Z tymi kulkami to loteria ...gdzie znajdę tam kupię ....u Dębskich w końskowoli ostatnio kupiłam takie poczochrańce .....a i ostatnio na targu w Zamościu...jak gdzieś znajdę to łapię hahahah
Ostatnio na giełdzie widziałam stożek mały ale po 80 zł nie kupiłam za drogo
Zapytaj kogoś z Twojego regionu
Czasami jak nie znajdę to kupuje ze trzy poczochrańce i sadzę obok siebie ...obcinam i jest kulka .....tak powstały moje dwie duże kule o wysokości 120
Zeciu własnie taka kulka mi jest potrzebna.. aż 120 cm ??? normalnie szok.. takie duze te poczochrańce były ,ze po strzyżeniu jeszcze 120 cm zostałooo ??? mammma
Nieeee tą kulkę dużą zrobiłam z sześciu poczochrańców ...poprostu posadziłam je obok siebie i już !
U nas ludzie nie wiedzą co to bukszpan .....że da się go formować i powstają piękne topiary....często znajduję na targu lub nawet w szkółkach takie brzydale i nadaję im kształty ....kiedyś kupiłam na targu buksy po 5 zł wysokości 40 cm!!!!!! Wyglądały brzydko bo jak to wszyscy na targu mówili ....nie kwitną hahah a ja je wzięłam i za 25 zł zrobiłam duuużą kulkę hihi teraz po dwóch latach jest piękna
To ta duża po lewej ma jakieś 60cm
-)
Wczoraj kończyłam rabatę.....byłam też na giełdzie kupiłam naparstnicę białą ibędę nasionka zbierać i wysiewać.....Mała Mi podpowiedziała ze też powinny być białe
Tadammmm
Kupiłam jeszcze ostrożkę niebieską
I jakieś dzwonki?
Zastanawiam się co jeszcze na tą rabatę posadzić żeby trochę ją ożywić myślałam o zawilce japońskim??? Co wy na to??
Aha posadziłam tu też kłącza orlika pełnego
Ijeszcze inne kompozycje szałwia i molinia w buksikach
Żurawki ...tylko te i kilka pomarańczowych mi zostało po inwazji krewetek:-
(
Szałwia i trzmielina
Kuleczki się topią
Świerki serbskie w hostach
I świerk serbski na pniu
Kulki w trzmielinie która robi się dziwnie brązowa.....niewiem dlaczego ale mnie to wkurza
Czy to słońce czy jakaś choroba????