Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Janiny

Ogródek Janiny

katarzynkak 18:42, 27 maj 2015

Janina napisał(a)

Janino pamiętasz mozę nazwe tych różowych tulipanów?
Są przecudne.

Ale Wnusia najpiękniejsza

pozdrawiam.
Janina 09:25, 28 maj 2015

To tulipan Van Eijk.
dajana 14:38, 28 maj 2015

Witaj Janinko ! pamiętasz mnie jeszcze? jak kolorowo u ciebie no i ten najładniejszy kwiatuszek muszę pochwalić .Pomoc już masz! szczesciara z ciebie wnusia taka delikatna za babcią Bluszcz trójklapkowy rośnie niczym chwast, każdego roku go wycinam do zera, wyrywam z ziemi a on coraz bujniej rośnie .Nie mogę się go pozbyć, masz wiec szansę że u ciebie tez szybko urośnie .U mnie rośnie w pełnym słońcu i jak widać nic mu nie przeszkadza. Też obsadziłam cały płot różami tyle że dzikimi multiflora, całe 200 sztuk i tylko jedna gałązka ma dopiero liście .Ciekawe co z tego wyjdzie ..Niestety każdej roślinie potrzebny jest czas .Piękne masz żurawki Swoje podzieliłam i nawet się przyjęły co mnie cieszy .Następne rabaty czekają na obsadzenie u nas Pracujmy wiec Janinko pomaleńku bez pospiechu dla przyjemności .Słoneczko nam potrzebne czego ci serdecznie życzę
Janina 08:26, 29 maj 2015

Danusiu Ciebie się nie da zapomnieć:kolorów w ogrodzie było dużo bo kwitły tulipany i szafirki teraz już wszystko przekwitło. Żurawki natomiast dają czadu, polecam Berry Smothie są ogromne natomiast mam problem z Caramel posadzona w zeszłym roku jest bardzo marna. Wnusia jest cudowna chce się fotografować z każdym kwiatuszkiem w ogrodzie. Dzięki bogu pogoda się poprawiła i można coś robić chodż u mnie jeszcze mokro.
dajana 10:40, 29 maj 2015

Typowa dziewczynka Janinko , wszystkie kochają kwiaty i pozowanie, a przy tym ta ich słodka radość daje nam ogrom szczęścia. Bycie babcią to cudowne uczucie ,a miłość wnucząt do nas jest po prostu bezcenna .Żurawki zapisałam, wrócę jeszcze do twoich zdjęć, może masz podpisaną abym wiedziała która to jest Berry Smothie. Mam tylko dwa gatunki obie ciemne ale jedna przechodzi z bardzo ciemnej zieleni w bordo a druga jest już tylko bordowa. Łatwo je dzielić i zawsze mi się przyjmują. Dwie już są dosyć duże ,a pozostałe jeszcze maleńkie, ale one szybko rosną .Potrzebuję co najmniej 50 sztuk żurawek i tyleż samo traw na obwódki, a gdzie reszta? hi,hi .Spokojnie podchodzę Janinko do tego interesu dozując sobie jednocześnie euforie radości ze skończonych rabat ,jeśli można tak powiedzieć bo podobno ogród nigdy nie jest skończony . Wszak kobieta zmienną jest Masz piękny zarys rabat i nasadzeń sporo równie pięknych roślin .Wiem pracujesz zgodnie z projektem a ja z głowy wszystko biorę różnica szalona. Samodzielnie zrobię tylko przód, a na resztę ogrodu projekt obowiązkowo z tyłem sobie nie poradzę i nie chodzi tu o rabaty tylko tarasy, skarpy itd. które muszą powstać z uwagi na różnicę terenu ..No i mamy dzisiaj słonce Pozdrów mężusia ode mnie, a ciebie cieplutko ściskam
Janina 11:30, 01 cze 2015

Wiem. że ciężko samej z głowy wymyśleć aby to ładnie i spójnie wyglądało ale nieklórzy mają takie zdolności. Z przodem sobie poradziłaś a tył faktycznie jest ciężki do zaprojektowania i koszty pewnie też duże. Piędziesiąt sztuk żurawek to dużo ale one właśnie ładnie wyglądają w grupach. Mąż też Cię pozdrawia.
Janina 11:40, 01 cze 2015

Jeszcze Ci pokażę żurawkę Berry Smoothie.
Janina 11:47, 01 cze 2015

Moja wnusia kocha kwiaty i wszędzie każe robić sobie zdjęcia. Ma 4 latka.
Janina 11:56, 01 cze 2015

Janina 12:06, 01 cze 2015

A to nowa rabata jeszcze nie skończona. Wykopałam wszystkie rośliny które tam wcześniej rosły.