Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród niby nowoczesny ale...

Ogród niby nowoczesny ale...

Magda70 09:17, 19 maj 2014

malkul napisał(a)
O nie kochana!
Żaden późnej!
Dawaj!

a co do fotek to wiesz może i wrzucałaś ale to było i dawno i mało, możesz tak z różnych miejsc porobić cobyś o nich nawet nie pomyślała, i warzywniak dawno nie było i wszystko wszystko.
I nie wymiguj sie nam tutaj.
Nie możesz nas tak głodzić.

Ale się pyskata zrobiłaś...oj o oj

malkul napisał(a)
i tyle ja widziano

No co...skończyłam pracę umysłową pojechałam do domu i wzięłam się za fizyczną
Czyli ulubione układanie kamieni...
Ale melduję, że w sobotę wieczorem nasza praca w kamieniołomach została zwieńczona sukcesem. Zakończona. Hura!!!! W końcu!

O fotkach pomyślę dziś...bo w końcu u nas zrobiło się cieplej...
WilczaGora 09:33, 19 maj 2014

ja też mam jakiś taki fotkowy niedosyt...
śledzę sobie "zza krzaka" Wasze postępy i zdecydowanie czekam na fotki
Magda70 09:44, 19 maj 2014

agniecha973 napisał(a)

Tak Aga....to fakt na takim szczepionym krzaczku jest mniej owoców...u mnie nie ma na szczęście z tym problemu bo czerwonej porzeczki i tak nikt nie je...zrywam, mrożę i do ciasta daję w zimie. Lub kompot gotuję.
Noga daje radę...u mnie a co do mięty...to tak wiem...zagłuszyć może...ale ja jej nie pozwolę.

Aaaa ziemniaki już liście pokazały

gierczusia napisał(a)
Madziu .. Melduję ,że lustro z tego co powiedział mi szklarz jest klasyczne , jakie sie klei do ścian w łazienkach... Fakt ,że ciężkie jak byk , ale grubość raczej rozsądna

Dziękuję Elu...u nas szklarz też tak powiedział... wiec super...dobrze, że nie miał odmiennego zdania ha ha ha ha...
ps. Lustro juz zakupione...

tusiawka napisał(a)
Moja melisa też taka wielka. Zrywam listki melisy i mięty i herbatę robię.
Wygląda tak jak moja więc pewnie tez jest cytrynowa.

Dokładnie...cytrynowa
Magda70 09:47, 19 maj 2014

AniaDS napisał(a)
Kiedy tam środa była...

Ooo następna czepialska...

bociek napisał(a)
Przegapilam linkowanie? Madzia, tylko nie bij

Ale masz wypasiony kacik wypoczynkowy. Fiu, fiu

Bić nie zamierzam...nie nerwuj się Bociek... linkowania nie przegapiłaś...eM w sobotę linki mocował a ja dopiero w niedzielę przypinałam gałązki. Zabrakło linki...dziś będziemy kończyć. Fotki będą...nie nerwuj się...

bociek napisał(a)
Magda, nie wez sobie jaj nie rob

No co...nie robię
Magda70 09:50, 19 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)

Nie polecam pudełek po butach, najlepiej skrzynki plastkowe, ażurowe. Kartony złapia wilgoć i speśnieją, w skrzynkach odparowują.

Tak jest...
moje w kartonach stały troszkę w słoneczku aby przeschły...ale masz rację - przewiewne skrzyneczki lepsze.
Marzena2007 napisał(a)

Ja się tez zapytowuję..... Bo się pogubiłam...

Nic nie przegapiłaś...będzie...aczkolwiek nic innego niż Gusiarz zrobiła nie pokażę bo mam tak samo prawie...
Matka 09:52, 19 maj 2014

A jak ten syrop z melisy robisz?
I on jest do picie wtedy gdy ma się nerwy zimą?
Magda70 09:56, 19 maj 2014

ewa004 napisał(a)
Chciałam coś mądrego napisać .....ale jakoś weny dzisiaj nie mam
Goście maja przyjechać ,a mi się ich nie chce
Nakupowałam wczoraj jednorocznych i myślę jak je ułożyć w donicach i nic mi się nie podoba
Bez sensu te zakupy zrobiłam
Moja melisa też szaleje ..idę narwć troszku i zaparzę może mi coś przejdzie ..... szkoda że marichy nie mam posadzonej bo wtedy pewnie by mi przeszło.
Stary się na mnie wkurzył i się nie odzywa ..że niby ja mu tyłek zawracam z tym remontem a on nie ma czasu
E..i jeszcze deszcz zaczyna padać .......LITOŚCI

O cholera...widzę, że pomoc Ewci potrzebna??
Kwiatki upchniesz jak tylko przestanie padać...tym się nie przejmuj.
Goście...to na długo??
Melisa pomogła? Z tą marychą to nie przesadzaj...bo wiesz...różnie może się skończyć
A stary...hmm.. tez się do niego nie odzywaj...przyjdzie w łachę
Magda70 09:58, 19 maj 2014

WilczaGora napisał(a)
ja też mam jakiś taki fotkowy niedosyt...
śledzę sobie "zza krzaka" Wasze postępy i zdecydowanie czekam na fotki

Wczoraj tak lajcikowo chcieliśmy coś porobić...ale było po nocnej ulewie...jedno wielkie błoto i nici..zo to odpoczywaliśmy. Nawet na kanapie poleżałam na tarasie...ale było miło
Fotki...może dziś jak się pogodowo nie popsuje.
Magda70 10:09, 19 maj 2014

Bogda napisał(a)
A jak ten syrop z melisy robisz?
I on jest do picie wtedy gdy ma się nerwy zimą?

Bogda...syrop prosty w wykonaniu...już wypity bo zamiast cukru do herbaty dodawałam. Muszę już następny zrobić. Ale myślę, że jak zamkniesz w słoiku to na zimę jak znalazł.

2 szklanki wody
2 szklanki cukru, zagotować. Dodać 2 garście melisy i 5 minut pogotować. Przecedzić i jest ok.

jest jeszcze taki przepis ale nie miałam limonki ani cytryny...też zrobię:

500g świeżych liści melisy to jest około 4-5 garści
1L wody
500g miodu
500g cukru
sok z jednej limonki
Liście melisy oczyścić i grubo posiekać zalać 500 ml wrzącej wody i pozostawić na noc pod przykryciem następnie przecedzić napar .Z 500 ml wody i 500g cukru ugotować syrop .potem wymieszać napar z cukrowym syropem i zagotować. Po schłodzeniu dodać sok z jednej limonki
i miód, dobrze wymieszać i rozlać do butelek.smakuje z wodą mineralną ,szampanem i jako dodatek do deserów truskawkowych.
Matka 10:11, 19 maj 2014

super, zrobiędzięki