Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Madzenka 20:13, 03 sty 2013

gusiarz napisał(a)
Marzenko - przyleciałam podziękować za życzenia noworoczne - i złożyć je vice versa - a tu patrzę link do jednego z moich ulubionych ogrodów. Oglądałam go już tyle razy, że znam na pamięć!! I kocham do szaleństwa . Wyczytałam u Gosiniak o planowanej wstępnie wycieczce na plantację bukszpanową. Ja się podpinam do Was - co byś na mnie specjalnie czasu nie traciła . Jak Ci już kiedyś pisałam na PW - będę duuużum autem . Piszcie tylko kiedy - może jeszcze kogoś z okolic Krakowa podwiozę?

Gusiarz myśle, że po 15 marca będzie można dzownić, dowiemy się o cene i umówimy. Licz sztuki i mierz metry na obwódki
paola1a 20:15, 03 sty 2013

Czy mogłabym zapytać gdzie kupiłaś swoją trawę Vertigo? Bo przeglądam sklepy ale nigdzie na nią nie trafiłam. I przy okazji co miałaś pod nią posadzone - takie fajne zielone poduchy ( chciałam wstawić Twoje zdjęcie z poprzedniego wątku ale coś mi nie wyszło) Będę Ci bardzo wdzięczna za odpowiedź
Madzenka 20:17, 03 sty 2013

Zeta napisał(a)
Witam pięknie
Bardzom ciekawa tych donic z mini żywopłocikami
Bukszpanowa maniaczko

Zeta no to dla Ciebie tu popatrz na donice z bukszpanami, huntery i leżaki teakowe!!! I jak tu patrzeć na Hanne skoro dla ogrodniczki takie cuda
Madzenka 20:19, 03 sty 2013

paola1a napisał(a)
Czy mogłabym zapytać gdzie kupiłaś swoją trawę Vertigo? Bo przeglądam sklepy ale nigdzie na nią nie trafiłam. I przy okazji co miałaś pod nią posadzone - takie fajne zielone poduchy ( chciałam wstawić Twoje zdjęcie z poprzedniego wątku ale coś mi nie wyszło) Będę Ci bardzo wdzięczna za odpowiedź

Paola - vertigo kupiłam w naszym Zielonym centrum w Psarach a potem dokupiłam w maju w Obi. Nie zamawiałam jej w necie. Pod vertigo te zielone poduchy to różne odmiany hebe. Niestey już ja przymroziło i chyba będzie po raz kolejny wymiana wiosną.... Ale bardzo mi się podoba hebe i co roku będę ją sadzić
Madzenka 20:20, 03 sty 2013

gierczusia napisał(a)
Madzenko czy możesz ujawnić w ścisłym sekrecie jakieś namiary na tą fabryczkę bukszpanów ?? bo jak to jeszcze jest za Wrocławiem patrząc od mojej - Katowic - strony to już zrobię pass ale może jest przed ???

To nie jest żadna tajemnica. Zapraszam wiosną ok 15 marca, zadzownię dowiem się od kiedy kopią i jaka aktualna cena.
Madzenka 20:22, 03 sty 2013

irena_milek napisał(a)

Jak Wam się podoba .... Danusiu nie wywalaj linka plizzz bo ja się w tym ogrodzie zakochalam ...
Taki kolor drewna miał być na mojej elewacji a jest jajecznica....

contemporary contemplation nagroda na Hampton Court Palace Flower

Hosty między kulami super wyglądają, ale jak ciąć kule tak ciasno obsadzone roślinami z kruchymi łodygami? Nie ma gdzie nóżek wcisnąć, żeby równowagę złapać przy kulkowaniu.

też obejrzałam to cudo, warte kopiowania
Marzenko pozdrawiam, widzę że humor, pomysły cię nie opuszczają, podziwiam szczerze

Irenko odpoczęłam między świętami i Nowym Rokiem a terazod rząd dwa szalone weekendy w górach Gdyby nie ta noga to bym chyba odleciała .

irena_milek napisał(a)

Jak Wam się podoba .... Danusiu nie wywalaj linka plizzz bo ja się w tym ogrodzie zakochalam ...
Taki kolor drewna miał być na mojej elewacji a jest jajecznica....

contemporary contemplation nagroda na Hampton Court Palace Flower

Hosty między kulami super wyglądają, ale jak ciąć kule tak ciasno obsadzone roślinami z kruchymi łodygami? Nie ma gdzie nóżek wcisnąć, żeby równowagę złapać przy kulkowaniu.

też obejrzałam to cudo, warte kopiowania
Marzenko pozdrawiam, widzę że humor, pomysły cię nie opuszczają, podziwiam szczerze

Irenko odpoczęłam między świętami i Nowym Rokiem a terazod rząd dwa szalone weekendy w górach Gdyby nie ta noga to bym chyba odleciała .
Gabrysia_ 20:22, 03 sty 2013

Oj żebyś tylko nie pożałowała haha
Konstancja30 20:22, 03 sty 2013

Marzena2007 napisał(a)

Witam pięknie
Bardzom ciekawa tych donic z mini żywopłocikami
Bukszpanowa maniaczko

Zeta no to dla Ciebie tu popatrz na donice z bukszpanami, huntery i leżaki teakowe!!! I jak tu patrzeć na Hanne skoro dla ogrodniczki takie cuda

no ta Hanka to tam zupełnie nie potrzebna ... podejrzałam ... ... zapisałam ... bo to absolutnie cudne ... poza Hanką naturalnie

Joaska napisał(a)

Joaska. - gdzie Ty się zawieruszyłaś?Długo Cię nie było Buziam i zyczenia składam
.....

Ano troche mnie nie było!
A bo zachciało nam się zmian i się przeprowadziliśmy
remont musieliśmy w nowym lokum zrobic i to wszystko w jeden miesiąc
A aktualnie nie internetowa jestem ... tyle co w pracy uda mi sie na minutkę zalogować ... albo i wcale
Ale za to będę miała w tym roku własny ogródek!!! (choc na wynajętym)
Będzie się działo!!!
Pozdrawiam

Oj będzie się działo :