Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Gosiniak 13:06, 16 sty 2013

Irenko macham do Cię
Planuj planuj, teraz to najlepszy moment, a Zeta już się postarała i inspiracji dostarczyła, ale ja również lubię do tych obejrzanych zdjęć wrócić, bo szybko się zapomina, a tak wiele tu pięknych ogrodów a o realizacjach Danusi nie wspomnę bo to dzieła sztuki, pozdrawiam i idę dalej się inspirować, a byłabym zapomniała śliczną masz zimę
Milka 13:09, 16 sty 2013

Urszulla napisał(a)
Irenko...żółty to wdzięczny wiosenny....jak Danusia pokazuje z białym i zielonym i niebieskie dodatki super wygląda....jakbyś podsadziła takiego zielonym bluszczem zwisającym....miodzio

oglądam też Danusi kompozycje, pełno tego do wyboru; tak, odpowiednie połączenie z żółcią, może być świetne; u mnie podobało mi się na rabacie połączenie żółtej aksamitki z przetacznikiem, w wielkich kępach...super
Milka 13:10, 16 sty 2013

Gosiniak napisał(a)
Irenko macham do Cię
Planuj planuj, teraz to najlepszy moment, a Zeta już się postarała i inspiracji dostarczyła, ale ja również lubię do tych obejrzanych zdjęć wrócić, bo szybko się zapomina, a tak wiele tu pięknych ogrodów a o realizacjach Danusi nie wspomnę bo to dzieła sztuki, pozdrawiam i idę dalej się inspirować, a byłabym zapomniała śliczną masz zimę

Gosiu...odmachuję..czyli wszystkie szukamy inspiracji! ja sobie notuję i rysuję na kartce warianty, które najlepiej mi do gustu przypadły

i muszę różę okrywową kupic w kolorze różu, ale takiego bladego..
Urszulla 13:16, 16 sty 2013

A mi się podoba ten wariant biel, fiolet i zieleń...bez różu (dla mnie z czosnkami fioletowymi w zielenii rewelacja)
a ta szarość z czerwonym też fajnie

ale myślę że musisz pod kątem pór roku pomyśleć...i Danusi się koniecznie radzić....żeby nie było łyso tylko jak zakwitnie to wszystko .....a może jeszcze coś trzeba brać pod uwagę

A może tą róże białą....bo jak wejdziesz w róż to lepsza byłaby rabata szary z czerwonym....tak myślę...ale nie wiem czy dobrze......niech ktoś prostuje to co tu bredzę
Milka 13:20, 16 sty 2013

Ula cenię sobie twoje rady i uwagi...myślę jeszcze nad jednorocznymi, w ziemi lepiej sobie radzą, ale musi byc coś stałego, żeby zima i jesienią nie było łyso!
Urszulla 13:24, 16 sty 2013

No właśnie ....obrzeże bukszanowe niskie cięte w kostkę?czy inaczej to widzisz
..pokazywałaś inspirację...wrzuć na pulpit kilka rzeczy które byś chciała
eliza3 13:25, 16 sty 2013

Irenko, widzę, że do wiosny solidnie się przygotowujesz i notatki i rysunki, nie mogę się już doczekać efektów, ciekawa jestem Twojej rabaty angielskiej... na pewno wyjdzie piękna... będę podglądać jakie rośliny wybierzesz... to cudowne tworzyć coś od początku.
Urszulla 13:26, 16 sty 2013

albo obfoć te rysunki co zrobiłaś
Milka 13:34, 16 sty 2013

Urszulla napisał(a)
No właśnie ....obrzeże bukszanowe niskie cięte w kostkę?czy inaczej to widzisz
..pokazywałaś inspirację...wrzuć na pulpit kilka rzeczy które byś chciała

bukszpanów już nie chcę, rok temu dosadziłam prawie 200...więc nie mogą być tylko one i jak pomyślę znowu o ich cięciu w kulę!!...i ze starych mam 10 okazów, ale takich naprawdę wielkich

tak zrobię, jak już coś mi podpasuje, pokażę...no bo Ula, przez ciebie zboczyłam z tematu! siedzę tu teraz i oglądam donice, na taras domku letniego i nie tylko

http://www.moneks1.com.pl/category/donice
Urszulla 13:37, 16 sty 2013

wcale się nie dziwię bo ja też na nie choruję