Na szybki spacer po gliwickiej Palmiarni chcę Was dzisiaj zaprosić
Zieleń jest obłędna.. Nawet bananowce dorastają do niesamowitych rozmiarów
Jest osobny dział z sukulentami ... Gdzie jedną z atrakcji są kaktusy zwane : fotelami teściowej
Było sporo storczyków i innych epifitów ,które rosły z " luźnymi korzeniami ".., tak jak ten zdaje się storczyk.. Bardzo efektownie to wyglądało .. Jak zdjęcie będzie obrócone to sorry .,,
Niesamowite wraźenie zrobiły na nas rośliny owadożerne.. Były pięknie oświetlone, a ich kolory przyprawiały o zawrót głowy .,,
I na koniec sanseweria .. Czy to nie są te popularne nasze szable ??!...tylko te nasze są pionowe i sztywne a te tutaj miały miękkie liście i cudownie się wylewały z koszyka.. Niestety nie dopisała nam pogoda ,bo gdyby słoneczko świeciło to zdjęcia byłyby ładniejsze :
Było całkiem sporo paproci, Zbyszkowi by się podobało , choć to pewnie od Zbyszka oni by się czegoś jeszcze nauczyli .... Większość rosła bez doniczek tradycyjnych
Achh Madziu .. Skóra z Ikea.. Przecieź jak bym chciała kupić ... Achhh.. A czy ja bym tą Anitkę draźniła ???
U Ciebie nie ma miejsca .. Achhh .. No nie wiem .....; Ja teź długo myślałam nad tym lustrem, bo nie chciałam o jako wyeksponowanego detalu tylko takie udające ,że go nie ma... I jak wpadła mi w ręce ta fotka z Gapa , to od razu pomyślałam , że to jest to ,czego mi trzeba...
Też znajdziesz jakąś koncepcję na lustro - wierzę w to ... To tylko kwestia czasu ... Może jak ja zrobię i wyjdzie mi dobrze ( mam taką nadzieję .. Po cichutku ) to dojdziesz do wniosku ,że jak na tych moich nędznych 30 M 2 można , to u Ciebie też będę trzymała kciuki