Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

agniecha973 14:15, 25 sty 2013

Ja też podziwiam i uczę się. Ja w takim tempie to tylko przepis na naleśniki mogę rzucić.
dorkow0 14:19, 25 sty 2013

Irenko, to widzę praca wre... Jak Ty to tak wszystko poukładasz, to będę podziwiać... Niestety nie potrafię tak zaplanować rabaty, żeby wszystkie rośliny były takie i takie... No, ciemna jestem zupełnie... Jak wsadzę i widzę, to wtedy wiem, dobrze, że rośliny w doniczkach, to przestawiać można... Uff, pewnie nic z tego nie wiadomo, ale ja taka roztrzepana jestem, że potem przesadzam i przesadzam...
Serdeczności przesyłam...
magnolia 14:20, 25 sty 2013

ja za to naleśniki zazwyczaj 'skopię'.
Irenko jak uda Ci się narysować to świetnie. Może uda mi się zajrzeć w weekend. W razie czego po niedzieli narysuję, teraz nie zdążę
Na rysunku może wyjdzie że czegoś powinno być mniej, czy inaczej.
Milka 14:29, 25 sty 2013

magnolia napisał(a)
chyba jeszcze za dużo tych gatunków- wywaliłabym coś

może tak:

-plamy na przód ( po 10-25 szt)-zawilce, geranium, kocimiętka, szałwia lub przetacznik , dokładamy zółty to przetacznik, może carex czy stipa ( ale mniejszymi plamami- np po 8 szt), może redst ( to ten do20-30 cm?),niskie i średnie cebule
- z tyłu , jako druga plama ( tez plama 5-10 szt)- molinia lub rozplenica, kosaćce syb, jesli z żółtym to można żelaźniak, werbena, ostróżki, , jeżówki( tych daj wiecej lub częściej mniejsze plamy)
- pomiędzy jako akcenty pojedyńcze, lub mniejszymi plamkami gdzieś między plamami niskich i wyższych, - peonie ( 3 szt, ), jarzmianka, róże ( takie poniżej 1 m, nie rozkładające się szeroko), lilie ( po kilka w skupieniach), orliki, cebule czosnków, sasanka, naparstnica

Magnolia, a da się to jakoś narysować?
nie umiem w takich programach się poruszać?
tu mam skan

Milka 14:33, 25 sty 2013

magnolia napisał(a)
ja za to naleśniki zazwyczaj 'skopię'.
Irenko jak uda Ci się narysować to świetnie. Może uda mi się zajrzeć w weekend. W razie czego po niedzieli narysuję, teraz nie zdążę
Na rysunku może wyjdzie że czegoś powinno być mniej, czy inaczej.

z chęcią napiekłabym ci i nalesniki i racuchy brzoskwiniowe, byleby miec te rabaty...nie umiem tak

dałam scan, ale w domu jeszcze może kredkami coś pomaluję i wkleję i wtedy łatwiej będzie? czekam zatem na weekend, uf wymęczyłam cię!

dziewczyny maja rację i pozdrawiam Gosię, Sebka - mimo, to wrzuć, Agę i Dorotkę
eliza3 14:34, 25 sty 2013

Irenko, przepis na rabatę prawie gotowy, będę podglądać i zapisywać, bo ja z tych mniej kumatych i jak rośnie to widzę, a jak mam narysować to wyobraźni brak...
Milka 14:40, 25 sty 2013

Eliza, u mnie to samo, jak mi Magnolia nie namaluje, dalej będę w ciemności!!
a czytałaś, że mam chrapkę na twoje goździki?
eliza3 14:54, 25 sty 2013

Czytałam, chętnie się podzielę
Milka 14:59, 25 sty 2013

już się cieszę
beta 15:59, 25 sty 2013

Irenko, jestem w szoku! niedawno myślałaś nad rabatą i kolorystką a dziś prawie pełna lista roślin normalnie szok Magnolia to super dziewczyna

Irenko a myślałaś o rozchodniku okazałym?

mi się jeszcze ostatnio podobają ostrogowiec i pysznogłówka, i oczywiście lawenda i perovskia, ale chyba za dużo dobroci?

pozdr