Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Mysza 21:06, 20 sie 2015

Irenko macham
Kasik 07:31, 21 sie 2015

Dawno mnie u Ciebie nie było, ale ja tak mam- co jakiś czas urlop od pisania biorę. Nadgonić nie da rady- tylko po łebkach. Susza u Ciebie podobna do mojej, żyje tylko to co silne- czyli wszystkie chwasty i parę roślinek.

Mój Wredei usechł- to był prezent na 50 tkę od moich koleżanek z pracy. Trudno- poczekam do wiosny- może????

Czytam, że u lekarza dobrze i to jest najważniejsze. Wszystko co obok- to obok i nieważne, to drugi plan. Cieszę się Kochana razem z Tobą.

We wrześniu spotkanie u mnie- pamiętaj - nie odpuszczę Choć ogrodowo pewnie już ładnie nie będzie, ale co tam Zgadamy si e z dziewczynami i posiedzimy, pogadamy.

Ściskam Was serdecznie

Madzenka 08:37, 21 sie 2015

Irenko ogród hortensjowo, rózanecznikowo , trawiasty u Ciebie to znakomity pomysł.mwidze ze te rosliny maja sie u Ciebie znakomicie i oraktycznie poza wiosna sa całkowicie bezobsługowe.
Gdy patrze na cisy u Ciebie to mysle, ze muszę sobie takie małe kupic i dac do przechowalnika, bo zywopłocik z cisa boski jest. Mam nadzieje ze moja hakone będzie keidyś taka jak Twoja....
Czytam, ze nadal u nas nie pada? Pozdrawiam znad słonecznego Bałtyku. Pierwszy raz od kilku lat gdy jestem na Bałtykiem plażuje się!! Zawsze było zimno i padało :a teraz taka niespodzianka
Milka 11:01, 21 sie 2015

Marzenko, cieszę się, że jesteśmy zgodne, co do wizji tak, ten typ ogrodu jest mniej pracochłonny, a wymienione rośliny w zasadzie cały rok cudne
Powiem ci, że te cisy udały się, szybko rosną, wstrzymaliśmy się z cięciem po posadzeniu, tak nam doradzali i warto było. Najlepsze, że żaden mi nie wypadł
Co do hakone, na pewno lubi wilgoć, jak tatarak, w tym sekret wielkości, moje naprawdę, bez chwalenia się są ogromne. A tatarak żyje, podlewam, w donicy kawałek dałam, to kwitnąć chce
Nie pada, wczoraj do pierwszej prawie podlewałam, ale niebo było piękne, ugwieżdżone, powietrze pachniało, rośliny odżyły, u ciebie choc raz solidnie popadało, u mnie nic.
To faktycznie super niespodzianka, raz było takie lato w 91 r, od kwietnia do października upały, i woda w Bałtyku, jak zupa, byłam z dziećmi na wczasachbaw się dobrze

nowa rabata, jeszcze nieciekawa, ale są tam 2 magnolie Yelow River, 5 azalii, tatarak, trzmieliny, trzcinniki 5 sztuk, musi się rozrosnąć, za 2 lata juz będzie ładnie; magnolię ciut przypaliło, ale żyje

Astrid mnie zaskoczyła, kilka razy kwitła, teraz ma aż 7 pąków
krwawnica, jeśli nie pomyliłam, po cięciu znowu kwitnie

a stokrotki, jak przekwitają sypię i juz są nowe siewki
i wredny szczawik wszędzie

Kasya 11:05, 21 sie 2015

Irenko, czy wszystkie rozplenice tworzą szczotki w podobnum terminie ? czy ktores są pozniejsze ?
Milka 11:12, 21 sie 2015

Kasik napisał(a)
Dawno mnie u Ciebie nie było, ale ja tak mam- co jakiś czas urlop od pisania biorę. Nadgonić nie da rady- tylko po łebkach. Susza u Ciebie podobna do mojej, żyje tylko to co silne- czyli wszystkie chwasty i parę roślinek.

Mój Wredei usechł- to był prezent na 50 tkę od moich koleżanek z pracy. Trudno- poczekam do wiosny- może????

Czytam, że u lekarza dobrze i to jest najważniejsze. Wszystko co obok- to obok i nieważne, to drugi plan. Cieszę się Kochana razem z Tobą.

We wrześniu spotkanie u mnie- pamiętaj - nie odpuszczę Choć ogrodowo pewnie już ładnie nie będzie, ale co tam Zgadamy si e z dziewczynami i posiedzimy, pogadamy.

Ściskam Was serdecznie

Wiem Kasiu, ja czasami też tak mam; na ogrodzie poza podlewaniem, niewiele robię, bo nie starcza czasu, jedynie lawendy przycięłam, a tak ratuje non stop, dzień nie podlejesz i klapa.
U mnie chwaśnica i szczawik w super kondycji ale na razie nie plewię, teraz ranki fajne, ale akurat mnie nie ma już
Szkoda wielka tego wiązu, ale może tylko liście stracił, a bryła korzeniowa żyje, nic nie wywalaj, czekaj.
Będzie też ładnie, z chęcią się wybierzemyi choc może tak upał nas nie wymęczy, nie martw się, zmieni się pogoda, poleje i odzyjemy my i ogrody, trzeba to jakoś przetrzymać. Buziaki

mi wypadł tu jeden głogownik, trudno, ale za to posiało się drzewo, zostawiłam i będę go miniaturyzować, może coś ciekawego stworzą

i tu drzewko
co się posiało
chyba wiąz, z tych wielkich co mnie otaczają

Anda 11:19, 21 sie 2015

Milka napisał(a)

nowa rabata, jeszcze nieciekawa, ale są tam 2 magnolie Yelow River, 5 azalii, tatarak, trzmieliny, trzcinniki 5 sztuk, musi się rozrosnąć, za 2 lata juz będzie ładnie; magnolię ciut przypaliło, ale żyje

Nowa rabata zapowiada się bardzo ciekawie. Ja niestety nie mam szans na azalie i rododendrony. Ziemia lekko zasadowa i wszędzie słońce.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasiek 11:22, 21 sie 2015

Anda napisał(a)

Nowa rabata zapowiada się bardzo ciekawie. Ja niestety nie mam szans na azalie i rododendrony. Ziemia lekko zasadowa i wszędzie słońce.

Ewo moje rh rosna w pelnym sloncu( od rana do wieczora) i co roku pieknie kwitna...
Anda 11:27, 21 sie 2015

Kasiek napisał(a)

Ewo moje rh rosna w pelnym sloncu( od rana do wieczora) i co roku pieknie kwitna...

Kasiek no coś Ty? A wszędzie czytam, że tylko półcień. Sąsiadka w zeszłym roku posadziła rodka u siebie i krucho z nim. A jakie Ty masz?

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Milka 11:30, 21 sie 2015

Kasya napisał(a)
Irenko, czy wszystkie rozplenice tworzą szczotki w podobnum terminie ? czy ktores są pozniejsze ?

Mniej więcej w podobnym, te z jasnymi szybciej, potem Hameln i Moudry, juz Little Bunny też zaczyna, a Black Beuty najpóźniej, tę ci wysłałam

ale zaczyna

w pełni kwitnienia, wygląda tak
to jedna kępa, mam tu 3 duże i siewki lokuję w różne miejsca, zarosnę nimi i dobrze

tu Moudry albo Hameln, teraz nie pamiętam, która na której rabacie

Little Bunny, ma tez jasne kłosy, to niziutka rozplenica