Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

Madzenka 23:54, 02 mar 2013

Mi chyba ostatni czasoprzyspieszacz zamontowano, ciągle mi go brakuje.
Gdy Anitka z Anią wyjechały wpadłam na chwilę do ogródka

Obejrzałm potem jeszcze troszkę zdjęć z tego krzyżowania drzewek i już wiem jak ten mechanizm dziala
Nie wiem kiedy mi się uda ro skończyć, ale to jest próba generalna przed krzyzowaniem grabów przy gabionach.
Lena 08:47, 03 mar 2013

gierczusia napisał(a)
Stelaź w zasadzie jest już gotowy .. Nawet Adam Słodowy by się mnie dziś nie powstydził .. .. Osądzcie sami :

Oj jak dobrze że Cie odwiedziłam - też mam wiąza i myślę o podobnym rozwiązaniu.
Ale czy nie za "wiotki" jest ten stelaż?
Czy pryskasz swego wiąza na choroby?
Ja traktuję Promanalem

Pozdrawiam
boguslawa_ma... 08:52, 03 mar 2013

Witaj Elu ,stelaż super
Enya73 09:13, 03 mar 2013

Ela, brawo, super Wam to wyszło
Daneczka69 09:40, 03 mar 2013

Spóźnione gratulki 2 seteczki Bez kfffiatka bo wirus wziął i wpadł do mojego kompa i zeżarł wszystko co tylko nadawało się do pożarcia, łobuz jeden! Pozdrawiam cieplutko
baraga1904 10:30, 03 mar 2013

....fajnie wykombinowałaś z tym stelażem... będę kibicowała realizacji zadania...
...zdolna kobita z Ciebie...
Magda70 10:44, 03 mar 2013

Ups...przegapiłam 200 sorry....
Gratki ode mnie i właśnie mi przypomniałaś, że też muszę kupić kijki bambusowe...do drzewka owocowego
gierczusia 10:51, 03 mar 2013

Lena napisał(a)

Oj jak dobrze że Cie odwiedziłam - też mam wiąza i myślę o podobnym rozwiązaniu.
Ale czy nie za "wiotki" jest ten stelaż?
Czy pryskasz swego wiąza na choroby?
Ja traktuję Promanalem

Pozdrawiam

Nad kwestią wiotkości stelaża jeszcze dziś będę pracować.. W zasadzie jest wszystko ok , bo już próba generalna była.. Jedynie co to mi się gnie po przekątnej i tam w takim razie dołożę jeszcze jeden patyk poziomo i jeden ukośny podtrzymujący i powinno być git ... Moj wiąz długi jak miesiąc a chudy jak wypłata , dlatego nie chciałam robić grubszego , bardziej stabilnego ale i ciężkiego rusztowania.. Może się uda ..

A w kwestii pryskania to właśnie myślę o promanalu ale w u Kapiasów , gdzie go kupiłam zalacali mi confidor i telstar .. Ale coś im się chyba porypało bo zdaje się , ze telstar już nie istnieje .. Tak mi się wydaje coś ...

A promanal jest ok ? Wystarczy ? Działa ? Jak długo masz juz u siebie tego wiąza ?..buziaki
gierczusia 10:53, 03 mar 2013

Magda70 napisał(a)
Ups...przegapiłam 200 sorry....
Gratki ode mnie i właśnie mi przypomniałaś, że też muszę kupić kijki bambusowe...do drzewka owocowego

Madziu .. Nic nie szkodzi .. Mój wątek żyje własnym życiem . I czasem po prostu szaleje
gierczusia 10:55, 03 mar 2013

Daneczka69 napisał(a)
Spóźnione gratulki 2 seteczki Bez kfffiatka bo wirus wziął i wpadł do mojego kompa i zeżarł wszystko co tylko nadawało się do pożarcia, łobuz jeden! Pozdrawiam cieplutko

Daneczko witaj po przerwie ... Długo Cię nie było...

Może napuścimy kogoś ,by zeżarł Twego wirusa , skoro on też zżera ważne rzeczy bez pardonu .. .. Kto mu do diabła pozwolił ???