Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

aga_pe 22:09, 15 lip 2015

Hihi...a tę białą, która Ci sie kiedyś u mnie podobała to chyba już masz? Bo jak nie, to kawałek odkopię
I jak będziesz miała nadmiar nasion jeżówek, to ustawiam się w kolejkę
Kindzia 09:10, 16 lip 2015

Teraz dopiero obejrzałam sobie tę budę zrobioną przez Miśkę...nie mam pytań...może ona coś z jamnika ma? Mój Filip miał taką gąbczastą budę, uwielbiał tam spać
Milka 09:37, 16 lip 2015

Ula
Dlatego chyba powiększymy jednak rabatę, ale na jesień albo wiosną, zobaczymy, jak z czasem, bo roboty róznej pełno a Misia dziś kwiatki anabelek odgryzła, musze kupić donice wyższe i tam je wpakować.
katkak
Kasiu,tak mniej więcej w odległości 3 metrów, jak dla mnie, te buki wolno rosną, poszły owszem w górę, ale dość rzadkie, dlatego końce przycinam, może to cos pomoże...a co do podróży, rozpęd mam, tylko wygrana w lotto potzreban i zaprzestanie pracy, hi, hi

Bogusiu
ta biała, to anabelka krzewiastatak, to jej liście
Madżenko
no i mi namieszałaś nasadziłąm rok temu pełno maluchów lawendy, werben, coś tam jeszcze będę zmieniać, ale że mam tempo żółwia, to trochę to potrwa i mam czas na myślenie
bradzo fajnie podlało, coś mi tatarak mizernie idzie, czyżby po podziale?
Bogdzia
no to nie martwię się dzielżanami, ale i żeleźnik tylko w liściach, a słońce ma, więc też nie wiem, czyzby miejscóki do zmiany? Cieszę się z tej dobrej wiadomościbędziemy poszerzać te rabaty, a takie układy widziałam w Anglii i bardzo mi sie to podbało..hortensje ogrodowe lubię, w końcu umiem z nimi postępować i kwitną pięknie, buziaki

Jula
w końcu wróciłaś, doczytałam u Kindzi o klapsach tak hortensje cieszą, a rodki spisują się super, niektóre pod murem są już w połowie, zależy od odmiany, jednak sporo mi pomylili, ale rosną i kwitną, te na głównej rodkowej będę musiała ciąć po bokach, bo zarosną alejkę, nie ma wyjścia
Milka 09:38, 16 lip 2015

Bogda napisał(a)

Miłka, na pierwszy rzut oka pomyślałąm, ze sąsiad suszy tam...bananya to kukurydza chyba?

No widok NIEZIEMSKI!!!!

Ja też kiedyś ha, ha..to kukurydza, no to wycinek nieziemskiego, bo dalej tylko gorzej
Milka 09:40, 16 lip 2015

Margarete napisał(a)
Ależ masz cudne te liliowce i kolorowe. Moje w pąkach i czekają na słońce. Po twoich fotach mam ochotę i za moją rozplenicą posdzic jeżówki. Pięknie to razem wygląda. Czytałam że okiennice w domku będą niebieskie ależ to będzie cudnie - prawdziwy klimat Prowansji stworzycie....biały domek z niebieskimi okiennicami i do tego te szafirowe jałowce a w dole lawenda...

W tym roku liliowce fajnie, ale lilie zjedzone przez golasy, część uratowana, o dziwo martagony super, nawet łądnie się rozrastają uwielbiam lilie i do tego te intensywnie pachnące, tych będę sadzić jeszcze
z okiennicami myślę, bo Madżen inne podpowiedzi daje zobaczymy, gorzej nie będzie buziaki
Milka 09:59, 16 lip 2015

Ensata
też je lubię

eee_tam
Justynko, fajnie było Cię widzieć na spotkaniu, teraz wiem komu nawijamkupuj i sadź, a potem rozmnażaj, masz tyle miejsca i siej te zwykłe jeżówki, mocne i rosną w wielkie kępy, te odmianowe chyba nie da się, przynajmniej mnie się nie udało.
monteverde
Aniu, to wielkie rosną i piękne, biorę pod uwagę przy okazji 3 rewolucji pod południowym murem. Wczoraj oglądałam buki obelisk, wielkie 3m, po 155 zł, chyba wywalę tam budleje i co mnie wkurza i je posadzę, a potem na nowo dolne piętro o ile wcześniej mnie mąż z domu nie wygoni

Jula
w końcu będzie tak zelono, a nie biało cały rok, siewki bluszczu same z siebie tez tam idą, naparstnice się sieją, trzeba tylko czekać, na moje oko 2 lata...dziś bez fot, bo jestem nie na swoim komputerze, potem wracam do domu i po drodze zakupy i sprzatanie od ulicy, znowu syfu nawiało i cięcie mnie czeka, na razie nie leje, ciepło jest

Kindzia
Kasiu widziałam, bosko, u mnie ta czarna sztuk jeden daje pokaz i piękność od Marioli, reszta zjedzona! te golasy, jak na plaży się wylegują po tym żarciu buziaki i do zobaczenia
Richie
Rysiu, no toś mi walnął komplement, ale przesadziłaś, mimo to miło, u mnie ciut tego, Bogdzia, Viva, Ania i kilka innych ogrodów wiedzie prym, ja staram się kontrolowaćcmokam Rysiu
Basia
No szelma, faktycznie budka jej wyszła jak ktos jest w domu, to można ją pilnować, ale z reguły tak nie jest i robi, co che, a w kojcu takiego mini psa nie zamknęogród pięknie dziękuje
Viva

Jak fajnie, że zajrzałaś, od ostatniej wizyty, jednak ogród bardzo się zmienił, podglądam u ciebie niektóre rozwiązania, ale dokładnie się nie da skopiować, kwestia nasłonecznienia i nawodnieniaw upały ratowaliśmy, nawet się udało, a teraz po tylu dniach ulew ziemia mokra mam jeszcze gorsze widoki, ale co zrobic, inaczej jest, jak się budujesz w nowym miejscu, a inaczej, jak kupujesz coś starego i wkoło sa starsi ludzie, byli rolnicy; za to po prawej stronie młodzi kupili i juz mam fajne sąsiedztwo, zresztą u mnie trwa remont domu, tez bajzel jest
Pszczelarnia 10:00, 16 lip 2015

A to wyższa szkoła jazdy z tymi piwoniami? Powtórzą cechy z siewu?
Milka 10:02, 16 lip 2015

aga_pe napisał(a)
Hihi...a tę białą, która Ci sie kiedyś u mnie podobała to chyba już masz? Bo jak nie, to kawałek odkopię
I jak będziesz miała nadmiar nasion jeżówek, to ustawiam się w kolejkę

Aga, pewnie że tych nasion będzie dużo i ci dam, naprawdę te siane są najmocniejsze jakoś, widze jak one rosną, a jak inne, 2 lata i masz wielkie kępy...na razie nie dziel, szkoda, niech ci się rozrosną wczoraj kupiłam pełną różową i Kasia ma mi kupic Papaje, sztuk 5; widziałam jeszcze wczoraj żółto-pomarańczowe jeżówki, tez sliczne; a wzięłam nowe ostróżki, cudne, tanio, bo po 10,5 za ogromne okazy
Milka 10:03, 16 lip 2015

Pszczelarnia napisał(a)
A to wyższa szkoła jazdy z tymi piwoniami? Powtórzą cechy z siewu?

Na 100% a mam pięknosci same, tylko czekać trzeba, chyba że pytasz o jeżówki?
Milka 10:05, 16 lip 2015

Kindzia napisał(a)
Teraz dopiero obejrzałam sobie tę budę zrobioną przez Miśkę...nie mam pytań...może ona coś z jamnika ma? Mój Filip miał taką gąbczastą budę, uwielbiał tam spać

To pytanie nie do odgadnięcia matkę widziałąm, cudny rasowy piesek, a kim ojciec?musze kupic donice do anabelek , co w butkach z tegorocznych patyków mam kwitnące, bo kwiaty odgryza