Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród niby nowoczesny ale...

Ogród niby nowoczesny ale...

Magda70 09:52, 06 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)
To że M 'a porywam lub wyrywam to już dawno postanowione
A teraz hustawka bauawka do cna mnie znudziła. Abym padła z nudów muszę zobaczyć kompostownik...

Uważaj...bo naprawdę możesz paść...zwykłe dechy zbite do kupy
Jagodaa 09:55, 06 sie 2014

Magda70 napisał(a)

A Ty co zacieszasz?
Ja sie cieszę...wziełam sobie dziś jeden dzień wolny...i się lenię
Tzn lecę zaraz do ogrodu bo wczoraj wrzosy zaczełam wykopywać a w ich miejsce odętkę sadzę

Ja się zastanawiałam, czy nie wykorzystać dziś urlopu na żądanie, ale ja z tych głupich, porządnych, wiec tym bardziej zazdroszczę wolnego .

Bujnij się na bujawce choć 5min .
Kondzio 09:59, 06 sie 2014

Magda70 napisał(a)

A chcesz w łeb?! Widziałaś jaki tam burdel na kółkach?! Tam z tylu jest teraz bajzlownik, przechowalnik itp...na razie zdjęć nie da rady zrobić..

Zresztą kochani....kompostownik pokazywałam zaraz po zrobieniu rok temu....o takie fotki były

mam pytanie jak wchodzisz tam i przenosisz kompost i druga sprawa o wymiary bardzo mi sie podoba ten kompostownik wlasnie jestem na etapie wymiany bo moje sa za małe
baraga1904 10:01, 06 sie 2014

...a ja się pobujam na hustawce....cudnie...
Magda70 10:03, 06 sie 2014

Edit napisał(a)
Piękny ogród skrzynie na zioła i warzywa super Z czego są zrobione i w jakim są rozmiarze? Czy są w środku czymś wyłożone?
Huśtawka ekstra! oj, wszystko mi się podoba Pozdrawiam

Witaj Edit Dziękuję za miłe słowa....

Skrzynie mają 1,5 x2,5 i 60cm wysokie.
Skrzynie są drewniane i wyłożone w środku folią kubełkową. więcej fotek jest tu:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2683-warzywa-uprawiane-w-skrzyniach-pojemnikach?page=23

Zresztą przeleć sobie cały wątek....tylko 44 strony ale dużo cennych informacji i realizacji innych ogrodomaniaków

pozdrawiam również i zapraszam częściej
Magda70 10:05, 06 sie 2014

Jagodaa napisał(a)

Ja się zastanawiałam, czy nie wykorzystać dziś urlopu na żądanie, ale ja z tych głupich, porządnych, wiec tym bardziej zazdroszczę wolnego .

Bujnij się na bujawce choć 5min .

Ja też z tych porządnych jak nie jak tak !
Bujnę się i pomyślę o Tobie
Magda70 10:13, 06 sie 2014

Kondzio napisał(a)
mam pytanie jak wchodzisz tam i przenosisz kompost i druga sprawa o wymiary bardzo mi sie podoba ten kompostownik wlasnie jestem na teamie wymiany bo moje sa za małe

Ale mnie ganiacie po ogrodzie dziś
Najpierw leciałam mierzyć skrzynie warzywnicze dla Edit a teraz kompostownik. ha ha..

Ale troszkę ruchu się przyda Wiec nie jest źle

Mam trzy skrzynie 120x120cm i wysokie na 100cm.

Te dechy z przodu mialy być tylko nakladane....na takie metalowe coś tam...każda osobno aby można ściągać tyle deseck ile będzie potrzeba. Ale coś tam eMowi, nie wyszlo...nie pasowalo i teraz jak potrzeba przerzucić to w 4 miejscach wkrętarką odkręca wkrety i sciąga calą przednią sciankę... nie wiem czy jasno się wyraziłam??
Magda70 10:13, 06 sie 2014

baraga1904 napisał(a)
...a ja się pobujam na hustawce....cudnie...

A bujaj się Aga....toć masz urlop
baraga1904 10:16, 06 sie 2014

Magda70 napisał(a)

A bujaj się Aga....toć masz urlop

...mam kawę, chyba się nie obleję?
Magda70 10:17, 06 sie 2014

Mozesz ją postawić na półeczce widzisz...obok jest taka specjalna...