Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Syla 15:55, 15 mar 2014

Magda70 napisał(a)
I ja załapałam się w końcu na fotki
Miodzio....

postarałam się troszeczkę dzisiaj pochowałam okrągłe donice bo zaczęły fruwać tu i tam
Syla 15:58, 15 mar 2014

baraga1904 napisał(a)
...ale masz Syla oko do cięcia...miszczostwo...

było równanko bo w ubiegłym sezonie to trochę po łepkach miałam mieszane uczucia po pierwszym cięciu czy aby nie zostawić aby sobie naturalnie rosły .... doszłam jednak do wniosku , że jednak nie , nie dam sobie potem z nimi rady .... formy żywopłotów wygrały
Syla 15:59, 15 mar 2014

Urszulla napisał(a)
Sylwia, po prostu perfekcja

gdzie tam , ale dziękuję właśnie dostałam mapkę od geodetki z narzuconymi zmianami architektonicznymi .... walczę na kartce z liniami kolejnych rabat .....
Syla 16:00, 15 mar 2014

ewa004 napisał(a)
Sylwia ja zawsze mam doła jak oglądam Twoje fotki
A te cudowne donice to już w ogóle gwoźdź do trumny

błagam tylko mi tak nie pisz bo się w sobie zamknę buziam
Syla 16:00, 15 mar 2014

ana_art napisał(a)
perfekcyjnie przycięte a donice będą fajnie wyglądały. Napisz mi na pw namiary na nie

poszło
Zielona 16:02, 15 mar 2014

Hej, Sylwia. Donice idealne. Kolor wybrałaś najlepszy z możliwych. Chciałam podpiąć się pod pytanie Marzenki. Sądziłam, że serby maja rosną tak "samopas" a widzę, że tniesz je w żywopłot jednak. Czy górą też przycinasz, czy zostawiasz bez ingerencji? Moje mają rosnąć jak najwyżej, bo mają zasłonić budynki sąsiedzkie. Czy z takim założeniem należy je ciąć, czy jednak nie ruszać? Wiem, że nie jesteś "specjalistą" ale domyślam się, że tu i tam zasięgnęłaś języka.
Syla 16:03, 15 mar 2014

Jagodaa napisał(a)
Żywopłoty jak spod igły, idealne cięcie Ja tak nie potrafię, ale nauczę się. Stokrotki miło kojarzą mi się z dzieciństwem - takie różowe były zawsze w ogródku Babci, ciągnęły się szerokim pasem. Teraz moda powróciła na nie. No i dobrze.

a gdzie tam , nie potrafisz .... nawet nie wiesz , że to proste do póki nie spróbujesz .... pierwszy raz zawsze trudny bo się bojamy ale potem jazda bez trzymanki

uwielbiam stokroty .... miały być dzisiaj sadzone ale pogoda nie dopisała niestety ....
Gabrysia_ 16:06, 15 mar 2014

Ale fajne wygladają twoje żywopłoty
Sylwia,moja choina jeszcze mała ile mam ją ciąć?...sadziłam w sierpniu zeszłego roku i jedna mi padła muszę wymienić
Czekam na obsadzone donicę
Syla 16:20, 15 mar 2014

Zielona napisał(a)
Hej, Sylwia. Donice idealne. Kolor wybrałaś najlepszy z możliwych. Chciałam podpiąć się pod pytanie Marzenki. Sądziłam, że serby maja rosną tak "samopas" a widzę, że tniesz je w żywopłot jednak. Czy górą też przycinasz, czy zostawiasz bez ingerencji? Moje mają rosnąć jak najwyżej, bo mają zasłonić budynki sąsiedzkie. Czy z takim założeniem należy je ciąć, czy jednak nie ruszać? Wiem, że nie jesteś "specjalistą" ale domyślam się, że tu i tam zasięgnęłaś języka.

Martuś , moim pierwszym założeniem było ciąć w formie żywopłotu ..... potem dumałam czy aby ich nie zostawić aby sobie naturalnie rosły ... jednak nie , zostanie forma żywopłotu....

Góra zostanie przycięta w momencie jak sięgnie do dachu garażu sąsiadki .... nie chcę wyżej ponieważ mam na horyzoncie las który chcę oglądać

Jeśli chcesz je prowadzić w naturalny sposób to je zostaw , ewentualnie koryguj gałązki które definitywnie zostawiają z tyłu inne ....
leon60 16:20, 15 mar 2014

Piękny żywopłot i jaki równiusieńki swoje serby będę ciachać identycznie by dopasowały się do żywopłotu ze świerka pospolitego