Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

aga_pe 10:16, 16 lip 2015

Milka napisał(a)

Aga, pewnie że tych nasion będzie dużo i ci dam, naprawdę te siane są najmocniejsze jakoś, widze jak one rosną, a jak inne, 2 lata i masz wielkie kępy...na razie nie dziel, szkoda, niech ci się rozrosną wczoraj kupiłam pełną różową i Kasia ma mi kupic Papaje, sztuk 5; widziałam jeszcze wczoraj żółto-pomarańczowe jeżówki, tez sliczne; a wzięłam nowe ostróżki, cudne, tanio, bo po 10,5 za ogromne okazy

Ale szalejesz....gdzie Ty to mieścisz
Gabrysia_ 10:23, 16 lip 2015

Milka napisał(a)

Boski widok!

Ja nadal nie kupiłam elaty,dasz wiarę,że u mnie nie ma?...pytałam w szkółkach i nic!
Buziaki Irenko
Kasik 17:17, 16 lip 2015

Irenko- to zdjęcie jeżóweczki, którą CI wiozę. Nie moja niestety, ale moja też niczego sobie.

Peppermint 18:39, 16 lip 2015

Irenko czytam że masz problem ze ślimakami. Próbowałaś zwalczyć je octem? Czytałam niedawno że to skuteczna metoda, a ocet tani. Należy zmieszać litr wody z litrem octu i popryskać roślinki. Ocet także jest nielubiany przez mrówki, już sprawdziłam. Może jego specyficzny zapach sprawi, że także Twój piesek zrezygnuje z podgryzania roślinek? pozdrawiam serdecznie
Ensata 20:04, 16 lip 2015

Gabrysia_ napisał(a)

Boski widok!

Ja nadal nie kupiłam elaty,dasz wiarę,że u mnie nie ma?...pytałam w szkółkach i nic!
Buziaki Irenko
u mnie tez nie ma
Karol99 20:06, 16 lip 2015

Kasik napisał(a)
Irenko- to zdjęcie jeżóweczki, którą CI wiozę. Nie moja niestety, ale moja też niczego sobie.

Bardzo ładna, niespotykana.
Ensata 20:08, 16 lip 2015

Przy okazji piwonii, widzialas gdzies moze miss ameryka? oprocz Pszczólki Musze nabyc droga kupna 4, a tu nic. zero, zeraste
JulkAd 20:39, 16 lip 2015

Milka napisał(a)

w końcu wróciłaś, doczytałam u Kindzi o klapsach tak hortensje cieszą, a rodki spisują się super, niektóre pod murem są już w połowie, zależy od odmiany, jednak sporo mi pomylili, ale rosną i kwitną, te na głównej rodkowej będę musiała ciąć po bokach, bo zarosną alejkę, nie ma wyjścia

Widziałam i te pod murem i te na rodkowej....są dla mnie oszałamiające...żal tylko, że krótko kwitną....
A kiedy będziesz przycinała rodki? o porę roku mi chodzi?....u siebie za jakiś czas też będę musiała, bo dwa rosną jak szalone tylko ten najstarszy trzyma się w ryzach...pisałaś u mnie o kawie pod jeżówkami....pytam tutaj bo pewno szybciej przeczytasz....dawałaś fusy czy świeżą kawę? idę zaraz rozsypać...
JulkAd 20:39, 16 lip 2015

Kasik napisał(a)

To miłego spotkania Wam życzę
eliza3 22:23, 16 lip 2015

Irenko obejrzałam Twoje królestwo. Pięknie Ci wszystko rośnie i tak gęsto, bujnie... jak zwykle trochę się zasiedziałam i zapatrzyłam...