Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Syla 18:49, 23 wrz 2013

Zielona napisał(a)
Cześć, Sylwia. Już napisałam u Any, że jak tylko do Ciebie zajrzę, to potem nie śpię po nocach, bo... też bym tak chciała.... Pięknie u Ciebie. I tyle się dzieje. Podziwiam. A dzisiaj przyszłam z pytaniem: czy opłaca się kupować gardenpuzzle? Czy to jest program, który możesz polecić do samodzielnego planowania, czy jednak lepiej sobie odpuścić? Widzisz jakieś jego mankamenty, które Cię denerwują i sprawiają, ze nie da się porządnie zaplanować rabat? Będę wdzięczna za odpowiedź.

Cześć Ania ...... ten program nie kosztuje dużo ..... to taka zabawa w nim po trosze ..... ale plusem jest , że możesz popracować na swoich zdjęciach ...... zawsze możesz zacząć od projektu na papierze i zaplanowaniu linii rabat .... potem wymyślisz nasadzenia a w programie możesz sobie poszczególne rabaty zwizualizować i potem nanosić korekty ....... w programie nie ma wszystkich roślin i wówczas musisz improwizować pokrojem , kolorem ......zwiększyć lub zmniejszyć ....
a i proporcje pozostawiają wiele do życzenia .... musisz działać wyobraźnią ....ponieważ czasami obrazek który narysujesz w programie przytłacza a nie koniecznie źle będzie wyglądał w realu i odwrotnie , to musisz wziąć pod uwagę ....

czasami jak chcę komuś coś narysować to po części robię to w puzzlach potem przenoszę do painta i coś tam dorysuję potem znowu przenoszę go puzzli .... no i tak czasami kombinuję ale to dla kogoś .... u siebie w ogrodzie idę na żywioł planuję i sadzę .... nie chce mi się rysować
Syla 18:50, 23 wrz 2013

asc napisał(a)
Tu byłam.. czekam na postępy prac...

ja również Aniu
Gabrysia_ 18:52, 23 wrz 2013

Ja też czekam na ścianę wodną
19:26, 23 wrz 2013
Bardzo dziękuję za linki w moim wątku, bardzo mi się przyda wszystko teraz ponieważ za rabaty mam zamiar sama się zabrać a że wiedza u mnie zerowa toteż tym bardziej bezcenna jest wszelka pomoc.
Syla 19:28, 23 wrz 2013

Kalamandyna napisał(a)
Bardzo dziękuję za linki w moim wątku, bardzo mi się przyda wszystko teraz ponieważ za rabaty mam zamiar sama się zabrać a że wiedza u mnie zerowa toteż tym bardziej bezcenna jest wszelka pomoc.

przeczytałam u Marzeny , że szukasz
19:48, 23 wrz 2013
Sylwia, przeczytałam w jednym z podesłanych mi linków od Danusi że "Usuwamy chwasty, wzbogacamy glebę wprowadzając torf, obornik lub kompost. Musimy poczekać, aż przekopana gleba osiądzie. Przestrzegamy tej zasady również, jeśli nawieźliśmy duże ilości ziemi na podniesienie poziomu ogrodu. Jeśli tego nie zrobimy, grozi nam zapadnięcie się gleby"
Ja właśnie nawiozłam ziemi i teraz nie wiem jak długo trzeba odczeka aż ta ziemia osiądzie???
gierczusia 20:10, 23 wrz 2013

Hmmmmm.. A ja czytałam ,że kompost i obornik to wiosną....i bądż tu babo mądra ... A może ta wiosna dotyczy rabat , na których są już rośliny .....aaaa

Nie wiem , no po prostu nie wiem ...

Ale buziaki ślę Sylwia
gierczusia 20:11, 23 wrz 2013

I o garden puzzlach sobie poczytałam ... Dzięki za info Dziewczyny ... Już tak kiedyś myślałam ,żeby tak dla zabawy ...może zimą ... Jak człek z oderwania od zieleni szału będzie dostawał
Madzenka 20:30, 23 wrz 2013

Sylwia czekam z dziewczynami
Czy czerwony nadal aktulany w ogrodzie?
Syla 20:33, 23 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)
Sylwia czekam z dziewczynami
Czy czerwony nadal aktulany w ogrodzie?

czerwony ale w postaci klona japońskiego