Nadia - ogród to ciężka praca .... moje łokcie i kolana coś o tym wiedzą , nie wspominając o kręgosłupie .... Na forum to mój 5 rok

Dziękuję , że poświęciłaś czas na pierwszy wątek - niezłe wyzwanie

Zachęcam do oglądania obrazków (będzie to krócej trwało)

pozdrawiam
Jeśli coś szczególnie Ci się podoba to śmiało pytaj ... Zawsze można przemycić do siebie
Ren - dziękuję za miłe , ciepłe słowa .... Pielęgnacja również wymaga pracy i wysiłku ... a myślałam , że będzie łatwiej
Ogrodowo sezon rozpoczęłam dopiero wczoraj ... Zabrałam się za ścinanie traw (miskanty) ... Zauważyłam , że wypuszczają pierwsze świeże źdźbła ...
Tomekm - dziękuję za wizytę

Zaglądaj proszę dalej o ile nadal to co robię będzie interesujące .... Jak się pojawią rośliny w szkółkach , mam nadzieję , że coś przygarnę i dokończę to co skończone jeszcze nie jest

pozdrawiam i ciągle zapraszam
Makkasia - będę uzupełniać .... Bateria w aparacie padła , czekam na dostawę nowej ... U mnie ostatnio wszystko dłużej trwa .... dlatego uprasza się o cierpliwość

buziak mój Ty kibicu

Dziękuję za dotychczasowe wsparcie ....
Marta - zaglądnę w wolnej chwili do Ciebie .... Do choiny kanadyjskiej , jeśli poprowadzisz ją w formie żywopłotu wydaje mi się , że pasują wszystkie rośliny ... Będzie robić za tło .... Czy masz jakieś preferencje poza brzozami i wrzosowiskiem ? Jeśli takie zestawienie to jak najbardziej oby tylko wrzosy miały wystarczająco dużo światła ?... Lubią sucho to brzozy im w tym pomogą bo to "pijusy" ...ale pomyśl o świetle ... Trawy sobie poradzą o ile będziesz podlewać .... Mój gaik brzozowy ma teraz nawodnienie i już nie będę martwić się o wodę , tam zawsze było sucho pomimo codziennego podlewania podczas upałów
Effa - nie miej żalu ... nie sposób każdemu pomóc mimo najszczerszych chęci

Skonkretyzuj miejsce i preferencje ... podaj linka to wpadnę na kawę
Pamajo - takich gości , aby więcej ... rozgość się ... za chwilkę wyrzucę na zewnątrz wypoczynek ... teraz muszą wystarczyć leżaczki

ściskam i dziękuję