Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

barbara_kraj... 01:58, 29 sty 2013

Byłam, zdjęcie obejrzałam Wartościowa pamiątka dla potomnych
U mnie mojej Mamy do takiej fotki zabrakło
Ale synowi zdjęcie z dwiema prababciami i dwoma babciami zdążyłam zrobć
marzena 02:23, 29 sty 2013

Irenko, zdjęcie po prostu cudowne
już je widziałam kiedyś...
ale teraz tu umieściłaś...chodziłam sobie jeszcze incognito po ogrodowisku... ale musiałam się zalogować i jeszcze raz to napisać !
i pozdrów Mamę koniecznie

irena_milek napisał(a)

tak, i córa z wnusią do mnie, to zdjęcie juz ciut nieaktualne, ale widac nasze podobieństwo, 4 pokolenia

MilenaP 07:59, 29 sty 2013

Irenko, ależ cudowne jest to zdjęcie Bardzo mi się podoba Super pomysł ktoś miał żeby je zrobić pozdrawiam
ZbigniewG 08:10, 29 sty 2013

rzuciłem męskim okiem i potwierdzam
Gardenarium 08:24, 29 sty 2013

Irenko zaglądam porankiem. Śliczna damska rodzina, to prawdziwe szczęście

Instagram Ogrodowiska
gierczusia 08:37, 29 sty 2013

Irenko mnie się wydaje ,że to chyba nie opuchlak.. Bo one robią wżery z brzegu liścia a nie w środku .. Możesz kuknąć u mnie , są zdjęcia liści po akcji opuchlak ... A na nie trzeba uważać bo prawie nic !!! nie działa. pozdrowionka serdeczne widzę ,że kulasa pilnować trzeba aaa dobrze ,że jeszcze mi urek zostaje .. Tylko tam są ceny po byku
Wieloszka 09:59, 29 sty 2013

Irenko, już wczoraj zabrałam się za czytanie Twojego wątku, jakąś niesamowitą ilość stron miałam do nadrobienia i dopiero dzisiaj udało mi się doczytać do końca Przegapiłam okrągłą rocznicę Twojego forumowania, ale bardzo się cieszę, że jesteś - taka energiczna i energetyczna Gratulacje!!!
Streszczenia Konstancji jak zwykle bezcenne, ale to co się u Ciebie dzieje - niesamowite Mimo zimy i bezrobocia ogrodowego - tu ruch niezmienny Dyskusje kwitną zamiast kfiatków, a jakie plany się snują!!! Obejrzałam bylinówkę wg wspólnego projektu Twojego i Magnolii i powiem Ci, że nie mogę się doczekać realizacji!Więc wiosna może przyjść już do Wrocławia, ale najpierw od Twojej strony, bo moje plany jeszcze nieskończone, odpocząć też jeszcze nie zdążyłam Za to Ty jak zwykle tryskasz energią i optymizmem, więc wiosna Ci już baaardzo potrzebna
Buziam mocno!
Urszulla 10:05, 29 sty 2013

irena_milek napisał(a)

więc tak czytam liliowce z trawami....widziałam to u Danusi...
Carex testacea (2 osttnie zdjęcia Slawko, przy tych pomarańczowych fotelikach)
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1528-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy-czesc-ii?page=1005
i to samo możesz wyszukać
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/336-chelsea-flower-show-2012-wybrane-show-garden-czesc-v/photos

Ula, dzięki, to zdjęcie to dla mnie pamiątka
Magnolia pięknie mi to wyrysowała, jak bym pokazała jak ja namlowałam, miałybyście niezły ubaw

dzięki za te linki, ostatnio własnie to ogladałam

Irenko....ja w nocy przemyślałam że te trawki carex testacea do Twojej rabaty mogą nie pasować....
u Ciebie ma być biało-niebiesko-fioletowo?
to lepsze byłyby trawki o jasnym kolorze a nie brązowiejące........a już nie wycofam tego postu więc piszę sprostowanie
Milka 11:04, 29 sty 2013

Beta/ Beatko, dziękuję za pochwały w każdej materii cieszę się, że tyle ogrodniczek mi pomaga i do tego oferuje rośliny, mniej mój budżet ucierpi

Dorotko....jasne, ze chcę!!! te stare odmiany najbardziej pachną już sobie zanotowałam w kajecie, aby się przypomnieć jesteś kochana

butterfly/ Beatko...dzięki i tej rabaty nie mogę się doczekać; u nas cały śnieg topnieje, temperatury na plusie..+3, czarowanie się udało

Iza...do listy cię dopisuję i dla ciebie starczy king konga..a ja czekałam i pewnie wszystkie na fotki z Anulą, no ale było magiczne, nie było kiedy je robić..to wiem od Anuli, dziś już pewnie kawkę zaliczyłaś, ja 2, bo późno wstałam

aneta230972/ Anetko, żal, że nie masz, dlatego co roku robimy sobie takie foto, nie na darmo mówią kochaj ludzi póki są, tak szybko odchodzą...
pozdrawiam

Epodlas/ Bożenko, ale ty też możesz wielopokoleniowe zdjęcie zrobić, wnuczki też są cudowne, mój to taka przylepa, jak tylko chłopcy w tym wieku potrafią być

Basiu, to się cieszę, że jednak takie zdjęcia masz, to naprawdę wielka pamiątka, zwłaszcza w czasach, kiedy rozluźniają się więzi rodzinne i społeczne...dzięki w imieniu 4-pokoleniowych dziewczyn

O/ Marzenko....dziękuję za pozdrowienia i odwzajemniam..mamę dopadł alzheimer, powoli nic już nie pamięta, taka bliska memu sercu, a jednak teraz taka inna, aż się serce kraje..

Milena....dzięki, ten pomysł miała moja córcia, ustawiła statyw mądra dziewczynka z niej

ZbysiuG...witam w moich skromnych progach i nie ma to jak rzucać męskim okiem

Danusiu...jak miło cię widzieć, ostatnio praca pochłonęła cię na całego, a my szalejemy i tęsknie do wiosny łapki wyciągamy..dzięki

gierczusiu/ Elu, zaraz biegnę obejrzeć! tak, na Kulasa trzeba uważać, Marzenka chyba wie więcej w tej materii...dobrze, że mamy alternatywę, no ale na ceny wszyscy patrzymy, jakoś te wygrane w lotto się nie trafiają

Wieloszko/ Agnieszko, cieszę się, ze choć chwilkę znalazłaś, ja wiem, jak bardzo jesteś zajęta i zawsze cię podziwiam, dzięki

Ula...mnie najbardziej cieszy, ze tak mi pomagasz, trawki jeszcze nie wybrane, choć jakieś typy są, na szczęście dla mnie, jest trochę czasu dzięki kochana

Milka 12:07, 29 sty 2013

Martek napisał(a)

Magnolio, peonie..muszę kupić już krzaczki, bo zanim z kłącza wyrosną!!
liczyłaś ile mniej więcej trzeba?

Kupiłam kłącze w tym roku i miałam dwa kwiatki kolejny sezon będzie bujniej .

to miałaś farta, masz większą wiedzę, to pewne