Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

ewa004 12:00, 29 kwi 2013

Oj rozmarzyłam się nad tym zdjęciem cudowne

A ten zegar to ja też chcę
Eve 12:14, 29 kwi 2013

Ale u Ciebie tulipankowo-szafirkowo! Super wyglądają niebieskie szafirki z białymi tulipanami i bukszpanami
noemi 12:23, 29 kwi 2013

Eve napisał(a)
Ale u Ciebie tulipankowo-szafirkowo! Super wyglądają niebieskie szafirki z białymi tulipanami i bukszpanami

Potwierdzam powyższe Jest pięknie Wczoraj byłam i podziwiałam

Irenko, jeszcze raz dziękuję za przechowanie moich skarbów.

Buziak
Milka 12:43, 29 kwi 2013

Grabulki, no nie wiem, jak to się stało, że mknę jak kometa, kolanka nawalają, a się natrzaskało
dzięki

Danusiu, no specjalnie policzyłam mam 51 donic i 6 wielkich drewnianych skrzynek, sama nie wiedziałam, że aż tyle naklamociłam

Martku, z wiosny się cieszymy, a praca zlikwiduje nam zimowe oponki trzymaj się

Ewa004, ta czerwona to Georgia Pech, bardzo wytrzymała, najlepiej po zimie się spisaładzięki
jak miło, że oglądasz już 6,05 wysyłam rośliny, przygotowane, liczę że 7 będą u ciebie

Anetka, lało w sobotę i niedzielę prawie do 14, ale mimo to nie można mnie było wyciągnąć z ogrodu u was dojdzie też, ale deszcz był potrzebny, pięknie podlane

Jula, ja miałam pomocników do jednorocznych

AniaDs, Aniu piękne zdjęcie dziękuję

Kindziu, przy takim tempie i rozmachu twoich poczynań ja się nie dziwię, ze jesteś zmęczona i jak pamiętam, miałaś mnóstwo gości

Diana, miło cie widzieć i oczywiście dziękuję; była u mnie Madzia/Noemi i mówi, ze jest kolorowo, po zimie to cieszy

Aniu asc, no na pół moje, bo za murem u sąsiada, ale moje oczy cieszy moje 4 też tak kwitną
Aniu, jest jedna zasada, zawsze po kwitnieniu przyciąc, zagęszcza się i lepiej kwitnie jeszcze twoje dadzą popalić

Renatko, wszystkie trawy bujnęły niesamowicie
zmieniam taktykę i swoje bukszpany będę strzyc jak dawniej, czyli końcem maja lub początkiem czerwca, a końcem sierpnia tylko to co wystaje; jest kilka szkół, dużo tu na forum i w artykułach Danusi, ale ja zawsze tak cięłam i jakoś najlepiej mi wtedy rosły...wracam do dawnej praktyki

Wiunia, dzięki za achy, ogrodomaniacy to lubią

Aniu monte, jak miło że doceniasz

Polu, u nas w niedzielę lało! ale i tak robiliśmy, mimo ze to nasza 34 rocznica ślubu! szok, więcej lat razem niż kiedykolwiek byłam sama!

Anula, dzięki, one też mnie chyba najbardziej się podobają, za te listki

Zbysiu, jak fajnie, że się podoba, czyli moja obecność na forum nie została zmarnowana, dzięki wam wszystkim ogród się zmienia

Anitko, no nie ..do Holandii daleka droga, ale satysfakcja z cebulowych jest dzięki u nas lało ale jak się zazieleniło! buziam

Haniu, jak oglądasz obrazki, to się niezmiernie cieszę, a jak coś ważnego będzie, wiem, że się odezwiesz

Marzenko, dzięki za pochwałę kupię ci jakie chcesz i od razu wpadniesz po potwora, przeżył bez uszczerbku..wiem, ze inne magnolie tez piękne, ale ta dla mnie jest wyjątkowa uwielbiam jej zapach, wyjątkowo intensywny i najwcześniej kwitnie i potem ma piekne liście, coś podobnego do laurowiśni

Boćku, czyli przesyłkę odebrałaś z boćkiem w roli głównej

Jolu, jak z Boćkiem, to jak pasażer na gapę

Iza, jak ty pięknie piszesz o moim ogrodzie dzięki tobie odkrywam go na nowo a w tym raju to jakoś bardzo pracowicie mam nadzieję, że obejrzysz na żywo i nie rozczarujesz się

Przetacznik? Weroniko, te będziesz podziwiać w Holandii, w masie wyglądają cudnie, bardzo rozjaśniają tymi liśćmi jak ty foto byś zrobiła, byłoby piękniej

Ula, ale mnie zmyliłaś tym avatarkiem! nie wiem jakie nazwy, ale postaram się poszukać, być może w Holandii uwieczniłam nazwę wiem, męczę fotami, ale oglądanie idzie szybko

Dasiu, na Dolnym Śląsku zawsze o 2 tygodnie szybciej, chyba od lat tak już jest, a u mnie ten mur, mimo, ze nieciekawy, służy roślinkom dzięki

Ginger, żyje i pokażę u ciebie teraz w ziemię i ruszy...i woda!

Danusiu/ Liliowo i kolorowo, ale mega komplement coś tu się nauczyłam

Mirka, cały dzień na ogrodzie i faktycznie z wnusią i córcią miałam pomoc, że hej

Alinka, a ty ostatnio przepadłaś, pewnie ogród zdominował wszystko dzięki

Sebus, jak się cieszę, no bo wiesz, że pomysły od ciebie i u mnie też są

Ewa, posadziłam jeszcze coś, jest fantastyczne, chociaż to tylko liście, nazwy nie znam
czekam, jak się to rozrośnie, wtedy jakiś efekt widać

Gosiu, w igiełkowy wszystko idealne, więc tym bardziej cieszę się, że moje rozwichrzone chabazie się podobają pojadę do nich i sprawdzę, bo coś dziewczyny niezadowolone, dam znać i dopiero wtedy żona pomęczysz..u mnie najazd gości, więc powoli chcę ogarnąć , co nie co

Marzenko, Holandię polecam, bardzo mi się spodobała

Basiu, ciekawa jestem beczułek, jak się otworzą, bo brak słońca i zamknięte 3 sztuki uciachałam wnusi, tak sobie zażyczyła, tylko te

Evchen, oj jak miło, zwłaszcza, ze nieszczęsne gazony widać zaległości mam ogromne, we wszystkim, ale nastawiłam się do tego pozytywnie i nie zamartwiam się

wczoraj dokładaliśmy takie żółto bordowe listki, zwisające, nazwy nie znam, ale jest cudowne
jak się rozrośnie, będzie super

te skrzynie tez podbielę, mam ich 6 i już Waligóra posadził roślinki

Ewa, dzięki zawsze krety wywalały te szafirki, więc na nowo wtykałam gdzie się da...i mam ich mnóstwo jak chcesz, podzielę się

Madziu, cieszę się miło było cię widzieć

jakie to kolorowe, mimo braku kwiatów, pierwszy raz poszłam w taka kompozycję...a tu Gabrysia, jak ona lubi ogród i ile pomagała...i potwór wyciągnięty z piwnicy

w tej donicy jest róża kaskadowa Super Dorothy, polecam, bo bardzo wytrzymałą, przetrwałą zimę, bez żadnej ochrony, a dołem w nóżkach to

tę donicę wybielę, bo generalnie wokół domu chcę utrzymać wiodącą kolorystykę, mahoń i biel

Milka 12:44, 29 kwi 2013

grupa_trzyma... 12:49, 29 kwi 2013

Irenka, obejrzałam pokaz roslin jednorocznych. Same cuda masz. Moje ulubione niecierpki i koleusy. Gdzie takie zakupy robisz? Pochwal się! A Zygmunta pochwal za ciężką pracę!
reni 12:53, 29 kwi 2013

No. Irenko bajecznie u ciebie.. u mnie jakoś tak smutno, pozdrawiam
Eve 12:54, 29 kwi 2013

O rany, co u Ciebie się dzieje kobieto! Widzę, Zygi pogoniony do pracy przy sadzeniu
Na jednym zdjęciu "mała Irenka" na rowerze
Ciekawa jestem jak przeżyją Twoje roślinki w tych donicach

Ja mam podobne donice, też połówki i cokolwiek tam wsadzałam to padało, mało ziemi i sucho, chyba w tym roku wsadzę jakiegoś kaktusa

Trzymam kciuki, żeby Tobie się udało, bo wygląda świetnie!