Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Syla 14:24, 17 lip 2013

beta napisał(a)
Witam...przegladając Twój pierwszy wątek natknęłam się na plany formowania pęchcerznicy w kulę...powiedz mi proszę, czy ten zabieg się udał

pozdrawiam ze słonecznego Pomorza

próbowałam poprowadzić w kulę w pierwszym i drugim sezonie mocno przycinałam .... gałęzie idą mocno w górę i niestety żadna w bok ..... może bardziej cierpliwym by się to udało (bo nie ma rzeczy niemożliwych) ale ja zrezygnowałam ....

Nadmienię , że posadziłam trzy w jednym punkcie ... pochylając je przy sadzeniu na boki
Możesz u siebie poczynić próby ale musisz być cierpliwa .... moje obecnie pięknie rosną u koleżanki
Syla 14:27, 17 lip 2013

Ozz napisał(a)
My detali tych gabionów też ciekawi...

będę focić jak się tylko pojawią .... dopiero w sierpniu .... wymyśliłam jeszcze jeden punkt gabionowej donicy przy jeden ze ścian ogrodu zimowego

w wyobraźni mej wyglądają rewelacyjnie ale jak to przeobrazi się w rzeczywistość .... to mam nadzieję , że żałować nie będę ......boję się efektu .....
beta 14:28, 17 lip 2013

Syla napisał(a)

próbowałam poprowadzić w kulę w pierwszym i drugim sezonie mocno przycinałam .... gałęzie idą mocno w górę i niestety żadna w bok ..... może bardziej cierpliwym by się to udało (bo nie ma rzeczy niemożliwych) ale ja zrezygnowałam ....

Nadmienię , że posadziłam trzy w jednym punkcie ... pochylając je przy sadzeniu na boki
Możesz u siebie poczynić próby ale musisz być cierpliwa .... moje obecnie pięknie rosną u koleżanki

dzięki Syla... mam 1 pęcherznicę zieloną i nie bardzo mam co z nią zrobić...więc może się trochę pobawię?...u mojej to chyba jakieś boczne gałązki nawet widziałam...więc jest nadzieja

grazyna 14:39, 17 lip 2013

Sylwia, przeszłam trochę stron do tyłu i nie natknęłam się na ogród zimowy Skończony ? Bardzo mnie interesuje pod kątem ... a może i ja tak zrobiłabym ... kiedyś ?

Mówić nie muszę, że masz ślicznie !
Syla 15:01, 17 lip 2013

beta napisał(a)

dzięki Syla... mam 1 pęcherznicę zieloną i nie bardzo mam co z nią zrobić...więc może się trochę pobawię?...u mojej to chyba jakieś boczne gałązki nawet widziałam...więc jest nadzieja

nadzieja umiera ostatnia ..... próbuj bo kulka z pęcherznicy byłaby piękna i oczywiście pokazuj
Syla 15:11, 17 lip 2013

grazyna napisał(a)
Sylwia, przeszłam trochę stron do tyłu i nie natknęłam się na ogród zimowy Skończony ? Bardzo mnie interesuje pod kątem ... a może i ja tak zrobiłabym ... kiedyś ?

Mówić nie muszę, że masz ślicznie !

w ogrodzie zimowym nadal trwają obróbki .... tych detalicznych elementów tzn listew mocujących na silikonie i uszczelek i parapety i jakieś gwinty coś tam mocujące i jeszcze blacha tu i ówdzie gdzie szkło z przyczyn technicznych być nie mogło jest tego od groma .... dzisiaj miałam poranną operatywkę z chłopakami i z naciskiem na szybsze tempo prac obiecali do tygodnia z tym wszystkim się wygramolić ..... oby pogoda sprzyjała

układanie kamienia zostało zakończone .... pozostała impregnacja ale musimy z tym poczekać trzy tygodnie za nim fugi się zwiążą czy jakoś tak

nie musisz pisać o wyglądzie mojego ogrodu ..... doskonale zdaję sobie sprawę jak wygląda (stan opłakany) ..... wprowadzam ciągle i nieustająco system naprawczy
popcorn 15:18, 17 lip 2013

Wow jaki pracowity weekend! I Ty poszerzasz rabaty! Przy planie i cierpliwym się jego trzymaniu! Więc nie jest ze mną jeszcze tak źle

pozdrawiam!
Madzenka 22:33, 17 lip 2013

Łączę się z Tobą w oczekiwaniu na zakończeni oprac w ogrodzie... Zimowym
Magda70 20:54, 18 lip 2013

Ja również oczekuję zakończenia prac w Twoim ogrodzie...Zimowym i co za tym idzie pięknych zdjęć
Madzenka 23:19, 18 lip 2013

Syla heloł co tam szalejecie w ogrodzie?