Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

MaciejK 22:40, 07 kwi 2013

Marzenko ogród piekny zauważyłem u Ciebie na którejś z rabat kilka laurowiśni prawdopodobnie "otto luyken" popraw jeśli się myle jak one Ci zimują okrywasz je może? Z góry dzieki za info
Madzenka 22:56, 07 kwi 2013

JulkAd napisał(a)

Pocorn czeka tylko odtrąb, to uprażę i przyniese i koniecznie dla mnie miejsce w pierwszym rzędzie

Ostrąbię obiecuję rezerwację pierwszego rzędu załatwiłam

asc napisał(a)
A te białe gdzie schowałaś.......... ja się cieszyłam, że u mnie już mało śniegu.. o ja ,głupia jedna....
Widzę, że czają się kolejne krokusy za iryskami.. oj jest tam ich gęsto
U mnie jak by przyszło słoneczko na 2 dni, to Ciebie dogonię w rozwoju wiosny Może być chłodno, ale kwiatki potrzebują słońca.... i ja też

M przyszedł popatrzeć na Twój ogród i też się pyta gdzie masz śnieg???

Krokusy chyba będę jesienią rozsadzać... Chciałam łączkę... Kofam te zwiastuny wiosny....
Iryski w ubiegłym roku z 10 szt chyba 3 zakwitły.... W tym roku zapowiada się zdecydowanie więcej ....
Za dwa dni mnie dogonisz a potem zostawisz daleko w tyle Pozdrowienia dla Kazka

Joanka napisał(a)

O...... ktoś Wam śnieg ukradł?

Dwóch takich ... Sorki ..... Jeden został....

Magda70 napisał(a)
Korektorem wymazała śnieg aby Was zdenerwować...

Ha ha zazdrośnica... Ty niedokładnie wymazałaś placki zostaly

kwiatholandii napisał(a)

Strażnicy przy tarasie za wolno dla mnie rosną..... Kiedy będa idealne kuleczki?.. I tak po przekwitniciu w tym roku je ciachnę

Gosiniak napisał(a)

Marzenko buziak wielki za taki wysiłek- słoneczko przybyło i cały dzień pięknie świeciło, wiosna już jest z nami
Dbaj o siebie bo coś z kolankiem nie teges słyszałam, ja dziś jak szalona z sekatorem latałam, dałam upust energii, jestem nieziemsko zmęczona- brak kondycji, ale za to jaka szczęśliwa
Buziole raz jeszcze

cieszę się, że lasso się nie zerwało i słońce do Ciebie dotarło Ja się nafaszerowałam tabletkami i rozplenice ciachnęłam.... W niedzielę.... Ale to nie była praca tylko przyjemność..... Więc rozgrzeszenie chyba dostanę

KasiaWB napisał(a)

Kasiu śnieg szybko stopnieje. Za tydzień u Ciebie też będzie już wiosna.

ka1sia napisał(a)
O kurcze, u Ciebie naprawdę już nie ma śniegu, nic a nic, ale fajnie! Za chwilę się zazieleni i będzie cudnie!!!

U mnie nie ma już śniegu nawet w pólnocnej części... Myślę, że jesli będzie ciepło to rzeczywiście wszystko się szybko zazieleni

nieszka napisał(a)

Krokusiki cudne. Ale ja się zastanawiam co to za trawkę tam w tle?

W tle carex frosted curls - prezent od Sywli na spotkanie ogrodowiska Poprzedniczki mi ubiegłej zimy wymarzły.. Te Bociek zakazali wycinać, mam czesać, tylko nie wiem kiedy

Lukas napisał(a)
wiosna super, a plany aż głowa boli

A myślisz dlaczego mnie boli głowa i mam gorączkę od dwóch dni ?

stychaz napisał(a)

Oj to chyba na przyszłą sobotę sobie ten popcorn zrobię

Co do grabów, to będziesz prowadzić je na płasko czy może bardziej przestrzennie, np. w prostopadłościany?

Fajnie mogłyby wyglądać bryły na kiju o wymiarach rabaty w jakiej są posadzone.

Mają być na szerokość rabat prostopadłościany na razie je ukrzyzuję aby się szybciej na długość rozrosły a potem juź prostopadłościany. Danusia kiedyś takie zdjęcie z Angli pokazywała... U mnie ma tak być za kilka lat..

W przyszłą sobotę to się o bladym świcie na szaber na gieldę wybieramy a potem sadzenie

Rench napisał(a)

Marzenko,trawka pomiędzy bukszpanami to Stipa tenuissima ?

Tak stipa ale czy tenuissima to nie wiem Kupiłam u Finki w ubiegłym roku w czerwcu

kaisog1 napisał(a)

Madżenka z suszarka latała hihihiih

He he.... Zachodnia Polska... Się wegetację wcześniej ma... I tak mnie zaraz Asc z temperaturą przegoni i wegetacją U Ciebie Gosia tak będzie za dwa tygodnie
Madzenka 23:02, 07 kwi 2013

MaciejK napisał(a)
Marzenko ogród piekny zauważyłem u Ciebie na którejś z rabat kilka laurowiśni prawdopodobnie "otto luyken" popraw jeśli się myle jak one Ci zimują okrywasz je może? Z góry dzieki za info

Macieju dzieki za kompelmenty
laurowiśni mam dużo... Kilka rodzajów... Otto, gajo, etnę, variegatai i jakąś NN.
W tym roku laurowiśni nie okrywałam, bo spokojnie wytrzymują temp do -15 stopni a u nas tej zimy niższych temperatur nie było. Osłaniałam je natomiast przed palącym słońcem... I tak laurowisnia na rabacie południowej w pełnym słońcu mocno dostała...najlepiej przezimowały NN na pólnocnej, osłoniętej stronie... A w ubiegłym roku właśnie tam całkowicie wymarzły....

W tym roku po ścięciu miskantów zostawiam sobie tarwę, będę stroisze laurowiśniom robić jeśli orzyszłoroczna zima będzie ostra..Mam też maty z trawy kalifornijskiej, ktore wykorzystuję rzy dużych mrozach.

We wrocławiu Irenka pokazywała przy Selgrosie laurowiśnie otto lycken. Rśnie nie tylko w pelnym słońcu, niczym nie okrywana i na wygwizdowie... Oglądałam ją dwa tygodnie temu... Pieknienwygląda... Ale rośnie nisko.

Nie poddam się bo uwielbiam żywopłoty z laurowisni... A z gajo robię kuleczki
Bogdzia 07:29, 08 kwi 2013

A dlaczego masz tylko białe krokusy? Mało Ci jeszcze białego? Wiem o elegancje chodzi, ja wolę kolory.
Gabrysia_ 08:12, 08 kwi 2013

Fotki super!
A wiosny szczerze zazdroszczę ,u mnie nadal tony śniegu,juz nawet mój eM z synem za dom wywozili,ale rabat i tak nie widzę.
Dziś od rana słońce świeci,więc jes nadzieja,ze front sie odsłoni
MaciejK 08:35, 08 kwi 2013

Gajo poluję na nią masz racje idealna ma kulki bo ma małe liście,ostatnio zaciekawiła mnie też odmiana Piri jeszcze mniejsza bardzo ciekawa,ja też lubie laurowiśnie bardzo myślałem że w okolicy Wrocka wcale nie okrywacie ale czasami jednak czytam że trzeba
baraga1904 08:50, 08 kwi 2013

...wiosna na nareszcie... nic palic nie musisz... miałaś szczęście z tą pogodą po Austrii
Milka 12:08, 08 kwi 2013

Marzenko, u ciebie wiosna na całego, pełno planów, krokusy kwitną, ciekawe czy moje też?
na razie nie sprawdzę potforra, ciut wytrzymacie, ale myślę, że nic mu nie jest
Pszczelarnia 14:01, 08 kwi 2013

Wróciłaś i wiośnie przetarłaś śnieżne szlaki ... .
Zeta 18:10, 08 kwi 2013

Buziam piękna wiosna u Ciebie
Wypad na narty też owocny w zdjęcia
Ja czekam na stopnienie śniegów