Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 11:27, 24 sty 2013

ewa004 napisał(a)
Irenko ,ale nowym zdjęciem w awatarku to wymiatasz śliczne
Tylko przyłóżcie się do tego czarowania

coś nie tak poszło z czarowaniem, zima coraz bardziej dokuczliwa dzięki i pozdrawiam prawie wiosennie! na przekór, a co, mogę!
Milka 11:30, 24 sty 2013

ana_art napisał(a)
Irenko pozwolę sobie wkleić fotki z angielskiej rabaty od Szmitów. Tam jest zimozielonych mnustwo i feria barw póżniej... Nie wiem czy dobrym rozwiązaniem jest powtarzalność na takiiej rabacie... według mnie powinna zaskakiwać co krok. Uwielbiam Ogród Szmitów
dwa pierwsze zdjęcia z maja

Aniu, dokładnie o to mi idzie, ale niższe nasadzenia, żeby panoramy ogrodu nie zasłaniać, ale pomysł piękny!!....a te werbeny w tej masie, boskie; mam nasiona od Danusi, to posieję; no z tą powtarzalnością nie wiem, chyba Danusi się poradzę, ale Danusia jak na żywo coś widzi i tworzy, to wiele podpowiedzi ma intuicyjnych, tego mi niestety brak!!!
ale jest ciut czasu i chyba do wiosny uda się tę rabatę dopracować, potem tylko wykonanie i oczekiwianie na efekt!
Milka 11:33, 24 sty 2013

alinak napisał(a)
Irenka wpadam najpierw do ciebie po weekendzie , ale się zapędziłaś ....taaakie plany ?
rabata angielska -mus mieć są odurzające i piękne. komponować można do woli , ale unikaj roślin ekspansywnych , bo potem podwójna robota .
te u Szmitów są zniewalające , ale to raczej rabaty pokazowe ...choć pogląd mój tylko z netu , więc może się mylę
co do szkieletu to dobrze wyglądają z zimozielonych wszystkie formy strzeliste - jałowce kolumnowe , skayrockety, itp. jednak chyba lepiej wybrać koło ścieżki formy mniejsze żeby nie było potem problemu

Alinko, tyś nabrała takiej kondycji na tych nartach, ze teraz tryskasz podwójną energią
mam sporo nie wykorzystanego miejsca, plany 2 domu raczej odległe, a warto coś tam dla ducha zrobić
jeszcze kuknę u ciebie, coby mi się przydało
Milka 11:34, 24 sty 2013

grazyna napisał(a)
Ale cudne zdjęcia

tak
Milka 11:35, 24 sty 2013

Bogdzia napisał(a)
Nowy avatarek super a angielskiej rabaty jestem ciekawa bardzo, a miało byc spokojnie w tym roku i już widac ze nie będzie. Pozdrówka,.

Bożenko, w ogrodzie chyba do końca nie da się spokojnie, mnie już tyłek swędzi by na ogród ruszyć i łopatą machać; samego przesadzania będzie dużo, ale rabata moje marzenie, właściwie 2
pozdrawiam i chylę kapelusza
zuza12 11:37, 24 sty 2013

Witaj Irenko,
Widzę, że ty już żyjesz wiosną i planujesz na całego. Chyba tez muszę sie zmobilizować i chociaz pobiegać po sklepach i zadecydowac co położe na wejściu do domu, bo tego betonu to mam już dość. Troche mnie ten Two awatarek zmobilizował i na ładował wiosennie. Od poniedziałku ruszam w teren.
Pozdrawiam
Martek 11:38, 24 sty 2013

Awatar świetny Miła
Mało to nie pocisz się przy nadrabianiu jak ja u ciebie czy innych pań
Dzięki biegam do przystojnego specjalisty mógł mi się trafić jakiś pasztet nie ?)))))))
Milka 11:43, 24 sty 2013

Joaska napisał(a)
Irenko avatarek cudny,
zaklinamy wiosne!
na rabatach angielskich sie nie znam zupełnie, ale dałabym troche zapachu gożdzików pierzastych, firletke i czerwona i biała, maja ładnie omszone liski, no żurawki wg mnie koniecznie, no i rozchodniki będą zdobić poźnym latem, jesienią i zimą.
Pozdrawiam

Joasiu, firletki mam pełno, bo posiała się na całym ogrodzie niemal dywanowo;..ale goździki, fajnie juz mi sie komponują i pachną!!! żurawki odpadają, bo bedę mieć wrażenie, że tylko one rosna w moim ogrodzie
Milka 11:44, 24 sty 2013

Kindzia napisał(a)
Irenko jaki masz avatarek pieknościowy! I ten kolor!!!!

Od popołudnia w sobotę natrzaskałaś 192 !!!! wpisy, nie ma szans...
To tylko serdecznie pozdrowię, do roboty wracać muszę.

Ale Twoją Córcie widziałam Podobna do Mamy

Kasiu odwzajemniam pozdrowienia...też mam ostatnio sporo zajęć, nieplanowanych, ale to inna bajka!
Milka 11:46, 24 sty 2013

Gardenarium napisał(a)
Irenko. gdzie ta rabata, gdzie będzie?

Danusiu, napisałam u ciebie i może doradzisz, czy powtarzalność czy nie, bo w dekalogu jest o konsekwencji, dużej grupie roślin jednego gatunku, no ale jak to zsynchronizować!!..buziam