Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród niby nowoczesny ale...

Ogród niby nowoczesny ale...

Magda70 10:23, 23 cze 2015

Cleo napisał(a)
Popodziwiałam, powzdychałam i bosssko jest. Oczywiście mam kilka pytań.
Jak sobie Magda radzisz z chwastami na rabatach? Rosną w ogóle?
Ja się nazywają te czarne trawki?
Beatlesy mnie się spodobały również.

Chwasty rosną...wyrywam regularnie i rośnie ich coraz mniej. W sumie ja jestem zabudowana dookoła więc nie mam za dużo samosiejek...

Czarnec trawki to: http://www.zszp.pl/?id=207&rco=Ophiopogon%20planiscapus%20%27Niger%27&lang=1

Beatlesy kocham...ale seslerię chyba bardziej bo mi się długo po tegorocznej zimie zbierają...
Magda70 10:25, 23 cze 2015

Cleo napisał(a)
A myślałam, że tylko ja swoich bukszpanów jeszcze nie przycięłam

Sebek napisał(a)

Moje też nue przycięte Ale niech jeszcze rosną, bo je za mocno wiosną pochlastałem

Ja wiosną nie chlastałam...a teraz jakoś ogarniam wszędzie tylko nie u siebie...ale mus się zabrać jak tylko opady deszczu się uspokoją bo jest masakra. ślimaki na potęgę się rozłażą. Moje szałwie wpierdzieliły

Magda70 10:27, 23 cze 2015

Jagodaa napisał(a)
Masz super! Brązy z czosnkowi piękne, była modrzewiowa piękna, przełączniki - masz tę fajna odmianę, mnie oszukali i mam coś innego a nie Bronze Form... Lecę spać zupełnie wypadłam z obiegu i mi żal

Przetaczniki kwitną i są ładna ich ślmory nie dopadły na szczęście...
Brązowa trawa dla mnie też miodzio - uwielbiam te brązowe czupryny

babka napisał(a)
Przyszłam popodziwiać i pogratulować bo doczytałam że coś sie porodziło
Widzę, ze werbenka żyje ale taka compaktowa bardziej żałuję, że nie wysłałam Ci tych już przepikowanych, zostanie mi chyba.
Pozdrówka zostawiam na dobranoc

Spoko...werbena wzięła się w garść jak tylko się troszkę ociepliło ...bo u nas jednak z tą ciepłotą jest problem w tym roku niestety
Magda70 10:29, 23 cze 2015

leon60 napisał(a)
achhhhh ta grabowa

co nie

Madzenka napisał(a)
Magda swietnie Twoje rabatow wyglądają! Grabowa juz wymiata , nie wiem na co czekasz więcej

I plizzz więcej zdjęc bo Towarzystwo na głodzie Twych zdjęć wariuje

Jasne...wariuje...już Ty mnie nie podpuszczaj!

Cleo napisał(a)
Magda, jak znajdziesz wolną chwilę, to zapraszam do siebie na relację przed i po.

Wszystkich odwiedzających zapraszam również

Byłam bez logowania...zmiany powiem Ci całkiem fajne...
Magda70 10:31, 23 cze 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Alimenty od sołtysa się należą dziecko jest? jest

Była przymiarka żagla? Mój M. choruje na żagiel, chociaż moja wyobraźnia oczywiście tego nie ogarnia

Przymiarka była...trwają debaty ze znajomymi, sąsiadami itp...rozważamy różne warianty...myślimy...jak tylko żagiel zawiśnie pokażę fotki of cors
Magda70 10:32, 23 cze 2015

malkul napisał(a)
hihi brzuch jej już przeszkadza a sołtysowa włosy z głowy rwie

No przecież już urodziłam...znów mam brzuch?! Ja już was nie ogarniam...

Magda70 10:35, 23 cze 2015

nawigatorka napisał(a)
Boi się z najwyższego stopnia pudła zejść

Sebek napisał(a)
Dziewczyny uwielbiam Wasze teksty

Magda - nie przejmuj się nimi, ja pomogę Ci zejść jak i przynieść ten pucgar - w Twoim stanie lepiej ja siebie uważać

w łeb dostaniesz razem z nimi...

Ensata napisał(a)
Sołtys w złocie alimenty zapłacił, zmyłka dla zony, nie inaczej. duzo złota, to wolno idzie

Ale dedukujesz...no, no, no

Tess napisał(a)
Przestańcie, Fariatki A jak ktoś jemu (sołtysowi znaczy) albo jego żonie doniesie, co się tu wypisuje, a on albo żona jego na takich żartach się nie poznają? (pozdrawiam Szanowną Małżonkę - serio i z pełną atencją)

Tess...widzę, że Ty tu jedna porządna na szczęście
Magda70 10:36, 23 cze 2015

proximka napisał(a)
Magdo z podziwem patrzę na twój trawniczek. Piękny zielony. A ja swojego nie mogę znieść. Pewnie miałaś z rolki kładziony?

no proszę Cię...nie stać mnie na trawnik z rolki
Wszystko siane...taras w zeszłym roku a reszta ogrodu w tym na nowo

Joaska napisał(a)
Poczytałam, o ciąży, o e-ciotkach, o sołtysie co w niby ciążę był zamieszany i o 10 punkach i nic nie zrozumiałam... ale nie istotne... ogród cudny , grabowa powala ...

Joaśka...ja też już nic nie rozumiem z tego co mi tu wypisują...
Magda70 10:40, 23 cze 2015

U nas znów pada....ślimaków okolicy kompostownika i nie tylko mam multum...niebieskie tabletki już mi się kończą...masakra jakaś normalnie.

Kilka dni temu chyba jakiś przymrozek był....bo góra klona palmowego podeschnięta.
Szałwie jak już pisałam też slimaki zeżarły.
W skrzyni z poziomkami też slimaki...reszta skrzyń na razie czysta.

Stipy wykopałam i przepikowałam do doniczek...mam ich na chwilę obecną ok 70 szt - chyba na all wystawię (drugie tyle już rozdałam...ha ha ha...
ewa004 11:19, 23 cze 2015

A mi chyba ślimaki wpierdzieliły moje ciężko zdobyte odmianowe jeżówki