Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

baraga1904 15:04, 07 mar 2013

gierczusia napisał(a)

Banany dziś ...zrobię Wam malusi wirtualny spacer po palmiarni

...dawaj, dawaj te banany...dawno tam nie byłam iii trochę egzotyki się przyda...bo jakoś ciemno i deszczowo/śnieżnie( nie!) się zrobiło
gierczusia 15:07, 07 mar 2013

Na szybki spacer po gliwickiej Palmiarni chcę Was dzisiaj zaprosić

Zieleń jest obłędna.. Nawet bananowce dorastają do niesamowitych rozmiarów

Jest osobny dział z sukulentami ... Gdzie jedną z atrakcji są kaktusy zwane : fotelami teściowej

Było sporo storczyków i innych epifitów ,które rosły z " luźnymi korzeniami ".., tak jak ten zdaje się storczyk.. Bardzo efektownie to wyglądało .. Jak zdjęcie będzie obrócone to sorry .,,

Niesamowite wraźenie zrobiły na nas rośliny owadożerne.. Były pięknie oświetlone, a ich kolory przyprawiały o zawrót głowy .,,

I na koniec sanseweria .. Czy to nie są te popularne nasze szable ??!...tylko te nasze są pionowe i sztywne a te tutaj miały miękkie liście i cudownie się wylewały z koszyka.. Niestety nie dopisała nam pogoda ,bo gdyby słoneczko świeciło to zdjęcia byłyby ładniejsze :

gierczusia 15:24, 07 mar 2013

Gosiniak napisał(a)

wszystko w głowie, a w realu kiedy???

W następnym życiu Koffana ...,.
gierczusia 15:26, 07 mar 2013

baraga1904 napisał(a)

...dawaj, dawaj te banany...dawno tam nie byłam iii trochę egzotyki się przyda...bo jakoś ciemno i deszczowo/śnieżnie( nie!) się zrobiło

Banany były marne i jeszcze niedojrzałe , ale mam nadzieję ,ze te parę fotek teź Ci przypomni ten klimat
Loosiuu 15:27, 07 mar 2013

No no, ale egzotycznie się zrobiło
gierczusia 16:24, 07 mar 2013

Wycieczki ciąg dalszy

Tak wyglądały pnie bananowców

Mandarynki mi się jakoś rozjechały

Było całkiem sporo paproci, Zbyszkowi by się podobało , choć to pewnie od Zbyszka oni by się czegoś jeszcze nauczyli .... Większość rosła bez doniczek tradycyjnych

Jeszcze raz prześliczne " drapieżniki "

gierczusia 16:36, 07 mar 2013

noemi napisał(a)

Uśmiałam się ....

Elu a przed kominek w Ikea są fajne skóry .... .... pomysł z lustrem jest SUPER ,musisz go zrealizować, bo to będzie wtedy i spełnienie mojego marzenia o lustrze w ogrodzie , a u mnie nie ma odpowiedniego miejsca na nie ....

Achh Madziu .. Skóra z Ikea.. Przecieź jak bym chciała kupić ... Achhh.. A czy ja bym tą Anitkę draźniła ???

U Ciebie nie ma miejsca .. Achhh .. No nie wiem .....; Ja teź długo myślałam nad tym lustrem, bo nie chciałam o jako wyeksponowanego detalu tylko takie udające ,że go nie ma... I jak wpadła mi w ręce ta fotka z Gapa , to od razu pomyślałam , że to jest to ,czego mi trzeba...

Też znajdziesz jakąś koncepcję na lustro - wierzę w to ... To tylko kwestia czasu ... Może jak ja zrobię i wyjdzie mi dobrze ( mam taką nadzieję .. Po cichutku ) to dojdziesz do wniosku ,że jak na tych moich nędznych 30 M 2 można , to u Ciebie też będę trzymała kciuki
gierczusia 16:38, 07 mar 2013

Łoosiuu napisał(a)
No no, ale egzotycznie się zrobiło

Nooo .., trzeba troszku oczęta nacieszyć ... Bo u nas nadal buro
gierczusia 16:40, 07 mar 2013

Juzia_G napisał(a)
Hahahaha.... cieszy się, że uszy ma!!!!!

Noooo ... Przynajmniej jak mnie zobaczycie , to będziecie wiedzieć do czego mi te uszy służą
gierczusia 16:42, 07 mar 2013

GosiaJoanna napisał(a)

U mnie też wojna o nasze futro, ponieważ łazi po eMa aucie hihihi

Nie mam futra niestety ......( bo tego w szafie się nie liczy , prawda ????)

Choć bardzo bym chciała ...