Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Syla 14:51, 15 mar 2015

Juzia napisał(a)
Sulwuś.... zmień avatarka, bo jakoś smutno bez koloru
Ja Cię widzę cały czas z tym parasolem kolorowym

Parasol gdzieś mi się zapodział ... Mam nadzieję , że szybko się odnajdzie i będzie jak dawniej ....
Syla 14:52, 15 mar 2015

ewa004 napisał(a)
A gdzie zamawiałaś szałwię .
Sprawdzałam np u Finki ale nie ma .

Kupowałam u siebie w szkółce ...
Syla 14:53, 15 mar 2015

Madzenka napisał(a)
A gdzie fotki SOM? Stokrotki już w donicach siedzą?

Stokrotki skąd Marzenka , ja jeszcze u siebie daleko w polu ... Będą jak się ociepli ... Dziś wyjrzało słońce ... Oby zagościło na dłużej ....
Syla 14:55, 15 mar 2015

Kasia73 napisał(a)
przyszłam przywitać się wiosennie i pooglądać nowe zdjęcia....

Witaj Akcja ścinania traw dopiero rozpoczęta , przerwana brzydką aurą ... Jest nadzieja , że będzie cieplej i przyjemniej ... Fotki jak posprzątam ...
Syla 14:57, 15 mar 2015

ZielonaAnia75 napisał(a)
Gratulacje! Wizytówka absolutnie boska I oczywiście nie odbyło się bez inspiracji... znów będę zmieniać u siebie!!!
Sylwio, co ile cm sadziłaś bukszpany wokół drzewek?

Bukszpany przy brzozach porozrzucałam tak aby jeszcze jakieś inne roślinki pomiędzy nimi się zmieściły ... Nie mierzyłam odległości ....
ZielonaAnia75 16:41, 15 mar 2015

A te przepiękne szałwie zcinasz na zero po zimie? I czy one się rozrastają w kępkach? Mam jedną z ubiegłego roku, ale nie wiem czego mam się po niej spodziewać
Dziś cały dzień z pewnymi przerwami oczywiście przeglądam wszystkie Twoje zdjęcia i znów mnie ciągnie do przesadzania... Boże jak Ty masz pięknie...
isia33 18:31, 15 mar 2015

Witaj po zimowej przerwie Nie napiszę nic odkrywczego, masz cudny ogród. Aż trudno uwierzyć, że jeszcze niedawno pisałaś o tym,jak go zakładasz. Mam pytanie, za brzozami masz cisy, tak? Jeżeli tak, jaka to odmiana?
Syla 19:53, 15 mar 2015

ZielonaAnia75 napisał(a)
A te przepiękne szałwie zcinasz na zero po zimie? I czy one się rozrastają w kępkach? Mam jedną z ubiegłego roku, ale nie wiem czego mam się po niej spodziewać
Dziś cały dzień z pewnymi przerwami oczywiście przeglądam wszystkie Twoje zdjęcia i znów mnie ciągnie do przesadzania... Boże jak Ty masz pięknie...

Szałwie po pierwszym kwitnieniu pozbywam kwiatostanu , natomiast po drugim kwitnieniu ścięłam króciutko , choć nie wiem czy dobrze Zobaczymy czy ruszy ....
Wstawiłabym zdjęcia ale jest jakiś problem .... nie wyświetlają się

Dziękuję za komplementy Mnie również ciągnie do przesadzania tylko hmmm nie mam już tyle werwy i siły ... Dlatego cieszę się , że udało mi się już tyle zdziałać .... Tempo prac w tym roku będzie zdecydowanie wolniejsze
Gabrysia_ 19:55, 15 mar 2015

Sylwia ja tak samo postępuję z szałwią i zawsze rusza na wiosnę
Syla 19:58, 15 mar 2015

isia33 napisał(a)
Witaj po zimowej przerwie Nie napiszę nic odkrywczego, masz cudny ogród. Aż trudno uwierzyć, że jeszcze niedawno pisałaś o tym,jak go zakładasz. Mam pytanie, za brzozami masz cisy, tak? Jeżeli tak, jaka to odmiana?

Hej , hej Za brzozami to cisy ... hicksii .... A co , przymierzasz się ?