Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród niby nowoczesny ale...

Ogród niby nowoczesny ale...

Magda70 08:38, 12 mar 2015

Malgosik napisał(a)
aleś Ty przygotowana do sezonu!

A jakoś tak wyszło

Madzenka napisał(a)
Uchachanego ryjoka zostawiam wedle terminologi Ewki Agentki

Syla napisał(a)

Również pomyślałam o nowalijkach .... ale od razu kombinowałam jednak na te pomidorki u siebie co by jak wali żabami z nieba założyć taki parasol ... ale musiałby być wysokiiiiii a to już mi się nie uśmiecha i dalej dumam ...

Pięknie wszystko wiosennie ogarnęłaś ... ja jeszcze w lesie pozdrówka

Dumaj Sylwia...ja tez dumam. Na razie nowalijki a potem...kto wie
Ty w lesie...zaraz wyskoczysz i znów wszystkich zaskoczysz!
Magda70 08:46, 12 mar 2015

jazzy napisał(a)
Hm, jakby to powiedzieć... No zajebiscie jest!
Tak prawdę mówiąc zaczyna mnie przerażać ta perfekcyjność ogrodowa u niektórych ogrodniczek i coraz częściej mam wątpliwości czy ja aby na pewno wiem w co się pakuje

Ty tu nie bujaj...wystarczy, że Twoje ogrodzenie zobaczymy to nam pewnie szczęki opadną...tak czuję i się raczej nie mylę
I będę piać z zazdrości...

KasiaWB napisał(a)
ale porządeczek krokusy boskie
Pozdrawiam

Oooo Kasia...Ciebie to u mnie chyba jeszcze nie było?! Milo mi i dziekuję i pozdrawiam

makkasia napisał(a)
Magda już się nie mogę doczekać na te graby..skrzyń zazdraszczam ja tez bym takie u siebie chciała ale jak cała rodzina broni każdego milimetra trawnika to się nie da. Jak robię kanciki to marudzi, że zabieram im trawę. masakra !!!
Masz wysprzątane, że szlag mnie trafia jak patrzę na Makowo
Ale też dzięki Takim zdjęciom zagrzewasz do walki !!! ściskam

I Ty się ich słuchasz z tym trawnikiem?! Nie wierzę...
Mój eM się wręcz cieszy bo koszenie zajmuje mu mniej czasu niż kiedyś
Magda70 08:51, 12 mar 2015

jalos napisał(a)
Magda, dzięki za linka - poczytam, jak się dobrze zapoznam z tematem i bedę merytorycznie przygotowana to mojego eMusia przekonam, ze kompostownik to jest to co najbardziej chciałby zrobić - muszę tylko teorię przerobić coby mieć argumenty i umieć umieć profesjonalnych i obszernych odpowiedzi zamiast używania broni kalibru "bo tak chcę".

Poczytaj...bo warto ja tego tak pieknie w słowa ubrać nie umiem.

Mój eM też na poczatku nie chciał kompostownika. Ja zreszta też.
Bo śmierdzi, bo brzydko wyglada, bo u nas nie ma gdzie itp.

Ale najpierw ja sobie poczytałam na O, pooglądałam i doszłam do wniosku, że tyle dobra wyrzucam a ziemię co roku kilka-kilkanaście worków kupuję. I to ziemię z chemią. I warzywa na tym hoduję...
Bo z każdego pielenia, koszenia było kilka worków "zielonego".
Dodatkowo w kuchni obierki warzyw, owoców, kawa, herbata, skorupki jajek itp i tak jakoś wyszło, że ja przedstawiłam swoje argumenty...a on po prostu zrobił
I jest i się cieszę....czego i Tobie życzę
Magda70 08:52, 12 mar 2015

MAD napisał(a)
Wiedziałam, że coś musi być "na rzeczy" bo ruch u Ciebie straszny się zrobił. Piękne zdjęcia wiosennego, wysprzątanego ogrodu. Kawał pracy już wykonany. Skrzynie cudne. Takie schludne, czyściutkie. Bardzo pomysłowy ten szkielet szklarenkowy.
Uwielbiam spacery po Twoim ogrodzie.

Pozdrowienia zostawiam.

Dziękuję "baletnico"

Sama tego ruchu nie ogarniam...ha ha ha

aleksandra_g 08:57, 12 mar 2015

Magda70 napisał(a)

Tak mam. Przymocuj siatkę do skrzyń - my tylko postawiliśmy i niestety nornice do dwóch wlazły.

o jaka ważna informacja mi się dziś trafiła

bo wiesz... właśnie część skrzyń do mnie przyjechała i tak 6 chłopa się z nimi mocuje a doszłam do wniosku, że sobie popaczę u tej czarownicy co i jak i z czym bo ja mówiłam eMowi żeby dwie warstwy siatki położył bo u nas pełno nornic ale on wymyślił, że pod cały warzywnik pójdzie raz a tam gdzie skrzynie da dwa razy i teraz mu powiem, że ma to przybić na pewno się ucieszy :]
Magda70 08:59, 12 mar 2015

aleksandra_g napisał(a)

o jaka ważna informacja mi się dziś trafiła

bo wiesz... właśnie część skrzyń do mnie przyjechała i tak 6 chłopa się z nimi mocuje a doszłam do wniosku, że sobie popaczę u tej czarownicy co i jak i z czym bo ja mówiłam eMowi żeby dwie warstwy siatki położył bo u nas pełno nornic ale on wymyślił, że pod cały warzywnik pójdzie raz a tam gdzie skrzynie da dwa razy i teraz mu powiem, że ma to przybić na pewno się ucieszy :]

Oj biedak się ucieszy
Ale mocujcie...koniecznie

ps. chyba w kwietniu zawitam na weekend w K
aleksandra_g 09:10, 12 mar 2015

Magda70 napisał(a)

Oj biedak się ucieszy
Ale mocujcie...koniecznie

ps. chyba w kwietniu zawitam na weekend w K

sama czy z eMem? no to mam nadzieję, że znajdziesz czas, żeby nas odwiedzić? ! ;]
Magda70 09:14, 12 mar 2015

aleksandra_g napisał(a)

sama czy z eMem? no to mam nadzieję, że znajdziesz czas, żeby nas odwiedzić? ! ;]

Z eMem....weekend we dwa
Tylko muszę rezerwację zrobić...bo na razie planujemy

No ja też mam nadzieję na spotkanie
aleksandra_g 09:16, 12 mar 2015

jak byś się nad czymś zastanawiała to daj znać to powiem gdzie warto
Magda70 09:23, 12 mar 2015

Nie mam się nad czym zastanawiać...

Mam do wyboru Dźwirzyno - Senator
Darłowo - hotel Lidia

Reszta hoteli jest na południu Polski...a to za daleko jak na weekend.