Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród niby nowoczesny ale...

Ogród niby nowoczesny ale...

beata_m 15:22, 18 sty 2015

trawy jednak wyglądają bajecznie powtarzam pewnie raz jeszcze. Świetny ogród
Magda70 17:19, 18 sty 2015

beta napisał(a)
Magda, kiedy tniesz seslerię?...a może jej się wcale nie tnie?...jakoś przegapiłam tą lekcję

Zostaw na razie seslerię w spokoju. Wiosną usuń tylko zółte części...a potem jak będzie brzydka to możesz ciachnąć nisko i za 2 tyg będzie piękna.

ps. to dotyczy sesleri skalnej...ale myślę, że z każdą tak możesz zrobić

siakowa napisał(a)
Magda pięknie to wygląda ! Trawy jeszze zielone.niektore jakby jesien dopiero byla a brunnera wymiata

Pozdrawiam :-*

Masz rację...niektóre trawy a zwłaszcza carexy i stipa wyglądają jakby zimy nie było. No ale w sumie to zima u nas kiepska...

malkul napisał(a)
ależ sie zatrawiło u ciebie w tym zeszlym sezonie, barzo korzystne te zmiany podoba sie mi

Mi też
Magda70 17:31, 18 sty 2015

Marzena2007 napisał(a)
Magada co to za carex szarawy? Frosted curls czy amazon mist? Bo ma taki bardziej pionowy pokrój niż mój i pytanie czy to jeszcze mlody FC czy amazon mist???

Ja sie juz nie łapię gdzie zamierzasz sadzić graby? W miejsce modrzewiów? I wiesz co? Chyba zagłosowałabym na buki Dawyck Gold... Bo ci się graby wtopią w tlo thuj... Ty sie zapytaj Danusi czy to dobry pomysl.... A jesli mają być widoczne to zdecydowanie fastigata i nieformowane aby powiewaly i byly widoczne... Ale ja wcale nie widzę poprawy , bo liści na żwirku bedziesz miala fulll i te co proponuję będą lyse zimą.... Bedzie tak samo jak z moimi ambrowcami, których nie widać na tle żywopłotu grabowego... Czekam aż wystrzelą ponad wysokosć zywoplotu aby mialo to jakikolwiek efekt...

Madżen fo Frosted Curls...ja nie mam Amazon mist.

Graby mają iść przed ogrodzenie....coś podobnie jak u Ciebie tylko chyba gęściej...w sumie to nie pamiętam czy gęściej. Okaże się w praniu.

A co do modrzewiowej...to planuję kiedyś wywalić modrzewie...bo mnie denerwują, bo mi się znudzily, opatrzyły.
Ale nie w tym roku. Dam im jeszcze troszkę czasu.
A w ich miejsce to sama nie wiem co dam.
Myślałam nad cisami na pniu...ale myślę też właśnie o czymś wyższym bo takich drzew u mnie brakuje. No i chyba wolę zbierać z kamieni liście niż igły

Więc wszelkie odmiany kolumnowe będą mile widziane....

Magda70 17:35, 18 sty 2015

iwonadm napisał(a)
Ale piękne widoczki wiosną czuć z daleka

beata_m napisał(a)
trawy jednak wyglądają bajecznie powtarzam pewnie raz jeszcze. Świetny ogród

Dziękuję dziewczyny...
Ja też częśto to powtarzam...ale trawy są bajeczne. Uwielbiam je
leon60 20:38, 18 sty 2015

pięknie, pięknie, pięknie ! będę to powtarzać do znudzenia
lojalna_ 10:10, 22 sty 2015

Noooo ja tez chcem tsk duzzzzoooooo
ewa004 11:43, 22 sty 2015

Buziaczki koffanie
ela_z 11:57, 22 sty 2015

Magda70 napisał(a)

Madżen fo Frosted Curls...ja nie mam Amazon mist.

Tez myslalam ze to Amazon tak fajnie stercza
Jagodaa 12:02, 22 sty 2015

Czytam, że niebawem rewolucja . Pamiętam, że już kiedyś były rozmowy nt drzew na rabatę modrzewiową. Bardzo ładna jest, ale u Ciebie tak fajnie ogląda się przemiany, że już nie mogę się doczekać poświęcenia jej na rzecz nowego serialu .
beta 13:00, 22 sty 2015

Jagodaa napisał(a)
Czytam, że niebawem rewolucja . Pamiętam, że już kiedyś były rozmowy nt drzew na rabatę modrzewiową. Bardzo ładna jest, ale u Ciebie tak fajnie ogląda się przemiany, że już nie mogę się doczekać poświęcenia jej na rzecz nowego serialu .

co?...modrzewiowa idzie do przeróbki?!....tego się po Tobie Madzia nie spodziewałam