Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 22:29, 28 sty 2013

Marzena2007 napisał(a)
Ufff nadrobiłam zaległości Hostę od Ciebie mam, będę ją mierzyć w obwodzie wiosna na mojej rabacie funkiowej Zdjęcie z mamusią niezapomniane, ale 4- pokoleniowe zdjęcie wspaniałe!

Laurowiśnię prawdopodobnie wyjedzone przez larwy chrząszcza, opuchlaki, lubią listki rh i laurowiśni.... Czy kupiłaś je u Kulasa? Wszystkie laurowiśnie od nich z wkładką kupiłam... Musowo opryski DUrsabanem wiosną musimy robić.

ja was nadrabiam, ale fakt, nie da się, nie martw się Marzenko
kupowałam u Kulasa, czy oni aż takie chore rosliny sprzedaja, czy ten opuchlak nie rozlezie sie na inne roslinki? no to mus kupic ten środek i pryskam, a kiedy najlepsza pora?
Milka 22:31, 28 sty 2013

majorkaa napisał(a)
Isia, fajne takie zdjęcie czteropokoleniowe, koniecznie powiększyć i oprawić mus.
Szczęśliwe dziewczyny na tym zdjęciu

juz oprawione ale to naprawdę pamiatka, wnusia jak podrośnie jeszcze, to juz też zrozumie, że to prababcia na zdjęciu
Madzenka 22:33, 28 sty 2013

irena_milek napisał(a)

Ufff nadrobiłam zaległości Hostę od Ciebie mam, będę ją mierzyć w obwodzie wiosna na mojej rabacie funkiowej Zdjęcie z mamusią niezapomniane, ale 4- pokoleniowe zdjęcie wspaniałe!

Laurowiśnię prawdopodobnie wyjedzone przez larwy chrząszcza, opuchlaki, lubią listki rh i laurowiśni.... Czy kupiłaś je u Kulasa? Wszystkie laurowiśnie od nich z wkładką kupiłam... Musowo opryski DUrsabanem wiosną musimy robić.

kupowałam u Kulasa, czy oni aż takie chore rosliny sprzedaja, czy ten opuchlak nie rozlezie sie na inne roslinki? no to mus kupic ten środek i pryskam, a kiedy najlepsza pora?

Irenko na opuchlaka Dursban należy stosować gdy temp będzie pow 15 stopni i rozmarźnie ziemia.....
Mogą się rozleźć.... Trzeba je tępić. A jak zaczną się pojawiać nowe dziury koniecznie pryskać wieczorem gdy żeruje chrabąszcz. Danusia i Boguś będą trąbic
Milka 22:33, 28 sty 2013

an_tre napisał(a)
Witaj Irenko tak pędzisz, ze nie nadążam ale kobiety czterech pokoleń podziwiam i już gdzieś je widziałam pięknie wyglądacie, takie radosne i szczęśliwe Pozdrawiam

Aniu, na FB teraz prawnusia do babci nie chce iśc, taka ma fazę ale z babcią, jak by mogła na okragło mogłaby byc, ale mnie to cieszy, dojrzałam do babci
Milka 22:35, 28 sty 2013

Marzena2007 napisał(a)

Irenko na opuchlaka Dursban należy stosować gdy temp będzie pow 15 stopni i rozmarźnie ziemia.....
Mogą się rozleźć.... Trzeba je tępić. A jak zaczną się pojawiać nowe dziury koniecznie pryskać wieczorem gdy żeruje chrabąszcz. Danusia i Boguś będą trąbic

o rany! juz sie martwie o moje rh, to draństwo! nic juz u nich nie kupię w takim razie, dlatego cisy musimy miec zdrowe
JulkAd 22:35, 28 sty 2013

Irenko zazdroszczę takiej wspólnej foty, świetna pamiątka...i faktycznie wyglądacie jak siostry. Buziaki na dobranoc
Madzenka 22:36, 28 sty 2013

Irenko i tak kupimy u niego.... Już go opiórkałam za żurawki pełne opuchlaków.... A i tak jeżdżę i kupuję bo wyboru dużego nie mamy...
Milka 22:37, 28 sty 2013

Urszulla napisał(a)
Piękna fota...wszystkie jesteście cudowne
Dobrze że nie startowałaś w konkursie piękności.....albo na fotomodelkę....bo nie byłoby Ciebie tu z nami
Pozdrowionka ślę.....rabata do rozpracowania......wspaniałe plamki Magnolia narysowała i między tym stożki......miodzio!
więc tak czytam liliowce z trawami....widziałam to u Danusi...
Carex testacea (2 osttnie zdjęcia Slawko, przy tych pomarańczowych fotelikach)
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1528-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy-czesc-ii?page=1005
i to samo możesz wyszukać
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/336-chelsea-flower-show-2012-wybrane-show-garden-czesc-v/photos

Ula, dzięki, to zdjęcie to dla mnie pamiątka
Magnolia pięknie mi to wyrysowała, jak bym pokazała jak ja namlowałam, miałybyście niezły ubaw

dzięki za te linki, ostatnio własnie to ogladałam
Milka 22:39, 28 sty 2013

JulkAd napisał(a)
Irenko zazdroszczę takiej wspólnej foty, świetna pamiątka...i faktycznie wyglądacie jak siostry. Buziaki na dobranoc

Jula, no w końcu odpoczywasz dlatego z moja córą wypad na Kretę będzie bardzo udany, tylko my dwie
miłego wieczoru, ja właśnie skończyłam gimmnastykę, czas otulinkę tłuszczową zrzucić
Milka 22:41, 28 sty 2013

Marzena2007 napisał(a)
Irenko i tak kupimy u niego.... Już go opiórkałam za żurawki pełne opuchlaków.... A i tak jeżdżę i kupuję bo wyboru dużego nie mamy...

i co ci powiedział? był skruszony?
żurawki, to wiesz..u Finki, ale brałam też tawuły Carpet Gold u niego i runianki i drogiego klona Acer, okaże się w jakiej kondycji!
my z Wieloszką nie wiemy co chcemy na giełdzie, liczymy na ciebie, że nas poprowadzisz