Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Martek 18:30, 28 sty 2013

Mogłaś suni majteczki włożyć,albo po 22-ej fotę wrzucić Miła )))
Mala_Mi 18:40, 28 sty 2013

Ufffffff ............. od rana ....duuużo....... ale rabata wymiata............
beta 18:44, 28 sty 2013

Monic napisał(a)

tak, i córa z wnusią do mnie, to zdjęcie juz ciut nieaktualne, ale widac nasze podobieństwo, 4 pokolenia

hostę ci wyślę

Irenko, na tym zdjęciu wyglądacie z córcią jak siostry

Właśnie to chciałam napisać

i ja też

przepiękne Dziewczyny

pozdrawiam
beta 18:49, 28 sty 2013

irena_milek napisał(a)

wklejam moja propozycję
Teraz doczytałam że szerokość rabaty będzie 150, ja założyłam 130, ale to nic.
To jest moduł który trzeba powtarzać na obu rabatach na całej długości.
Nie wszystkie gatunki się zmieściły.
Jest ich na tyle dużo żeby było ciekawie cały sezon, na tyle oszczędnie żeby nie robił się bałagan.
Trzeba zdecydować jeszcze o gatunku trawy ozdobnej- najlepsze byłyby te dające mgiełkę jak proso rózgowate, albo molinia careulea, ale jeśli boimy się że wiosną długo będzie pusto, to można wybrać jakąś odmianę śmiałka lub rzadko nasadzić trzcinnika np Avalanche ( choc lepsze byłyby tamte gatunki)

nie szkodzi Magnolio, bo jak zejdzie śnieg, to dopiero będzie widać, czy te 1,3 nie wystarczy; łatwiej to sprawdzać na ogrodzie, jak zimy nie ma;
obejrzę wszystkie te trawki i zobaczymy, która będzie, zwłaszcza, że będą stożki i byliny jesienią i zimą też ciekawie wyglądają
ten moduł przeliczając na długość ile ma?

wklejam go...dzięki kochana, teraz łatwiej juz poleci

Irenko, a ta rabata będzie cudowna
dorkow0 18:54, 28 sty 2013

Irenko, a jakie Ty Piwonie potrzebujesz... Bo ja mam takie stare, kwitnące niezawodnie odmiany, jasny róż, pełne... Jak by co, to wykopię i jeszcze w tym roku Ci zakwitną...
Jak mogłam nic nie napisać... Pokolenie kobiet w Twojej rodzinie wygląda rewelacyjnie... Gratuluję takiej radości i szczęścia...
Urszulla 18:59, 28 sty 2013

Piękna fota...wszystkie jesteście cudowne
Dobrze że nie startowałaś w konkursie piękności.....albo na fotomodelkę....bo nie byłoby Ciebie tu z nami
Pozdrowionka ślę.....rabata do rozpracowania......wspaniałe plamki Magnolia narysowała i między tym stożki......miodzio!
więc tak czytam liliowce z trawami....widziałam to u Danusi...
Carex testacea (2 osttnie zdjęcia Slawko, przy tych pomarańczowych fotelikach)
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1528-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy-czesc-ii?page=1005
i to samo możesz wyszukać
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/336-chelsea-flower-show-2012-wybrane-show-garden-czesc-v/photos
Madzenka 20:08, 28 sty 2013

No nie Ireno... Tak siem nie bawimy!!! Tyle stron do nadrobienia? Wracam do czytania.
an_tre 20:25, 28 sty 2013

Witaj Irenko tak pędzisz, ze nie nadążam ale kobiety czterech pokoleń podziwiam i już gdzieś je widziałam pięknie wyglądacie, takie radosne i szczęśliwe Pozdrawiam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Madzenka 20:57, 28 sty 2013

Ufff nadrobiłam zaległości Hostę od Ciebie mam, będę ją mierzyć w obwodzie wiosna na mojej rabacie funkiowej Zdjęcie z mamusią niezapomniane, ale 4- pokoleniowe zdjęcie wspaniałe!

Laurowiśnię prawdopodobnie wyjedzone przez larwy chrząszcza, opuchlaki, lubią listki rh i laurowiśni.... Czy kupiłaś je u Kulasa? Wszystkie laurowiśnie od nich z wkładką kupiłam... Musowo opryski DUrsabanem wiosną musimy robić.
majorkaa 21:29, 28 sty 2013

Isia, fajne takie zdjęcie czteropokoleniowe, koniecznie powiększyć i oprawić mus.
Szczęśliwe dziewczyny na tym zdjęciu