Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 21:24, 14 kwi 2013

Urszulla napisał(a)

Mimo bólu człowiek ma więcej energii

A to dla polepszenia Twojej kondycji

Ulcia ty na avatarku juz wiosenna
czy ta kałuża, a właściwie jezioro, to u ciebie?
Enya73 21:26, 14 kwi 2013

Irenko ładuj akumulatory wiosną w ogrodzie , ale po chorobie to się oszczędzaj
Milka 21:26, 14 kwi 2013

Gabriela napisał(a)
Czytałam o biednych psach w zeszłym tygodniu i wiem że choć jeden nie miał szczęścia, pozostałe się "wylizały". Zaglądam w poszukiwaniu zdjęć z budowy angielskiego ogrodu, cofam się o wiele stron i .. nie ma. Popraw się.

Gabrysiu, nie ma, bo cały czas chorowałam, i teraz jestem tak nie do końca wyleczona; nie wiem ile mi w tym roku wyjdzie z planów, bo jak dziś tak łaziłam, doszłam do wniosku, że juz nic poza jednorocznymi do donic nie kupię, a zajmę się tworzeniem rabaty, przesadzaniem i ogólnym uporządkowaniem, zobaczymy ile z tego wyjdzie
pozdrawiam
Milka 21:28, 14 kwi 2013

Ewa napisał(a)
Irenko pozdrawiam wiosennie, widzę, że wszystkich słoneczko pobudziło

i to jak, było cudnie
alinak 21:28, 14 kwi 2013

Irenka bosch -super sprawa mnie pomaga też przy wrzosach . idealny do ich koszenia . używam go od 4? -5lat. i akumulator jeszcze jest idealny. obcinam tez bukszpany - ale musi być idealnie naostrzony co roku .
oczywiście piszę o nożycach . ty masz sekator . też chyba nabędę ale w tym roku póki co nabyłam nożyce do żywopłotu od boscha . będę testować

zdrówka i siły . buziaki
Milka 21:30, 14 kwi 2013

KasiaWB napisał(a)
Irenko, wyciągnęłam dzisiaj swojego 3 częściowego boscha i cięcie lawendy okazało się przyjemnością poszło migiem, a pamiętam ile męczyłam się przy lawendzie sekatorem.... całkiem bezmyślnie bo miałam już wtedy ten sprzęt, hahahaha... trzeba sobie ułatwiać życie
Pozdrawiam

no widzisz, jak człowiek niepotrzebnie sam sobie roboty dokłada!
ja nie mogę się doczekać mojego będę ciąć ile wejdzie
a teraz powiem,że cięcie tym sekatorem Boscha jest rewelacyjne, na początku trzeba się przyzwyczaić, a potem idzie lekko i przyjemnie, aż psiaki się zdziwione przyglądały, no bo jakis dźwięk i co to?
Maria667 21:30, 14 kwi 2013

O, no proszę!
Mam takie nożyce , ale nie przyszło mi do głowy przycinać nimi lawendy. Człowiek uczy się całe życie...
Pozdrowionka
Milka 21:31, 14 kwi 2013

asc napisał(a)
Ja planów nie robię na kartce... i dobrze...... bo jak nie zapisane i nie zrobione to nic sie nie dzieje ...

ja skończyłam, i tak wychodzi inaczej
choróbska co współczuję, mój M. dalej w gorączce!!!
Milka 21:32, 14 kwi 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Plany planami a życie lubi płatac figle wiec lepiej juz tam wole na spontana a sprzet sobie fajny kupiłas Irenko napewno ułatwi prace i szybciej bedzie musze tez o takim pomyslec, mam takie nozyce ale bardzo slabe akumulatory wiec poszły w kąt a tu czytam, ze prawie 2 godziny pracy to dużo Pozdrawiam

Danusiu, są super i praca nimi, to czysta przyjemność
ale są takie miejsca i rośliny, że nie wszystko się da, np czyszczenie moich jałowców, więc tam idzie piła, ten Bosch i tradycyjne sekatory, ale warto
Milka 21:35, 14 kwi 2013

Marzena2007 napisał(a)
Irenko podzialałaś w ogrodzie? Pieknie dzisiaj było !

Marzenko, coś podziałałam, jakoś nie mogłam się zorganizować i wpaśc w rytm
najpierw sprzątałam po psiakach, ale zamiast szybko przelecieć, to się zatrzymywałam, tu coś skubnęłam z chwastów, tam ciachłam i tak mi zeszło; ale posadziłam cybobrówkę Lucifera, 3 lilie do donicy, kalie, przycięłam róże, trochę pograbiłam, trochę poczyściłam jałowce, bez składu i ładu, ale było bosko!!!