Monic twoje rady bardzo cenne, słucham wszystkich, bo chciałabym aby to wyszło, problem mam jednak z tym rozmieszczeniem i wyliczeniem, ile danej rośliny; większość, którą proponujesz została uwzględniona, a róże muszą być

! i jeśli masz w nadmiarze irysy syberyjskie, to byłabym bardzo chętna, bo sporo mi potrzeba

odwdzięczę się czymś innym
Marzenko, co do Magnolii, wszyscy ją kofamy

..uratowałaś laurowiśnie, zapisuję do listy i jak piszesz, topiary muszą być; już szukałam w necie stożki cisowe, nie znalazłam, może jak ruszy sezon, kupię u Kulasa; co do choroby grzybowej bukszpanów, nie wiem czym ona się objawia, moje chyba? normalnie wyglądają, ale może się mylę?...te ładne butelki z kwiatkami, to po mołdawskim winie, a te co chciałam kupić, jeszcze ładniejsze..póki co kupiłam tanie zielone, dobrze się je korkuje

nad perovskia pomyślę, u ciebie mnie zachwyca, ale chyba u ciebie więcej słońca, a ona to lubi
Boćku...Kasia, bez burzy mózgów ta rabata nie powstanie, bo ja w tej materii mam talent do skopania!
a winko naprawdę się udało, ale bałaganu z tym robieniem, co nie miara, cieszę się, że już żadne gąsiory nie będą zawalać kuchni
Bożenko, nie doczytałaś, to było pierwsze zlewanie, bo czasu brak; wczoraj było kolejne i dziś jeszcze następne i to koniec! dziś dzieciom zawieziemy do degustacji, ciekawi jesteśmy opinii innych, bo to pierwsze doświadczenia w tej materii...
co do rabat, sama jestem ciekawa, ale udać się musi, pomoc fachowa jest!!!
białe butelki nazbierałam, bo fajne winko wyczaiłam, białe, wytrawne rodem z Mołdawii, nie dość, że smaczne, to jeszcze w takim opakowaniu
Nieszka, to mamy wspólny problem...roślinką się zachwycam, ale nie umiem jej komponować
Łukasz, dziękuję...może kiedyś wszystkich uda się poczęstować
Kasik778 Kasiu, będę podziwiać warzywnik, to wspaniała sprawa, ja temat na razie odsuwam w czasie, ale zostawiam jako otwarty

najlepiej byłoby być rentierem i realizować marzenia i plany, a tak cóż..praca, praca i praca

,,dzięki za winko

Kasiu u ciebie..co ty chcesz zmieniać, stale się zachwycam, ale jak tu się trafi..na forum, to tak już jakoś ciągle chcemy zmian
anna_studio Aniu, chyba wróciłaś do zdrowia, wybornie się ubawiłam po tym tekście, śmieję się, ze hej i pozdrawiam

...ale te widoczne 12 butelek, tym rozpić forum

?
Pola tobie też udanego weekendu...trzymaj kciuki za realizację!
Renatko wiosną, to my wieczorami na forum, bo w ciągu dnia ogród, dasz radę

teraz mus w kolorach rabatę wyrysować, wzrokowcy tylko tak sobie dają radę
Mira..normalnie, to ja bym zimą tak d...ę truła domownikom, ze nie mogliby na mnie patrzeć, a tak tu z wami planuję zmiany i czas leci dynamicznie!..likwiduję te rabaty, bo tak doradziła mi Danusia, źle to wygląda, psuje harmonię i zrobiłam tak małe odległości, że kosiarką nie da się przejechać, a jak da, kanty szlag trafia; zabieram stamtąd wszystko, oprócz powojników, te będą się piąć po pniach sosen
i dosieję trawę i może jakieś ławki zrobimy, zobaczymy
Tessi cudną wiosnę zostawiłaś

co do Magnolii..jest kochana, wszystkie złe zapędy ukróca i dzięki temu coś sensownego powstanie
Zbysiu, no właśnie??..chyba trzeba Waligórę zapytać
Jola, chowaj na następną imprezkę, będzie jak znalazł

u nas dziś piękny dzień, niebo błękitne, słoneczko i lekki mróz i płatki śniegu