Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Margarete 16:42, 23 paź 2015

Ale masz piekne kolory w ogrodzie...hortensja pnąca, trzmielina oskrzydlona cudna.....
A jakie rozplenice wielgasne .... Nie mam czasu na odrabianie zaległości, bo mam młyn w pracy a drugi w domu związany z tym remontem....czytałam tylko ze Misia ci wykopuje cebule które wsadzasz. Moja psica ma prawie 8 lat i dotychczas nie psociła w ogrodzie ale w tym roku kopie doły, po raz pierwszy od tylu lat...podkopała mi wielka tuje i brzeg rabaty, na zakręcie przy furtce do sasiada....i to takie doły do kolan
Milka 16:48, 23 paź 2015

eda napisał(a)
czyli Irenko zebrinusy kwitną na trochę żółto i ciemno od góry czy całe wiechy ciemne są ?

Zebrinusy najpierw na czerwono zaczynają, a potem taki słomkowy kolor i pokarbowane włosy, są długaśne, jak od fryzjera
w tym roku tu najpierw zaczęły, a większy cień, ale miały więcej wody, a w innym patelnia i sucho

tamaryszek żółknie, ten od ciebie musze przesadzić, dam go na miejsce pigwowca

tawuły Gold Carpet slicznie się mienią kolorami

trawy niesamowicie szybko rosną
Milka 16:58, 23 paź 2015

Margarete napisał(a)
Ale masz piekne kolory w ogrodzie...hortensja pnąca, trzmielina oskrzydlona cudna.....
A jakie rozplenice wielgasne .... Nie mam czasu na odrabianie zaległości, bo mam młyn w pracy a drugi w domu związany z tym remontem....czytałam tylko ze Misia ci wykopuje cebule które wsadzasz. Moja psica ma prawie 8 lat i dotychczas nie psociła w ogrodzie ale w tym roku kopie doły, po raz pierwszy od tylu lat...podkopała mi wielka tuje i brzeg rabaty, na zakręcie przy furtce do sasiada....i to takie doły do kolan

Małgoś dzięki
czytałam właśnie o remoncie, działasz ostro w tym roku. Ciekawe, czemu tak ci teraz kopie, czyżby jacyś podziemni lokatorzy się wprowadzili? U mnie tak z reguły jest, wywęszy Sonia i kopie...
Czekam na finał schodów, popatrzę sobiebuziolki

a to klon Flamingo

śmiesznie wyglądają nowe kwiaty, bo białe, dostały deszczu u wyłażą

fajne rośliny od Justyny, tu lepieżnik variegata

i kolejna fajna roślina od Justyny, niestety nazwy nie pamietam, one cieniolubne są
Gardenarium 17:01, 23 paź 2015

Jaką średnicę ma twoja rozplenica z czarnymi kłosami?

Instagram Ogrodowiska
Basilikum 17:32, 23 paź 2015

Milka napisał(a)
BASILIKUM
ale wcześnie dzień doberek był

przy sniadaniu, w tygodniu to moja normalna pora sniadaniowa.
Milka 17:49, 23 paź 2015

Gardenarium napisał(a)
Jaką średnicę ma twoja rozplenica z czarnymi kłosami?

Prawie 3 metry
mam siewki dla ciebie, trzymam
Milka 17:50, 23 paź 2015

Basilikum napisał(a)

przy sniadaniu, w tygodniu to moja normalna pora sniadaniowa.

Acha no ja często tak wstaję, ale ostatnio późno, nad ranem teraz mi się dobrze śpi
marzena 18:22, 23 paź 2015

Irenko, dzięki za info o ubiorku no nieźle musiałam sie cofnąć aby znaleźć odp...
lecisz kochana obłędnie szybko z tymi klimatami jesiennymi...piękne są
mira 18:31, 23 paź 2015

U Ciebie zawsze piękna jesień, hortensja to już znak wyróżniajacy. Trzmielina u mnie tez ładnie się wybarwiła w ub roku była brzydka.

Jutro raz jeszcze zrobię mojego chwasta to mi powiesz bo Mała Mi mi napisała że to jakiś dzwonek więc trzymam.

Ta fotka z tymi listkami bardzo jesienna - tak lubię poszurać
Co rośnie po prawej stronie białe kwiatki - szukam roślin o srebrnych liściach i kwiatach

pozdrawiam
JulkAd 20:41, 23 paź 2015

Pogody na weekend życzę...