Jambosana - to tylko usuwanie kwiatostanów , konieczne dla dobrej kondycji różanecznika (chyba)
Kuba - nie spodziewałam się , że paznokcie zostaną zauważone hihihi ... To zdjęcia z ubiegłego roku . Teraz natura rządzi na moich dłoniach ale bez naturalnego ziemistego frenchu oczywiście

... Jeden zastosowany produkt ładnie wzmocnił paznokcie a na malowanie nie mam czasu . Jedynie okazjonalnie
Lindsay - bardzo proszę
Popcorn - paznokcie błagały o odpoczynek , od roku pielęgnuję w inny sposób bez użycia lakierów

ale ten kolorek również mi się bardzo podobał :
Pokażę Ci dwa obrazki z opisem , mam nadzieję że napiszę ze zrozumieniem
Runianka ma wysokość 25cm (zmierzyłam) wraz z nowym przyrostem .
W momencie cięcia nożycami szpalerowymi może zostać ogonek (zaznaczyłam czerwoną poziomą kreską na pierwszym obrazku), który nie wygląda specjalnie dobrze. Dlatego można każdą gałązkę korygować do tego momentu jak na drugim obrazku z zaznaczoną kreską ...Ja tego nie robię bo mi się nie chce ...Dlatego wydaje mi się , że jak przytniemy w sierpniu lub we wrześniu to długo nas te widoki nie będą drażnić a na wiosnę będą już śliczne nowe przyrosty

Lub przyciąć zaraz po kwitnieniu również nowe przyrosty powinny zasłonić za chwilunię sterczące bezlistne patyczki ...