Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

frezja 12:33, 25 lut 2016

Milka napisał(a)

Chyba tak Ewo, może teraz im poluźnisz, w ciągu dnia ciepło, w nocy niestety mrozik, u nas do -4.
Bardzo dziękuję za życzenia...to tylko malutki wycinek wspomnień, ale już wiosna kusi

Teraz wybór róż, powojniki montana ida na łuki, do nich dobieram róże, jeszcze Summer snow tam idzie.
Pozostałe do róż przed tujami.

Plany takie sprecyzowane...fajnie.Moja róża NN zakulkowana (typuję,że to Sympathie)i teraz myślę nad tłem dla niej.Pisałaś gdzieś o trawce arundo donax aurovariegata... czy się sprawdzi tam ??

Powojnik też sobie zamówiłam...planuję usadowić go obok ławeczki
bleebla 12:36, 25 lut 2016

Irenko, super zdjęcia. Tyle pięknych wspomnień, tyle cudownych ludzi poznanych, a wszystko za sprawą forum
Milka 12:39, 25 lut 2016

frezja napisał(a)

Plany takie sprecyzowane...fajnie.Moja róża NN zakulkowana (typuję,że to Sympathie)i teraz myślę nad tłem dla niej.Pisałaś gdzieś o trawce arundo donax aurovariegata... czy się sprawdzi tam ??

Powojnik też sobie zamówiłam...planuję usadowić go obok ławeczki

Ewa, arudndo absolutnie nie, jest ogromne, sztywne, bez lekkości, to tylko na soliter. Raczej lekka trawkę, szybciej miskant Variegatus bym wybrała. Symphatie kulkujemy, jest wielka i super kwitnie

Jak koło ławeczki, to Mayleen, bo pachnie i jakiś, co kwitnie do jesieni, gdy montana skończy
Milka 12:41, 25 lut 2016

bleebla napisał(a)
Irenko, super zdjęcia. Tyle pięknych wspomnień, tyle cudownych ludzi poznanych, a wszystko za sprawą forum

Ale numer, dopiero wracam od ciebie, ale telepatia
Tak, to prawda, i ciebie tez tak poznałam i mam cudne holenderskie tulipany
Milka 12:42, 25 lut 2016

lojalna_ napisał(a)
Irenko te listy......wszystkie wybralas?? niezle

Jolu, lilie i pustynniki juz mam, właśnie oglądam cebule, na powojniki czekam, teraz róże...ufff..to najtrudniejsze
A na liliach nie koniec, bo ja je uwielbiam, bo pachną
Kindzia 13:01, 25 lut 2016

Moja kalina od strony ogrodu, przy drewutni. Mała jeszcze, to Ci się w oczy nie rzuciła. Mówisz, że jak się przycina to wtedy mszyce? U mnie nie przycinana była, a mszyce w zeszłym roku ją oblazły...ciekawe jak w tym będzie, bo też nie przycinana.

Z liliami zaszalałaś, ale będzie cudnie!!!
sylwia_slomc... 13:05, 25 lut 2016

Wyczytałam u Gosi , że mekonopis walijski masz w dużych ilościach......gdybyś miała wywalać jakieś siewki to się uśmiecham widzisz jak szeroko
Milka 13:14, 25 lut 2016

Kindzia napisał(a)
Moja kalina od strony ogrodu, przy drewutni. Mała jeszcze, to Ci się w oczy nie rzuciła. Mówisz, że jak się przycina to wtedy mszyce? U mnie nie przycinana była, a mszyce w zeszłym roku ją oblazły...ciekawe jak w tym będzie, bo też nie przycinana.

Z liliami zaszalałaś, ale będzie cudnie!!!

Kasia, no nie kojarzę będziesz w Pszczynie to sfoć ja i nie tnij jej w tym roku, im starsze pędy, tym lepiej, bo mszyca nie rusza, ja miałam po cięciu jeden syf.
Powiedz, kiedy je sadzic teraz, lilie? To nie koniec, bo teraz w Lillypol wybieram i tylko róże i może koniec, ale kto wie
Ciesze sie na te niskie lilie, lubie tez takie, a mały wybór
Milka 13:16, 25 lut 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Wyczytałam u Gosi , że mekonopis walijski masz w dużych ilościach......gdybyś miała wywalać jakieś siewki to się uśmiecham widzisz jak szeroko

Widzę
Dam ci siewki, tylko wiesz co, one po wykopaniu zaraz takie bidy sie robią, ale postaram się je zabezpieczyći nasionka na jesień zbiorę
Ewa777 13:18, 25 lut 2016

Milka napisał(a)

Ewciu bardzo dziękuję A ja tyle dobrego od Gosi o Tobie słyszałam Ładnie ci w tych uszach

Doszły juz pierwsze lilie i pustynniki.
Kupiłam;
LILA AZJATYCKA APELDORN - 5
LILIA BIG BROTHER - 3
LILIA ORIENTALNA BERNINI- 3
LILIA ORIENTALNA BRASILIA- 5
LILIA ORIENTALNA NISKA GARDEN PARTY- 3
LILIA ORIENTALNA NISKA GISBORN- 5
LILIA ORIENTALNA NISKA LITTLE JOHN- 5
PUSTYNNIK BUNGE- 3
PUSTYNNIK PINOKIO - 3
LILIA OT FRISO- 1
LILIA OT ANASTASIA-1
tyle na początek, muszę sadzić w ukryciu przed Miśką. Tylko ten jej węch...

Gosia jest cudowna - uwielbiam ją
Strasznie za nią tęsknię
Lilie już Ci przyszły? Zamówiłam sobie też lilie w styczniu, ale nic jeszcze nie wiem o przesyłce