wklejam moja propozycję
Teraz doczytałam że szerokość rabaty będzie 150, ja założyłam 130, ale to nic.
To jest moduł który trzeba powtarzać na obu rabatach na całej długości.
Nie wszystkie gatunki się zmieściły.
Jest ich na tyle dużo żeby było ciekawie cały sezon, na tyle oszczędnie żeby nie robił się bałagan.
Trzeba zdecydować jeszcze o gatunku trawy ozdobnej- najlepsze byłyby te dające mgiełkę jak proso rózgowate, albo molinia careulea, ale jeśli boimy się że wiosną długo będzie pusto, to można wybrać jakąś odmianę śmiałka lub rzadko nasadzić trzcinnika np Avalanche ( choc lepsze byłyby tamte gatunki)
nie szkodzi Magnolio, bo jak zejdzie śnieg, to dopiero będzie widać, czy te 1,3 nie wystarczy; łatwiej to sprawdzać na ogrodzie, jak zimy nie ma;
obejrzę wszystkie te trawki i zobaczymy, która będzie, zwłaszcza, że będą stożki i byliny jesienią i zimą też ciekawie wyglądają
ten moduł przeliczając na długość ile ma?
wklejam go...dzięki kochana, teraz łatwiej juz poleci
Irenko, a ta rabata będzie cudowna
Witaj Irenko tak pędzisz, ze nie nadążam ale kobiety czterech pokoleń podziwiam i już gdzieś je widziałam pięknie wyglądacie, takie radosne i szczęśliwe Pozdrawiam
Ufff nadrobiłam zaległości Hostę od Ciebie mam, będę ją mierzyć w obwodzie wiosna na mojej rabacie funkiowej Zdjęcie z mamusią niezapomniane, ale 4- pokoleniowe zdjęcie wspaniałe!
Laurowiśnię prawdopodobnie wyjedzone przez larwy chrząszcza, opuchlaki, lubią listki rh i laurowiśni.... Czy kupiłaś je u Kulasa? Wszystkie laurowiśnie od nich z wkładką kupiłam... Musowo opryski DUrsabanem wiosną musimy robić.