Rozgość się ... Na schodach przy gabionie o ile słońce świeci , jest miło i cieplutko z rana.
Nie przesadzajmy z tą mistrzynią ... Potrzeba była ogromna, aby ziemia przestała się osypywać . Przypadek , że jest ładnie i podoba się mi, co jest trudne Miejsce przy kole gabionowym jeszcze rozważam co do roślinności . Na razie przeniosłam świerka i dumam co jeszcze .... A może plażing ? mam jeszcze kamienie ścieżkowe - może tam ulokuję ? dumam jeszcze .... Już się tak nie śpieszę ....
Dzięki Makao .... Pytałaś o firany pod altanę .... Jeszcze nic nie poczyniłam w tym kierunku ... Widziałam u koleżanki , choć w oknach w domu - zamiennik karniszy w postaci żyłki, bo na tym się w pierwszej kolejności skupiłam . Hmmmm i to się dosyć solidnie trzymało ... Zastanawiam się na czym powiesić te zasłonki . Nie chcę inwestować w karnisze ... A jak już zawisną to postaram się o zasłonki ... Obym się wyrobiła a jak nie to poczekam na kolejną wiosnę ...
Dziękuję ... Zmiany jednak są możliwe . Szczególnie wtedy gdy jest taka potrzeba... Różnie kombinowałam i decyzja podjęta .
To już za mną ufff.
Wgłębnik dostanie jeszcze dechy ale to już bajka na kolejny sezon.
Masz rację to były carexy Elata Aurea ... Nie przetrwały zimy w donicach. Postawię na stipę w tym roku jak dostanę w sklepie. One najbardziej mi się podobały w tym miejscu...
Rh oddaliłam ok 1,5m od tuj ...
Cześć Ania ... Lizaczki zabiezpieczyłam ponieważ koty sąsiadów harcują po moim ogrodzie i ścierają sobie paznokietki ... Inne drzewa również dostaną osłony ale takie inne - czarne ... Te zielone były akurat wysokościowo ok i nie musiałam docinać - są na chwilkę . Wymienię jak uda mi sie dokupić jeszcze trochę czarnych.
Wewnątrz wglębnika będą montowane dechy takie jak w altanie i na tarasie
Ona zasługuje na dużo miejsca ... U Ciebie jest go pod dostatkiem ... Wiesz , że ona bardziej cień lubi niż słońce , dodać kolumnowe ciski i bajka jest ...
Ja dla niej również przygotowałam więcej miejsca ... będzie lepiej wyglądać, tak sobie pomyślałam ... Czas pokaże czy dobrze myślałam