Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Roztoczańskie klimaty

Roztoczańskie klimaty

Jag_58 22:23, 10 maj 2014

Zeta napisał(a)
Rabaty do zmiany help
Frontowa przy wjeździe ...nie mogę na nią patrzeć
Cały tydzień się nad nią zastanawiałam i ...nic chciałabym by była reprezentacyjna a nie taki szajs
Tawuły robią wypad na skarpę gdzie zmarz mi suchodrzew reszta nie wiem co z nią poczynić kosodrzewiny mogłaby zostać ale nie musi pomocy
Głowa boli nic nie wymyśliłam
Z tylu jest żywopłot z tuji i dosadziłam z lewej graba ale jeszcze nie widać go

Zetka ta rabata wjazdowa jest długa ,wywalasz tawuły ,zostawiasz czerwone berberysy i kosodrzewinę,dodałabym żółte berberysy i powtórzyłabym tą samą sekwencje jeszcze raz
Madzenka 22:28, 10 maj 2014

Zeta napisał(a)
Rany ale Ty zmieniasz kobieto...kiedy Ty na to wszystko czas znajdujesz??
Madżen chodzi Ci z tą rabatą żeby takie plamy koloru zrobić ??
Kosodrzewinę z kostrzewą .....berberysa z rozplenicą rubrum.....a buksiki z turzycą frosted curls naprzykład? A graby jak posadzić ..... ? ..... To te graby od samego dołu...mają liście i ciąć je na stożki???
A co myślisz o tej rabacie z kamieniami
Raaaaany zawalam Cię pytaniami...ale Twój ogród jest dla mnie niedoścignionym ideałem.....pomóż cosik więcej...jak Ty byś sobie zaaranżowała tą rabatę obie są na wjeździe i obie to masakra.....?????
Please help

Zetka widziałaś moje graby przed płotem? Ja je wyskubałam do wysokości 1,4 m i puściłam do góry. Wyglądają jakby były szczepione. Fastigaty ladnie uformowane na nózce na pewno kupisz u siebie lub w Warszawie. Noemi kupowała fastigaty zarosnięta od ziemi i też mozna byłoby je poskubać od dolu.
Myslałam o wymieszaniu kolorów. Czyli rubrum do kulek buksikowych lub kosodzrzewiny, kostrzewa sina do kosodrzewiny a carex amazon mist do buksików . W plecki morning light a jak ci się znudzi to dodasz jeżówki purpurowe

I nie gadaj glupot o moim ogrodzie, bo Twój zachwyca. Masz teraz Maksia to chwilowo masz mniej czasu a tak byś już wszystko miala wykombinowane. Gdy będe miała wnuka ogrod bedzie zarastal (tfu tfu tfu, jeszcze mam nadzieje, że C się nie postarała....)
Czarne petunie kupilam dwa tygodnie temu
Madzenka 22:30, 10 maj 2014

Juzia_G napisał(a)

A mi kostrzewy zbrzydły i też muszę zmienić

Za radą Izy dziisja moje kostrzewy ogoliłam niemal na lyso... Pół kompostownika sobie zapełnilam... Czekam że bujną znów ładnie na sino...
Juzia 22:38, 10 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)

Za radą Izy dziisja moje kostrzewy ogoliłam niemal na lyso... Pół kompostownika sobie zapełnilam... Czekam że bujną znów ładnie na sino...

Dobra! Spróbuję ostatni raz ciachnąć
Zeta 23:03, 10 maj 2014

Kurczę to będzie duużo roboty i sporo kasy....ta rabata spora jest....chyba nie znajdę tylu buksików...
A może część kulek z berberysa ?
A może dać tu hortensje
A może jak nie będzie kulek dać z cisa takie kulki placki .....
Idę spać nie mam siły na myślenie ...im więcej myślę tym bardziej mnie głowa boli
Buziam może mi się cosik przyśni
Madzenka 23:08, 10 maj 2014

Zeta napisał(a)
Kurczę to będzie duużo roboty i sporo kasy....ta rabata spora jest....chyba nie znajdę tylu buksików...
A może część kulek z berberysa ?
A może dać tu hortensje
A może jak nie będzie kulek dać z cisa takie kulki placki .....
Idę spać nie mam siły na myślenie ...im więcej myślę tym bardziej mnie głowa boli
Buziam może mi się cosik przyśni

Zbankrutowałabyś z taką ilością kulek... Ale wyobraż sobie takie rozsypane od najwiekszych (ogromnych) do maluteńkich
ana_art 23:12, 10 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)

Morning light i purpurowe jezówki

Ale zawilce japońskie muszę przesadzić.....
a z ML fajnie wygląda też krwawnik różowy
Kasiek 23:14, 10 maj 2014

Ja tu przylazlam a Ty spisz
ana_art 23:17, 10 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)
Mala Mi ma rację typując cię do Mai

Na repreznetacyjnej masz rację tawuły aut, bo zimą są łyse... Wiesz co Ci podpowiem na wysokie piętro drzewa ( z żelaznej listy Danusi, ja bym ci zaproponowała graba fastigatę strzyżonego w stożek lub umbraculiferę) w nogi kosdrzewiny, berbertys, kule bukszpanowe w rócnych rozmiarach, tak jakby balaganiarsko rozrzucone i trawy, dużo traw....

Do decyzji czy rabata bordowa czy liminkowa w zieleni lub szaro-niebieski (miskanty, trawy)

och jakiego my stożka u Szmitów widzieliśmy... ze 3 metry miał, cena za to proporcjonalna do wysokości
Zeta 23:32, 10 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)

Zbankrutowałabyś z taką ilością kulek... Ale wyobraż sobie takie rozsypane od najwiekszych (ogromnych) do maluteńkich

Ja sobie to wyobrażam ...i jest szał ale mój Żon sobie nie wyobraża żeby tyle kasy na zielone wydać