Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Syla 19:24, 24 kwi 2016

ryska napisał(a)
Sylwia Ty jesteś mistrzyni robienia z pięknego piękne
To ja tradycyjnie przycupnę na schodkach przy gabionie i wypiję kawkę.
Podziwiam i pozdrawiam

Rozgość się ... Na schodach przy gabionie o ile słońce świeci , jest miło i cieplutko z rana.
Nie przesadzajmy z tą mistrzynią ... Potrzeba była ogromna, aby ziemia przestała się osypywać . Przypadek , że jest ładnie i podoba się mi, co jest trudne Miejsce przy kole gabionowym jeszcze rozważam co do roślinności . Na razie przeniosłam świerka i dumam co jeszcze .... A może plażing ? mam jeszcze kamienie ścieżkowe - może tam ulokuję ? dumam jeszcze .... Już się tak nie śpieszę ....
Syla 19:29, 24 kwi 2016

Makao_J napisał(a)
Ten gabionowy wgłębnik jest świetny. Fajny pomysł.

Spodziewałam się że zmiany u siebie poczyniłaś ale to przerosło moje oczekiwania.
Poszalałaś ostro. A najważniejsze że wciąż możesz dokładać chciejstwa i zmieniać rabaty i nadal wszystko pasuje.

Dzięki Makao .... Pytałaś o firany pod altanę .... Jeszcze nic nie poczyniłam w tym kierunku ... Widziałam u koleżanki , choć w oknach w domu - zamiennik karniszy w postaci żyłki, bo na tym się w pierwszej kolejności skupiłam . Hmmmm i to się dosyć solidnie trzymało ... Zastanawiam się na czym powiesić te zasłonki . Nie chcę inwestować w karnisze ... A jak już zawisną to postaram się o zasłonki ... Obym się wyrobiła a jak nie to poczekam na kolejną wiosnę ...
Syla 19:33, 24 kwi 2016

makkasia napisał(a)
Podpisuję się, warto było czekać - wgłębnik na basen i trampolinę robi niesamowity klimat. Ogród robi niesamowite wrażenie i znowu udowodniłaś, ze piękne można poprawić a wydawało sie, ze w przypadku Twojego ogrodu to niemożliwe
Cudowne zmiany.
Machm

Dziękuję ... Zmiany jednak są możliwe . Szczególnie wtedy gdy jest taka potrzeba... Różnie kombinowałam i decyzja podjęta .
To już za mną ufff.
Wgłębnik dostanie jeszcze dechy ale to już bajka na kolejny sezon.
Syla 19:49, 24 kwi 2016

ZielonaAnia75 napisał(a)
A ja myślałam, że w tak idealnym ogrodzie nie da się już nic lepszego wprowadzić, ależ się myliłam... bosko. Sylwia, gratuluję pomysłów, czego ja takich nie mam???

Dziękuję ...Spokojnie , spokojnie pomysły na pewno masz tylko nie jesteś ich pewna , też tak mam
Syla 19:51, 24 kwi 2016

lindsay80 napisał(a)
Pięknie Sylwia, gabionik świetnie się wpasował.
Napisz w jakiej odległości są teraz NZ od tuj?

P.s. Te trawki w czarnych donicach to chyba były carex Elata Aurea, u mnie już kwitną, ale mam w zupełnie osłoniętym miejscu.

Masz rację to były carexy Elata Aurea ... Nie przetrwały zimy w donicach. Postawię na stipę w tym roku jak dostanę w sklepie. One najbardziej mi się podobały w tym miejscu...
Rh oddaliłam ok 1,5m od tuj ...
Syla 19:57, 24 kwi 2016

ana_art napisał(a)

A dlaczego i czym zabezpieczyłaś lizaczki?
Dokonałas niesamowitych zmian jestem mega ciekawa czy coś zaplanowałaś wewnątrz tego cudnego wgłębnika?
Zazdroszczę Ci tego cudnego ogrodu... jest moc

Cześć Ania ... Lizaczki zabiezpieczyłam ponieważ koty sąsiadów harcują po moim ogrodzie i ścierają sobie paznokietki ... Inne drzewa również dostaną osłony ale takie inne - czarne ... Te zielone były akurat wysokościowo ok i nie musiałam docinać - są na chwilkę . Wymienię jak uda mi sie dokupić jeszcze trochę czarnych.

Wewnątrz wglębnika będą montowane dechy takie jak w altanie i na tarasie

Ty mi zazdrościsz ? no proszę Cię .......buziak
Syla 19:58, 24 kwi 2016

Sonka, Ivo, Zawitka, Anulajda - dziękuję
Syla 19:58, 24 kwi 2016

Zabrałam się za dzielenie hakonechloa ... rozrosła się ... i dobrze ...

Pawlus 20:06, 24 kwi 2016

Ale się rozlazła ta hakonechloa. To super, chcę u siebie taką plamę.
Syla 20:10, 24 kwi 2016

Pawlus napisał(a)
Ale się rozlazła ta hakonechloa. To super, chcę u siebie taką plamę.

Ona zasługuje na dużo miejsca ... U Ciebie jest go pod dostatkiem ... Wiesz , że ona bardziej cień lubi niż słońce , dodać kolumnowe ciski i bajka jest ...

Ja dla niej również przygotowałam więcej miejsca ... będzie lepiej wyglądać, tak sobie pomyślałam ... Czas pokaże czy dobrze myślałam