa zimozielone i to jest tez fajne. Ciecie bede robic po kwitnieniu. Kolega dzis mi mowil, ze w szkolkach tna bez probkemu, a co do kawy to fusy po kawie, bo tak za drogo, ale to mi ochronilo moje i dalie, zamiast wywalic fusy, daj pod rosliny, fajnie byloby miec łuski kawowe, jak u Kasi Bawarki
Milka 22:54, 16 lip 2015

JulkAd napisał(a)

To miłego spotkania Wam życzę

Dzieki, jedzie sila doradcza, moze mi dziewczyny cos doradza i pochichramy sie no i od Gosi pontyjska i bede miec super jezoweczki, choc zwykle tez lubie
Milka 22:57, 16 lip 2015

eliza3 napisał(a)
Irenko obejrzałam Twoje królestwo. Pięknie Ci wszystko rośnie i tak gęsto, bujnie... jak zwykle trochę się zasiedziałam i zapatrzyłam...

Dziekuje Elizo tylko juki mi cos nie kwitna, a stale w pamieci mam twoje, raz tylko byl kwiat, chce je przesadzic czy teraz mogę?