Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Mala_Mi 16:02, 25 sty 2013

Oj, oj..ale sie będzie działo....
Ja naleśniki skopię, projekta ogródka nie zrobię..... widzieć nie widzę..sadzę i patrzę co z tego rośnie..... jak nie pasuje to łopata... No tak .... ja skopać mogę...rabatę
Swój ogródek będę przesadzać..już się boję co z tego wyjdzie... coś czuję że w tym roku też stchórzę
Milka 16:09, 25 sty 2013

beta napisał(a)
Irenko, jestem w szoku! niedawno myślałaś nad rabatą i kolorystką a dziś prawie pełna lista roślin normalnie szok Magnolia to super dziewczyna

Irenko a myślałaś o rozchodniku okazałym?

mi się jeszcze ostatnio podobają ostrogowiec i pysznogłówka, i oczywiście lawenda i perovskia, ale chyba za dużo dobroci?

pozdr

Beatko, droga jeszcze daleka, ale dzieje się
rozchodnik będzie na pewno, ostrogowiec muszę obejrzeć w necie, lawendy mam dużo w innych miejscach, plus dosadzę tam gdzie wywaliłam płotki - więc nie, perovskia fajna jest, ale na tej rabacie jakoś jej nie widzę, też ją mam ale w innych miejscach, zresztą nietrafionych
pozdrawiam cieplutko

edit; kurcze ostrogowiec też mi się podoba!!!
Milka 16:12, 25 sty 2013

asc napisał(a)
Oj, oj..ale sie będzie działo....
Ja naleśniki skopię, projekta ogródka nie zrobię..... widzieć nie widzę..sadzę i patrzę co z tego rośnie..... jak nie pasuje to łopata... No tak .... ja skopać mogę...rabatę
Swój ogródek będę przesadzać..już się boję co z tego wyjdzie... coś czuję że w tym roku też stchórzę

Anek...do tej pory styl miałam taki jak ty
ale sobie pomyślałam, po co 2 razy albo więcej robotę robić!! te rabaty zaczynam od podstaw, jest szansa na coś ładnego...a ile czeka mnie poprawiania, tego co skopałam!!!
chcę w tym roku też trochę odpocząc w inny sposób, więc czasu na ogród będzie mniej, zatem konsekwencja!!! dobór roślin!!! grupy!!!...resztę znasz z dekalogu!

edit; zaopatruję się w kredki i kolorami i nazwami roślin polecę z rabatami, na których coś trzeba zmienić, miedzy innymi ta z rh; 3 likwiduję, bo głupi pomysł pod sosnami, 4 powiększam, bo budowa drugiego domu odległa.
Martek 17:01, 25 sty 2013

jotka napisał(a)
Irenko, szkoda, ze dzieli nas taka odległość ... Zaproponowałabym 2 puste butelki za jedna pełną

Całkiem dobra wymiana,ja też mam trochę pustych na stanie )))
Martek 17:03, 25 sty 2013

Eve napisał(a)

Czekam na Magnolię, co powie

a w międzyczasie...wczoraj zlewaliśmy wino do butelek, pracy co nie miara, w ogóle robienie wina jest pracochłonne, ale frajda jest..kosztów też nie brak, ale to na początek, za drugim razem pójdzie łatwiej; dziś kolejne będziemy butelkować, wymrażać i do piwniczki idą leżakować, im dłużej, tym lepsze wino

winko ma kolor różowo - biały, intensywny zapach winogron, pół słodkie, deserowe moc 17-18%, bardzo klarowne bez dodawania siarczanów...i jest pyszne, a Waligóra jest dumny, jak paw!!

Zapisuję się na degustację

Pycha czuję naprawdę ))))))))
Milka 17:09, 25 sty 2013

Martek napisał(a)

Irenko, szkoda, ze dzieli nas taka odległość ... Zaproponowałabym 2 puste butelki za jedna pełną

Całkiem dobra wymiana,ja też mam trochę pustych na stanie )))

nie wyrzucaj, kto wie, kiedy się przydadzą! ja mało nazbierałam i kupiłam najtańsze, a chciałam takie białe z motywem winogron, no ale za pustą butelkę 18 zł nie dam!
Milka 17:09, 25 sty 2013

Martek napisał(a)

Czekam na Magnolię, co powie

a w międzyczasie...wczoraj zlewaliśmy wino do butelek, pracy co nie miara, w ogóle robienie wina jest pracochłonne, ale frajda jest..kosztów też nie brak, ale to na początek, za drugim razem pójdzie łatwiej; dziś kolejne będziemy butelkować, wymrażać i do piwniczki idą leżakować, im dłużej, tym lepsze wino

winko ma kolor różowo - biały, intensywny zapach winogron, pół słodkie, deserowe moc 17-18%, bardzo klarowne bez dodawania siarczanów...i jest pyszne, a Waligóra jest dumny, jak paw!!

Zapisuję się na degustację

Pycha czuję naprawdę ))))))))

to masz dobry smak i węch
Monic 17:18, 25 sty 2013

Irenko, namaluj plamy kolorystyczne, będzie łatwiej - ja przynajmniej wzrokowcem jestem
Ale szalejesz To będzie ta nowa angielska rabata, o której wspominałaś u mnie?
Martek 17:21, 25 sty 2013

Mam
Milka 17:26, 25 sty 2013

Monic napisał(a)
Irenko, namaluj plamy kolorystyczne, będzie łatwiej - ja przynajmniej wzrokowcem jestem
Ale szalejesz To będzie ta nowa angielska rabata, o której wspominałaś u mnie?

Moniko, ja też jestem wzrokowcem, dlatego muszę te kolory w postaci plam pokazać, bo tak nie kumam;
tak, to dwie rabaty w stylu angielskim, długie, po obu stronach chodnika, a chodnik ma 60 m, z tym, że na pewnym odcinku już coś jest, czyli jedna tak 30m, a druga 50m; tak liczę już w myślach ile mi tych roślin trzeba, musi być gęsto, żeby mnie chwasty nie znokałtowały; pozdrawiam Moniko i znalazłam tanie i łądne liliowce różowe

http://sadzawka.pl/pl/p/Hemerocallis-Siloam-David-Kirchhoff-liliowiec/655
poogladaj, sporo ich tu i chyba cena niezła?