Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Roztoczańskie klimaty

Roztoczańskie klimaty

Madzenka 22:55, 07 lut 2013

Zeta napisał(a)

Nom, mniam, ślicznie!

To są donice z cermaxu z tego samego materiału co dla Ciebie sprawdziłam te 100/100 wiesz które?

Taaaa jak zapytałam o cenę to przy odp myśłałam, ze im się zera pomyliły......
Zeta 23:00, 07 lut 2013

GosiaJoanna napisał(a)

Jestem czorty ale padam dzisiaj z nóg ...wpadłam się tylko pokazać na momencik bo widzę że Madzioch czort przeokrutny za mną już chusteczką macha....a ja nigdzie nie wyjeżdzam.....byłam dzisiaj na przegladzie samochodu w rzeszowie i pobuszowałam za donicami....nic nie ma ciekawego niestety....kupiłam tylko kordylinki w leroyu jakaś niby promocja 25 zl sama nie wiem .....
A i kupiłam cebukli białych mieczyków gdzies wyczaiłam na necie kompozycję w donicach misach.....no i donice misy kupilam ale będę je malować na czarny mat ......a wewnątrz białe mieczyki będzie gites myślę..........
Widzę że Irenka się odnalazła i nawet broni nie wzięła hahaha nie będzie strzelania do kaczek???

Hej Zeciu a te mieczyki które kupiłaś będą miały ponad metr wysokości czy kupiłaś te które rosną max na 40 cm. Też mi się podobają w donicach-misach ale nie wiem ktore mieczyki kupić.

Hahaha dobre pytanie ....i wyszło na jaw że ze mnie ogrodnik jak z koziej..........trąba hahaha ....niewiem słońce kupiłam mieczyki białe tyle o nich wiem ....sadzę poerwszy raz więc nie pytaj co dalej ... się zobaczy jakie wielkie wyrosna ....nie dam im papu to może będa niższe hahahahahaha
Zeta 23:02, 07 lut 2013

Marzena2007 napisał(a)

Nom, mniam, ślicznie!

To są donice z cermaxu z tego samego materiału co dla Ciebie sprawdziłam te 100/100 wiesz które?

Taaaa jak zapytałam o cenę to przy odp myśłałam, ze im się zera pomyliły......

No wiem pamietam ale ja też wtedy do niej dzwoniłam i mi powiedziała cos koło 670 zł chyba za sztukę to duuużo...ale ja dałam za te białe 280 wtedy a dzisiaj je widziałam w Rzeszowie w ogrodniczym po 450
Madzenka 06:27, 08 lut 2013

A ja dostałam cene z fiberglassu za 2000 zł..... )
Mieczyków nie sadzę bo mi się łobuzy przerwacają. Posadz je głęboko w donicy, minimum 20 cm. Nie pamiętam kto jest soecjalistą od mieczyków na forum. Zaptaj Hani lub An Tre lub Ani Monteverde.
GosiaJoanna 09:33, 08 lut 2013

W ubiegłym roku posadziłam do donicy mieczyka abisyńskiego ale nie jest tak piękny jak tradycyjny, zastanawiam sie na BENEX kupić te miniaturowe rosną max 40 cm. Miałam równiez mieczyki na ogrodzie ale bez podpórki sie nie obyło :/. Trzeba chyba zrobić tak jak Madżena mówi głębiej posadzić
Zeta 09:36, 08 lut 2013

Marzena2007 napisał(a)
A ja dostałam cene z fiberglassu za 2000 zł..... )
Mieczyków nie sadzę bo mi się łobuzy przerwacają. Posadz je głęboko w donicy, minimum 20 cm. Nie pamiętam kto jest soecjalistą od mieczyków na forum. Zaptaj Hani lub An Tre lub Ani Monteverde.

Za jedna donice??????
Dzieki za mieczyki wsadzę je głęboko i zobaczymy a może dokupie jeszcze te niższe zobacze...
Zeta 09:37, 08 lut 2013

GosiaJoanna napisał(a)
W ubiegłym roku posadziłam do donicy mieczyka abisyńskiego ale nie jest tak piękny jak tradycyjny, zastanawiam sie na BENEX kupić te miniaturowe rosną max 40 cm. Miałam równiez mieczyki na ogrodzie ale bez podpórki sie nie obyło :/. Trzeba chyba zrobić tak jak Madżena mówi głębiej posadzić

No postaram sie je głęboko wsadzić ...a może te posadze w gruncie a do donic kupię te niższe idę popatrzeć na ten Benex hihihi
GosiaJoanna 09:39, 08 lut 2013

Ja kupowałam na Benex i wszystkie cebulki rosły i miały sie dobrze, przesyłka tania więc ogólnie godny polecenia sklep. Ja juz zamówiłam trochę cebulek, po 1 marca będą wysyłać

Białego nie ma ale jest coś takiego

http://cebule-kwiatowe.pl/gladiolus-mieczyk-halley-5-szt-i215-k22.html
Zeta 09:52, 08 lut 2013

GosiaJoanna napisał(a)
Ja kupowałam na Benex i wszystkie cebulki rosły i miały sie dobrze, przesyłka tania więc ogólnie godny polecenia sklep. Ja juz zamówiłam trochę cebulek, po 1 marca będą wysyłać

Białego nie ma ale jest coś takiego

http://cebule-kwiatowe.pl/gladiolus-mieczyk-halley-5-szt-i215-k22.html

Byłam widzialam są białe ale też tylko wysokie ...hmmm no niewiem co robic chyba wsadzę te co mam tylko głęboko i już zobaczymy co będzie .....wezmę głęboką donicę i wsadzę na 25 cm głębokości zobaczymy na przyszły rok będę wiedzieć ....najwyżej ....sie wyłamią...albo podeprę je białymi gałązkami i będzie dodatkowa ozdoba .....no te niskie fajne ale takie trochę kremowe a ja chcę czystą biel
popcorn 09:56, 08 lut 2013

tez polecam benex, kilka razy kupowalam, nigdy sie nie zawiodlam, wszystko ladnie rosnie i zwykle gratis pare cebulek dostaje

pozdrawiam!