Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród niby nowoczesny ale...

Ogród niby nowoczesny ale...

Magda70 10:22, 19 maj 2014

Bogda napisał(a)
super, zrobiędzięki

Daj takie duże 2 garście melisy
Matka 10:23, 19 maj 2014

Musi mi podrosnąć, bo ja ja ciągle ostatnio pijęalbo dokupię jeszcze...tyle jest odmian
monika_kowalska 10:41, 19 maj 2014

Witam. Pozwolilam sobie napisac do Pani gdyż zachwycil mnie Pani ogrod. Jestem pod ogromnym wrażeniem. Wszystko idealnie pasuje do siebie uwielbiam taki minimalizm. Taras drewniany,kamienie to sa moje klimaty. Zdjecia Pani ogrodu ogladam codziennie i zgapiam. Ja obecnie jestem na etapie projektowania swojego ogrodu. Mam pytanie do Pani z czego sa wymurowane donice? Mam na mysli ta podmurówke z schodkami? Czy jest to kostka granitowa? Ja rowniez zamowilam gabiony trzy panele 2,5metrowe. Czy swoje wypelniala Pani lupkiem granitowym? Jesli nie bylby to problem to moge prosic o namiary i cene gdzie Pani kupila?
ewakatowice 13:19, 19 maj 2014

Madziu, jakie masz tuje miedzy kamolami?
Miałam czekać, aż mi ściana cisowa wyrośnie ale nie wiem czy dożyje hi hi hi.
zrodził się pomysł by kupić wyrośnięte tuje...poradź no mi:
Magda70 13:32, 19 maj 2014

monika_kowalska napisał(a)
Witam. Pozwolilam sobie napisac do Pani gdyż zachwycil mnie Pani ogrod. Jestem pod ogromnym wrażeniem. Wszystko idealnie pasuje do siebie uwielbiam taki minimalizm. Taras drewniany,kamienie to sa moje klimaty. Zdjecia Pani ogrodu ogladam codziennie i zgapiam. Ja obecnie jestem na etapie projektowania swojego ogrodu. Mam pytanie do Pani z czego sa wymurowane donice? Mam na mysli ta podmurówke z schodkami? Czy jest to kostka granitowa? Ja rowniez zamowilam gabiony trzy panele 2,5metrowe. Czy swoje wypelniala Pani lupkiem granitowym? Jesli nie bylby to problem to moge prosic o namiary i cene gdzie Pani kupila?

Witaj Moniko - Dziękuję bardzo za miłe słowa... -
Nie pisz proszę do mnie na Pani...na forum Tykamy sobie

Podwyższona rabata jest z bloczków granitowych.
Gabiony 2,5 m...długie czy wysokie będą??? Oj...jak ja się cieszę, że mam je już za sobą...
Gabiony są wypełniane łupkiem granitowym vel kostką nieregularną.
Namiary firmy napiszę na priv
Magda70 13:57, 19 maj 2014

ewakatowice napisał(a)
Madziu, jakie masz tuje miedzy kamolami?
Miałam czekać, aż mi ściana cisowa wyrośnie ale nie wiem czy dożyje hi hi hi.
zrodził się pomysł by kupić wyrośnięte tuje...poradź no mi:

Ewa...zaskoczę Cię ale ja nie znam odmiany thuj..to jakieś zwykłe, najzwyklejsze tuje,
Kilka stron temu pokazywałam nawet jak wyglądały w 2008r.
I nawet nie mogę na nie narzekać...szybko rosną, raz w roku przycinam, w sumie bezproblemowe są...
monika_kowalska 14:12, 19 maj 2014

Milo mi,ja jestem Monika. Gabiony sa wysokie na 1,80,a dlugosc 2,50 i tez beda w polaczeniu z zywoplotem cisowym. Bede bardzo wdzieczna za namiary. Tu sa ogrody z ktorych tez czerpie inspiracje
http://majawogrodzie.tvn.pl/24,Ogrod-projektantki-mody,odcinek.html
http://tvnmeteo.tvn24.pl/magazyny/maja-w-ogrodzie,13/odcinki-online,1,8,1,0/minimalistyczny-ogrod-ze-strzyzonymi-cisami-odc-425,719014.html
Jestem pelna podziwu dla Twoich prac Madziu. Uklonik )))
ocia79 14:29, 19 maj 2014

Magda70 napisał(a)

Ewa...zaskoczę Cię ale ja nie znam odmiany thuj..to jakieś zwykłe, najzwyklejsze tuje,
Kilka stron temu pokazywałam nawet jak wyglądały w 2008r.
I nawet nie mogę na nie narzekać...szybko rosną, raz w roku przycinam, w sumie bezproblemowe są...

Na moje oko to Brabanty (tzw. cmentarne)

Mam je też. Najszybciej z tuj to one właśnie rosną
baraga1904 14:41, 19 maj 2014

...przepis na meliskową super tyko...ja potrzebuję ostatnio podwójnej dawki chyba czyli cztery garście hihihi... a jak skończę ten ogród to dojdę dawką do dziesięciu????
...cebule też trzymałam w kartonie po butach wypełnionym trocinami...to że ice creamy nie wyszły to wina cebul a nie kartonu ( )i tak też zrobię w tym roku
ewakatowice 14:47, 19 maj 2014

Dzięki dziewczynki,