Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród niby nowoczesny ale...

Ogród niby nowoczesny ale...

MagdalenaK8 19:16, 18 mar 2014

Jagodaa napisał(a)
Magda, czy Ty masz wyłożone wewnętrzne ścianki skrzyń w warzywniku folią lub czymś innym?

Folia kubełkowa otacza tylko brzegi, by mi się od ziemi i wody proces gnicia nie zaczął, dno wyłożyłam czarną agrotkaniną i np. w rzodkiewkę dzięki temu nie wchodzi mi robal. Potem nawóz krowi dużo ziemi zmieszanej z kompostem i warzywka mam jak malowane.
Pozdrawiam
Magda70 20:54, 18 mar 2014

Jagodaa napisał(a)
Magda, czy Ty masz wyłożone wewnętrzne ścianki skrzyń w warzywniku folią lub czymś innym?

Jagoda, ścianki mam wyłożone folią bąbelkową używaną w budownictwie do izolacji fundamentów....
Magda70 20:56, 18 mar 2014

MagdalenaK8 napisał(a)

Folia kubełkowa otacza tylko brzegi, by mi się od ziemi i wody proces gnicia nie zaczął, dno wyłożyłam czarną agrotkaniną i np. w rzodkiewkę dzięki temu nie wchodzi mi robal. Potem nawóz krowi dużo ziemi zmieszanej z kompostem i warzywka mam jak malowane.
Pozdrawiam

Witaj moja imienniczko...
U mnie folia otacza całe ścianki...od dołu do góry.
Dno wyłożone mam siatką na krety

pozdr.
Magda70 20:58, 18 mar 2014

Widzę, że towarzystwo podczas mojej nieobecności dalej świetnie się bawiło
ja mam niebieskiego węża...a wolałabym szarego ha ha ha

Pozdrawiam wszystkich serdecznie...
ka1sia 21:04, 18 mar 2014

Hej, Magda ja też nabylam to cudo w kolorze niebieskim ale mam radochę
Jagodaa 21:06, 18 mar 2014

Magda70 napisał(a)

Jagoda, ścianki mam wyłożone folią bąbelkową używaną w budownictwie do izolacji fundamentów....

Taka faktycznie chyba lepiej się sprawdzi... Nie wiem czemu nie pomyślałam, a kupowałam przecież do murowanej donicy...
Magda70 21:12, 18 mar 2014

Kasia...no to będziemy wooode lać

Jagoda...też mi się wydaje , że bąbelkowa lepsza...bo decha "oddycha" dzięki nim... Ale czy to ma aż tak duże znaczenie? Eee chyba nie...i Ty masz niskie skrzynie więc chyba bym zostawiła Twoją folię. (byłam u Ciebie i widzialam )
Jagodaa 21:16, 18 mar 2014

Magda70 napisał(a)

Jagoda...też mi się wydaje , że bąbelkowa lepsza...bo decha "oddycha" dzięki nim... Ale czy to ma aż tak duże znaczenie? Eee chyba nie...i Ty masz niskie skrzynie więc chyba bym zostawiła Twoją folię. (byłam u Ciebie i widzialam )

A to zostawię moją, w końcu nie robię tego na 100lat, jak zgnije będzie pretekst do zmian.
Magda70 21:25, 18 mar 2014

dokładnie...nie dajmy się zwariować
Juzia 21:43, 18 mar 2014

Magda a jakiej firmy masz ten wąż??? Bo na alle są dwie.
I czy dostałaś w komplecie szybkozłączki?
I czy można połączyć dwa węże do kupy?